Witajcie miłe koleżanki, miałam już nie wstawiać ubiegłorocznych wspomnień, bo ileż można serwować Wam te same desery

, ale widzę, że nie tylko mnie ciągnie do przeglądania i przypominania sobie ogrodu z zeszłego sezonu. Szkoda tylko, że nie mogę pokazać Wam nic nowego i zanudzam tymi samymi obrazkami.
Lucynko to Novalis "mister" foto, bardzo fotogeniczna róża, niejednej osobie już zawróciła w głowie, mnie również i kupiłam 4 sztuki

. W rzeczywistości jednak troszkę rozczarował mnie kolor, nadrabia to jednak swoim wigorem. Róża zdrowa, gdyby nie październikowy przymrozek kwitła by jeszcze długo, do tej pory nie zrzuciła liści, ze zdrowotnością też całkiem nieźle, więc jeśli komuś odpowiada taki kolorek to warto ją mieć. Ja wolę ją zdecydowanie na fotografii
Aniu/Taro a u mnie słoneczko od samego rana

szkoda, że wieje bo całkiem fajny byłby dzień, prawdziwie wiosenny. Widać, że w przyrodzie coś się dzieje, wczoraj wracając z pracy słyszałam śpiewającego kosa, była szarówka a on koncertował swojej lubej

niczym słowik letnia porą.
Dorotko wszyscy wyczekujemy wiosny, zima trwa zdecydowanie za długo w naszym kraju. Nie pogniewałabym się gdyby naprawdę zima już nie wróciła i można byłoby cieszyć się już ciepełkiem. Podejrzewam jednak, że te nasze późne przymrozki spowodowałyby wówczas większe szkody.
Alu cieszę się, w razie czego możemy powtórzyć, też czekam na efekty u siebie. Zobaczymy latem co nam z tego eksperymentu wyszło. Byłam u Ciebie i widziałam prześliczne lilie

.
Aniu moja też stosunkowo młoda, bo sadzona wiosną 2014 roku, ale wybrały się całkiem fanie, myślę, że na parkowe trzeba troszkę dłużej poczekać by pokazały całą swoją urodę, przynajmniej mam taką nadzieję

. Ubiegły rok był bardzo suchy, akurat ta rabata była mało przeze mnie podlewana. Najwięcej uwagi poświęciłam nowej - północnej rabacie, bo przecież nie mogłam pozwolić by młodziutkie, dopiero co posadzone róże, wypadły. Wody w studni nie było za dużo, więc trzeba było gospodarować oszczędnie. Wodą z kranu nie chciałam podlewać, bo to chyba nie jest najlepsza woda dla roślin. Mam nadzieję, że w tym sezonie pokażą nam całą swoją urodę.
Następne zdjęcia będą już z sierpnia, ale to za chwilkę