Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Alu to utulam i życzę temu komuś zdrowia!

Aniu ja też potem różnie jestem z kalendarzem, ale Lucynka jest z nim w zgodzie to będzie mnie pilnować :;230

Asiu a co masz zamiar kupić, bo ja mam dużo nasion to wiesz :lol: poślij listę na pw ;:215
A jak tam plany pracowe już zatwierdzone?

Justynko wczesną wiosną jak ziemia rozmarznie to posiej, ale nie wszystkie na raz tylko co parę dni trochę to będą dłużej kwitnąć ;:215
jagusia111

Post »

Ok koniec tematu wracamy do kwiatu :D . To mi teraz powiedzcie co zrobić żeby wchodzić do tego wątku bezpośrednio z Personalnych..., a nie przez inny wątek, w którym pisała Marysia bo w spisie wątków go nie ma. Gdzieś można zapisać odwiedzane wątki?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,o święta Petronelo jaki tutaj dzisiaj ruch,a zawsze taki błogi spokój razem z pięknym ogrodem,zdjęcia z lata cudowne ,jak ja lubię takie swojskie bukiety roślin,u mnie pada ,ale zapowiadają mrozy czy musi być taka głupia huśtawka temperatur,pozdrawiam Marysiu i śpij słodko ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagusiu teraz nie z personalnego tylko z działu Mój piękny ogród ?

Wszyscy już usnęli więc zamykam furtkę Marysinego ogrodu, śpijcie i śnijcie o wiośnie...
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

No nie,cały dzień bez neta,teraz zajrzałam,i co-aż musiałam się napić ;:304 .Od czego teraz będziemy zaczynać dzień-pewnie od ,,wiejskiego,, Marysiu,dobrze,że chociaż tu jesteś.Idę zobaczyć co to mizuna.Spokojnej nocki.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, czy na str. 36, na zdjęciu drugim od dołu to jest trzykrotka? Ładnie wygląda ta roślinka.

Czosnek bułgarski piękny - przypomniało mi się coś śmiesznego: jak ten czosnek wypuścił u mnie po raz pierwszy pędy kwiatowe, to zanim je rozwinął były takie szpiczaste, a że rósł między tulipanami to jakoś tak pomyślałam, że chyba mi tulipany jakieś nasiona zawiązują. ;:306 I po co mi to - to wzięłam i obcięłam wszystkie te stożki, żeby cebul nie osłabiać. :lol: :lol: :lol: A potem się zorientowałam, że coś mi w tym roku ani jeden czosnek bułgarski nie zakwitł... :;230 Ale nic im to nie zaszkodziło, nawet ich troszkę przybyło.

Poproszę dokładną instrukcję siania łubinu na glinie, bo mój pierwszy wysiew parę lat temu się nie udał i do teraz się boję, że mi łubin nie urośnie. :(

U mnie ta różowa firletka występuje sobie na dziko to tu, to tam. Na pewno w zagajniku ją widziałam.

Pytanie: czy zauważyłaś kiedyś, jak kury jeszcze chodziły po ogrodzie, żeby lubiły liście pierwiosnków? Bo coś mi pierwiosnki giną w tajemniczych okolicznościach, albo takie liście jak wyskubane miały, albo znajduję dopiero co sadzone roślinki wyciągnięte z ziemi, jakby wygrzebane. I nie wiem, na kogo winę zwalić. ;:204
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu witaj :wit smutno bez wyspy ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Kawa w ogrodzie to bardzo przyjemna czynność, no może jeszcze nie teraz :wink:
Dzisiaj muszę kupić ziemię do wysiewu, a taka byłam pewna że mam...sks ;:223
Chyba rzeżuchę na pociechę sobie posieję :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam o poranku, ogród przysypany lekko białym ale temperatura na granicy zera :wit

Agusiu ogrody są ogrodowych więc zapraszam ;:180

Martusiu myślę, że z czasem się uspokoi :wink: Dzisiaj już bez deszczu, boje się tych huśtawek ale zobaczymy wiosną czy był czego się bać :D Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196

Iwonko kurki wypuszczone, ogród przyjmuje ;:180

Kasiu tu też można się czegoś nowego dowiedzieć, zresztą Ty tu bywasz ;:168

Dario tak to trzykrotka. Oj ile ja załatwiłam z niewiedzy kiełkujących roślin, szczególnie sianych do ziemi, dlatego teraz wolę robić rozsady to bezpieczniejsze ;:306
Dario nie mam żadnych sekretów siania łubinu. Oczyszczam ziemię z chwastów wsiewam łubin i zaznaczam gdzie to zrobiłam, a czasem wyrasta rozetka i albo zostaje tam gdzie wyrosła albo ją przenoszę na miejsce stałe, a w następnym sezonie kwitnie ;:333
Raczej to nie kury, ale sarna albo zające to mogą objadać pierwiosnki, czasem tak robią ptaki; bażanty, szpaki ;:224

Julciu witam! ;:4

Iwonko o tak kawa w ogrodzie to tylko w ogrzewanej altanie ;:306 Do posiania rzeżuchy nie musisz mieć ziemi ;:306

Beatko jak piszę Darii nie mam problemów z łubinami a glinę mam niezaprzeczalnie ;:306 przyjął się nawet przyniesiony od koleżanki parę domów dalej ;:333

Horyzont się różowi! dobrego dnia ;:138
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Entuzjazm z jakim zabrałyście się do pierwszych wysiewów udzielił się i mnie. Do ziemi poszły nasionka czosnku niedźwiedziego, te wymagają stratyfikacji więc doniczkę wyniosłam na dwór. Pozostałe poczekają jeszcze jakiś czas.
Pozdrawiam

Ps. Bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji ;:145 .
Ewa
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Dzień dobry :wit

Marysiu cuudne zdjęcia :D . Czy na zdjęciu pod kępą liliowych (?) kosaćców jest szarłat ? Roślina pięknie się prezentuje.
Iwonkonapisałaś że kapustę pac choi siejesz na okrągło ?! Możesz mi to łopatplpgicznie wyjaśnić ;:14 :D
Agata
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

MARYNIU :wit Ja również tu przychodzę
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Dzien dobry .
Marysiu wpadlam z kawą , poogladalam , poczytalam co u Ciebie .Niestety chyba bedziesz przyjmowac mnie w ogrodzie :D Zima , wiosna latem i jesienią .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!

Ewuniu czosnek niedźwiedzi koniecznie powinien znaleźć się w ogrodzie tym bardziej jeżeli jest na niego trochę miejsca, bo rozrasta się dość intensywnie i to nie przez rozłogi tylko nasiona się rozsiewają. Do konsumpcji nadają się nie tylko liście ale i cebulki to tym sposobem można ograniczać rozrost. Ewuniu nie płacz będzie dobrze ;:196

Agatko o widzisz komuś już zapomniałam wyjaśnić, że to jest zdjęcie szkarłatki amerykańskiej, tylko nie wiem kto pytał :cry: Miło mi że zdjęcia się podobają ;:168 Zapraszam!

Ewuniu zapraszam ;:168

Grażynko mój ogród był zawsze otwarty dla wszystkich wirtualnie i w dosłownym sensie też ;:333 więc zapraszam i cieszę się ;:304 Jestem tu cały rok!

Właśnie słyszę w prognozie, że temperatura nad ranem może spaść do -18 st ;:202 no to znowu okrycia roślin pójdą w ruch!
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu i ja witam Cię w twoim pięknym ogrodzie ;:196
Mało go znam muszę trochę go pozwiedzać aby nie zabłądzić ;:306 chociaż wcale mi nie do śmiechu ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”