Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Krysiu to rzeczywiście pech, bo moi byli w ubiegłym tygodniu nad morzem i mieli śliczna pogodę i kąpali się w morzu. Doniczek to ja też mam dość, bo teraz latam z kanistrami wody i to często dwa razy dziennie. Od jesieni do maja opiekuję się doniczkami w domu, a ile nie doczeka wiosny ;:oj
Dobrego wypoczynku ;:168

Lucynko diagnoza postawiona zestaw kropli pod ręką więc liczę na rychłą poprawę ;:333
A zdjęcia będą :uszy Dziękuję ;:196

Alu ja odpoczywam już dwa dni i mam dość, ale będę grzeczna bo innego wyjścia nie ma ;:196

Tereniu oczywiście wizyta po wielu przejściach wcześniejszych zaliczona, a ponoć dolegliwość odpowiednia na SOR tylko skąd człowiek ma to wiedzieć ;:223 Deszczyk podlał nawet dzisiaj nad ranem, beczki pełne wody a rośliny napite. Chociaż znowu idą upały :D Będzie dobrze ;:196

Marysiu choroby chodzą po ludziach, a ludzie po ulicy ;:131 Nie jest to błachostka :lol:
Duecik udany zawsze jakiś wyjdzie ...tak sam, nie wymuszony :D

Musiałam ;:306 bo rozkwitła rudbekia siana z nasion od Renatki ;:219

Obrazek

Obrazek

bo zakwitła Cassandra

Obrazek

powtarza kwitnienie ta ślicznotka

Obrazek

Kwitną moje ukochane floksy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak ładnie wyglądają hosty

Obrazek Obrazek
Obrazek

Jest nadzieja na ogórki ;:306

Obrazek

Patrzcie na tego wampirka, którego nazwali Pantofelnik ;:202

Obrazek

i słoneczko malowniczo zaszło

Obrazek

I jeszcze hortensja dla Irminki zanim przyjedzie i sama zrobi zdjęcie :D

Obrazek

Dobranoc!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To prawda malownicze słonko poszło spać. ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

No pięknie Marysiu, robisz wspaniałe zdjęcia nawet z chorym okiem. I pewnie zaleceniami nie wychodzenia na słońce... Dbaj o siebie i lecz oko bo nikt Cię nie zastąpi tutaj.

Dzisiejsze zdjęcia jakby w mojej kolorystyce (z małymi żółtymi wyjątkami :) )

Jak Ci zimuje ta lobelia? U nas straszyli w sklepie że łatwo wymarza i zrezygnowałam... może niesłusznie
Chociaż jeśli tak obficie kwitnie u Ciebie hortensja ogrodowa to i lobelia pewnie nie ma się czego bać
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu poszło spać, a ja czekam jeszcze na dwa zakraplania i będę się włóczyć po FO ;:65

Olgo leczę oko grzecznie, bo lekarka mnie wystraszyła. Zdjęcia robiłam wieczorem w mocno ciemnych okularach, bez których nie wychodzę z domu a nawet w domu w nich jestem koło okien :D Światło nie tyle szkodzi co przeszkadza ...nie wiem czy dobrze się wyraziłam ;:306
Nie lubisz żółtego? no to tylko tego maluszka z ząbkami, bo rudbekia raczej rdzawa :D a przed chwilą chwaliłam lilie w takich kolorach u Ciebie :;230 Lobelię mam drugi sezon i dostałam ją od Marty. Jak w Kalwarii zimy przetrwała to i u mnie da radę, ale na wszelki wypadek na zimę rzucę na nią jakiegoś nielubianego iglaka ;:306
Zastąpi, zastąpi Kochana Dziewczyno, bo nie ma niezastąpionych ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu dobrze, że już po wizycie u doktora. ;:108
Miejmy nadzieję, że oczko szybko wydobrzeje.
Pięknie i kolorowo u Ciebie, ale najbardziej wpadł mi w oko ogórek . ;:224
Przy nim uzmysłowiłam sobie dwie rzeczy. Po pierwsze w tym roku nie mam pracy przy ogorkach, a po drugie jak to zniesie Krzysiek, bo on lubi mieć pod ręką słoik z ogorkami choćby do kanapek. :wink:
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu musisz kupić ogórki i zakisić, po tej ciężkiej pracy należy mu się ogórek do kanapki ;:333
Jak ja bym chciała mieć parę słoiczków swoich ogórasów :D
Rogówka idzie spać ;:19
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Dobranoc rogówko, dobrej i uzdrowicielskiej nocki Marysiu.
;:196 ;:196 ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu ;:4 oby oczko odpuściło jak najprędzej
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, rogówka wredna jest do leczenia, ja miałam nawroty przez rok. Pilnuj oczka , wiem jakie to jest uciążliwe jak co rusz musisz sięgać po krople, z oka cieknie, światło razi. Ja nie znosiłam zakładania ciemnych okularów. Czułam się jak ślepiec. Wszystkie rośliny są piękne, ale trzeba jeszcze umiećuchwycić ich piękno w kadrze.
Zdjęcia robisz piękne.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu piękna kolekcja floksów i wiechy kwiatowe mają duże, u mnie floksy prawie wyschły w tym roku.
Widzę, że powojnik rurkowaty ładnie zakwita, na moim nieśmiało pąki kwiatowe się wiążą, gdyż rośnie nadal w cieniu, a pamiętam, jak mi radziłaś przesadzić na słońce, no i na zamiarach się skończyło. :oops: Nie wyrabiam na zakrętach.
Ogórki wspaniale Ci się zapowiadają, no a hortensja jak zwykle obsypana kwiatami, cudna jest. ;:138
Na oczy uważaj i dolecz do końca, myślę, że wysiłek fizyczny powinnaś także ograniczyć.
Moją córkę trafił owoc jarzębiny wystrzelony z procy przez kolegę, miała odklejoną siatkówkę, dwa tygodnie musiała leżeć, nawet do jedzenia nie mogła wstawać, na szczęście Ciebie to nie dotyczy, to tylko taka dygresja, gdyż tak mi się przypomniało po latach.
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu chyba jest poprawa takie mam odczucie, dziękuję ;:196

