Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Beatko oj to dobrze! bo już się martwiłam że taka cisza :D to teraz już pójdzie jak burza ;:333
Jakoś czuję się odpowiedzialna za kiełkowanie nasion, a potem za Wasze uprawy karczochów :;230
Pogoda do bani, w ogrodzie błoto bo cały czas siąpi, no i słoneczka nie ma za grosz :wink:
Mimo wszystko miłego dnia ;:196

Asiu Lyanna jak się cieszę ;:138 niech zdrowo rosną ;:333

Iwonko no to się zgadza, te ode mnie były świeżutkie nasiona, ale dobrze że te stare kiełkują bo strasznie jestem ciekawa co to za odmiana. Były zbierane przez ciocię czy oryginalne nasiona?
Ja też w marcu II partię sieję :D

Asiu cyganka bardzo mi żal Julci, bo widać było że bardzo kocha kotki, ale tak to jest na wsi! w dodatku jak pisałaś macie niedaleko ulicę, a kot pokonuje ogrodzenie i niestety mądry jest jeden na ileś tam. Dlatego żal mi naszych że nie znają ogrodu, ale przynajmniej są ;:204 Masz rację Monia prędzej ucieka z domu, a Maciek nigdy nie uciekł :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu te to są ciocine, zbierane z jej pomidorów, a miała co roku piękne i zdrowe pomidory ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to ja takie też chcę, ale chyba dopiero za rok bo już mam tyle odmian ;:oj ;:oj
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Marysiu.
Twoje kocurki są super. Miałam kiedyś tez kota w domu ale odkąd mam yorka kot musiał iść na podwórko był tam kilka lat ale ostatnio go już nie widziałam może się wyniósł.
Kwiaty piękne jak zawsze. Może i u mnie będzie chociaż trochę podobnie.
Wysiewy imponujące oby wszystkie się utrzymały i poszły do ogrodu.
Mogę zapytać jaką duży masz foliak w ogrodzie?
Jedna z forumek nauczyła mnie wstawiać zdjęcia więc pochwalę się moimi zasiewami u Ciebie

Obrazek
a to moje pelargonie i kostrzewa sina po pikowane

Obrazek
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Brawo Justysiu życzę żeby wszystkie wysiane rośliny przyniosły Ci radość ;:168
Pytałam Cię też skąd chcesz kopiować zdjęcia, ale pobiegłaś dalej pytać :;230 Foliak w ogrodzie mam robiony na zamówienie z prętów metalowych skręcany na spawanej ramie czyli mogę go przenosić; o wymiarach szer 3 m dług 6 m, a wys 1,80 m. Dzisiaj pewnie kazałabym zrobić dłuższy i dobrze że jest taki ;:306
Skoro kocurek dostał eksmisję do ogrodu na stałe to pewnie już go nie ma :? bo kot tak łatwo miejsca nie opuszcza gdzie dostaje jeść i trochę pieszczot :wink: York nie mógł się pogodzić z kotem? są na FO domy gdzie mieszkają razem ;:204
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59

Post »

Moja sunia jest zaborcza. Kot teraz miałby z 10 lat. Zamieszkał sobie na stryszku nad domkiem który teraz służy do przechowywania drewna Raz tylko przyszedł do domu na chwilkę jak go zawołałam. Ostatnio widziałam go w tamtym roku jak wylegiwał się bezpiecznie za ogrodzeniem za siatką.
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu

U mnie na razie tylko jeden , u Kasi chyba dziesięć . U niej to rekord jakiś , wyłożyła na waciki w sobotę , a dziś już łuski popękane i coś widać .
Marysiu , mam pytanie . Czy mam sadzać do małego naczynka , czy do większego , w którym będzie aż do wysadzenia do ziemi ? Mam teraz taki dylemat .

Dzisiaj wyłożyłam na waciki nasionka papryk . 18 odmian , ile wykiełkuje , zobaczymy .

;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justysiu no cóż? łatwiej pewnie dać na zewnątrz psa np. zrobić mu wolierę z domkiem niż kota który chodzi swoimi drogami. Oczywiście nie yorka, bo to specyficzne psy :wink:

Beatko ja to najpierw sadzę do mniejszych wielodoniczek, a potem do dużych kubeczków czy jak rok temu częściowo do tutek po sralnej bumadze. Wszystko zależy ile masz miejsca :? Powodzenia paprykowego, u mnie nasionka na wacikach kiełkowały pół na pół, a po położeniu na podłożu poszły ja burza i mam las paprykowy :;230
Wiesz jak mnie cieszy jak widzę w kilku wątkach kiełkujące karczochy, tylko mam nadzieję że będą smakowały. Jak nie to jest to piękna roślina ozdobna ;:215
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Dziękuję Ci za odpowiedź . ;:180
Mnie też cieszy , że tyle osób wysiało karczochy . :D
Ja znam ich smak i bardzo lubię , miam , miamm . Z masełkiem i czosnkiem , paluszki lizać i to nie tylko w przenośni ;:333
Papryki dopiero kilka godzin na wacikach , dziać to się zacznie dopiero za dwa trzy dni .

;:196
Pozdrawiam, Beata.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jakiś worek z karczochami się rozsypał, cy cuś...
No to się wyłamuję. Nie sieję, nie będę jeść, nie będę podziwiać. Wróć: będę podziwiać u Ciebie, Marysiu, między innymi. :tan
Cieszę się, że lobelia ruszyła i już nie myślisz o pozbyciu się jej. Byłoby żal, bo to śliczna roślinka. ;:108

Paprykę sieję, ale nie na wacikach, tylko bezpośrednio na podłożu. Właśnie przed chwilą sprawdziłam. Ruszyła, co mnie ogromnie cieszy. ;:215
Miłego, sympatycznego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

U mnie na razie ostra na wacikach, ze słodką jeszcze czekam, ale pewnie też nie długo wysieję, bo w ubiegłym roku też było za późno na słodką. Jestem ciekawa Twojego mixu, Marysiu.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu. ;:168 Ja z tych nie siejących..na razie. :;230 Ukorzeniam za to pelargonie, póki co nie marnieją. Nadzieja że może się uda. ;:oj . Pogoda u mnie ;:222 . Mokro, zimno a na działkę daleko. ;:219 . Pozostaje cierpliwe czekanie na lepszą pogodę. ;:173 . Pozdrawiam serdecznie. :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nie jestem specjalistą w dziedzinie papryk, ale od wielu lat ( 6-ciu :lol: ) sieję bezpośrednio do ziemi , bez kiełkowania na wacikach. Nie mam czasu, miejsca, i tego no ....cierpliwości. I jak dotąd jestem zadowolona. Myślę, że duże znaczenie ma jakie mamy nasionka. Dobre poradzą sobie wszędzie :D
Pozdrawiam Marysiu, a za propagowanie siania karczochów duża buźka. I ja je posiałam, już kolejny sezon, a to Twoja zasługa ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko to ja jeszcze nie doszłam do takich wykwintności wyżeram saute ;:306
Wiesz jakie będzie latem porównywanie :?: kto ma ile i jakie duże :;230
Sporo mam tych papryk, jak nic trzeba będzie nowy zagonek szykować ;:oj

Lucynko Karczochowe Pospolite Ruszenie ;:306 i ja jestem w tej grupie, tak samo jak w grupie siejących cebulę. Chciałam być jeszcze w Grupie Heliotropowej ale niestety nie zostanę przyjęta :?
U mnie też las papryk ...gdzie ja to pomieszczę ;:223
Milutkiego! ;:196

Asiu tu masz swój mix :D

Obrazek

Ostrą miałam z AWN ale nie chciała kiełkować a po położeniu w ostateczności na podłoże wykiełkowała i znowu nie wiem co jest co? Jest ich na szczęście mało i nazwy mam ;:215

Zeniu niesiejąca na razie? bo coś posiejesz? nie wyobrażam sobie, że uchowasz się w takim tłumie siejących ;:306 Jak mi przetrwa moja pelargonia to Ci chyba wyślę w nagrodę za dzielność

Obrazek

Małgosiu papryka ma krótką przydatność kiełkowania więc na pewno świeże nasiona kiełkują szybko a te dwuletnie to trzeba namawiać do kiełkowania :;230
Lejesz miodzio na moje serce ogrodnicze ;:196

No to dla tych co dzisiaj nic nie dostali ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolorowych snów!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, a ja Tobie życzę śnieżnobiałych niewinnych snów, dokładnie takich jak kwiat hortensji z Twojego zdjęcia. ;:138
;:79 ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”