Julciu że też nie mogło to być zwykłe zatarcie :oops: ale będzie dobrze ;:196

Danusiu ja też rzadko używam ciemnych okularów, ale dobrze że je mam (te są lecznice). Trafiłam na dobry gabinet okulistyczny przyjazny ludziom to może nie będzie problemu z leczeniem. I dzisiaj już nie mam takiej reakcji na światło dzienne :D

Tereniu moje floksy (niektóre) też zmniejszyły się o 1/3 bo pędy usychały ;:222
Chyba jednak wcześniejsze kwitnienie Cassandry zawdzięczam stanowisku, bo w cieniu kwitła jesienią :?
Hortensja owszem ma dużo kwiatów, czego o ogórkach powiedzieć nie mogę :;230 ale może coś...
Pierwszy raz mam taką dolegliwość i nawet zapalenia spojówek nie miałam nigdy, ale cóż trzeba i to przejść. Leczę zgodnie z przykazaniem pani okulistki i mam nadzieję że będzie dobrze ;:215

Znalazłam ciekawą informację http://ulubione.blutu.pl/nie-wyrzucaj-s ... na-zrobic/
można nie wierzyć ale w tym sezonie nie używałam chemii do zwalczania mszyc jedynie naturalne środki i faktycznie miałam nalot przeróżnych motyli, może coś w tym jest, bo zgodnie z zaleceniami cioci Doroty wszystkie skórki od bananów lądują pod krzewami róż przez cały rok ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu piękne te floksy , w cieniu u mnie coś słabe, no i sucho miały. A może im się u mnie nie podoba ;:14 . Niebieska różyca rzeczywiście ślicznotka. Skórki bananów też zasiliły na wiosnę wszystkie wsadzone wiosną róże i wszystkie zakwitły choćby jednym kwiatem , ale zawsze coś. A jak kuracja oka, pomaga.?.Zdrówka. Mam nadzieję, że pogoda się polepszy, bo taka zimnica jak dziś, z wiatrem nad morzem to mało atrakcyjne wakacje dla dzieci. ;:222
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

MARYSIU-JESTEM Z ReWIZYTĄ :wit
Co do skórek bananów to wrzucam je w dołek jak sadzę róże i jak spulchniam potem ziemie wokół to też czasem wrzuce posiekaną.Skoro to taki dobrynawóz to wrzucać na kompostownik?Mówią,że owoce południowe nie-a może to były tylko cytrusowe ;:224
ZDRÓWKA ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, widzę prawdziwy festiwal floksów. Wyobrażam sobie, jak pięknie Ci pachną. ;:138
Pełna rudbekia - niesamowita! ;:215 A może nasionka będą? Że tak nieśmiało zapytam....
Z chorym okiem takie ładne zdjęcia to już majstersztyk. ;:433
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Współczuję chorego oka. ;:196 Marysiu a słońce w następnym tygodniu będzie bardzo ostre. Nie wiem jak to przetrwamy. Prognoza 39*C to już dla naszych roślin, zresztą dla nas też, zabójcza temperatura.
Też zakopuję skórki bananowe pod roślinami, do tej pory nie zostawiałam za wierzchu bojąc się ściągnięcia much, ale muszę sprawdzić, może one nie są amatorami takiego menu. :D
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”