Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Zaraz polece na wyspę, ale chciałam Ci powiedzieć że ja pierwiosnki kupione w styczniu jak przekwitły to w marcu posadziłam do gleby rozrosły się i kwitną cały czas. Swojego też będziesz sadzić w ogrodzie? Wszystkie kwiaty pięknie Ci kwitną, ale nazw niektórych nie znam i tak fachowo Ci nie wymienię jak robią to znawczynie. Masz ogromną ilość roslin, których ja nie mam bo nie znam albo nie mam bo brak miejsca ;:131 Przynajmniej u Ciebie mogę pooglądać :wit życzę ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 bo u nas nie ma jest zimno i nie pada .Co to za pogoda ni w kij ni w pałę ;:145
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, czytam że miałaś miłe spotkania ogrodowe. :) Super!
Bo nie ma jak pogadać w kręgu podobnie zakręconych.
Potem po nich zostają nam wspomnienia i rośliny. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

To już po nadziei. Moja pigwa jeszcze za młoda na kwitnienie. Muszę uzbroić się w większą dozę cierpliwości. W porządku: dam radę! :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Myślałam, że trafię na fotorelację z wyjazdów, trudno, wybaczam , bo zobaczyłam relację z kwitnienia z Twojego ogrodu białą- moją ulubioną, niebieską- moją ulubioną i trochę różu - moje ulubione ;:306 .
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Taaa spotkanie bardzo miłe, tylko goście za szybko wracali do domku i nie zdążyłyśmy się porządnie nagadać. ;:108
Marysiu na następny raz będziemy miały czas tylko dla siebie i ewentualnie poodwiedzamy okoliczne ogrody. :D
Tak tak, ja już planuję kolejną Waszą wizytę u nas. A jak tam M... nas wspomina?
Amorfa pięknie dochodzi do siebie i myślę, że będzie żyła. W końcu od dobrej duszki dostana. Reszta roślinek również w dobrej kondycji.;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzisiaj znowu walczyłam z trawą, tym razem w tzw polu wokół krzewów owocowych. Jeżeli nic złego się nie stanie to będzie chyba klęska urodzaju porzeczek ;:oj Innych też nie będzie mało ;:63

Elu ten pierwiosnek niestety nie przetrwa zimy w ogrodzie ale chyba go posadzę i jak nie zapomnę to na zimę wróci do domu. Dla mnie jest cudowny, bo cały czas jest obsypany kwiatkami od lutego do teraz ;:215 Inne też sadzę na grządkach :lol: Dziękuję za pochwałę kwiatów i też czekam kiedy wreszcie będzie ciepło, żeby można było posiedzieć w ogrodzie do wieczora ;:173

Marysiu tak zostają wspomnienia, znajomi i rośliny. Niestety już się gubię co mam od kogo :oops:

Lucynko nie trać nadziei Obrazek może za rok doczekasz się kwiatów ;:333

Dorotko!
Maska pisze: Parę osób prosiło o szerszą relację ze spotkania :arrow: to zapraszam na wyspę.
Ewciu ja posadziłam wszystkie wykopane rośliny, a te w doniczkach jeszcze siedzą :)
Pytasz jak M Was wspomina, cóż najlepszą odpowiedzią będzie to zdjęcie, bo zaraz na drugi dzień padło pytanie to gdzie mogę posadzić tamaryszka? I rośnie na honorowym miejscu wśród moich najładniejszych róż :lol:

Obrazek

Ewciu myślę, że jeszcze się spotkamy nie raz jak tylko zdrowie pozwoli ;:196
Popatrz na dąbrówkę od Ciebie, bo pytałaś jak rośnie ;:333

Obrazek

Wśród maczków kalifornijskich wysiało mi się coś takiego? przypomina kokorycz?

Obrazek

Odratowane z kopca kreciego maleństwo :?

Obrazek

I z nasionka

Obrazek

siana ubiegłej wiosny szarotka zakwitnie

Obrazek

siana opuncja ładnie rośnie

Obrazek

i coś do żołądka :lol:
Obrazek

ładna trawka?

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny ;:4
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Opuncja z nasion piękna ;:138 ciekawe kiedy zakwitnie, może w tym roku :shock:
a ta trawka to skrzyp zimowy ;:333
Wycieczkę miałaś super ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,w ogródku tyle pięknych kwitnień,rośliny nie próżnowały podczas Twojej nieobecności,opuncja taka duża ,mówisz ,że siałaś ile czasu czekałaś na tą wielkość,ja też mam ją w ogrodzie ,ale o niej zapomniałam i pewnie już ją inne rośliny zarosły,u mnie zimnica dzisiaj ,a ja taka troszkę kuśtykająca,bo tak mnie korzonki złapały,najgorzej to z siedzeniem,nie mogę się z tego wydobyć ,bo oczywiście wszędzie mnie pełno a nie w łóżku,dzisiaj nawet pojechałam do sklepu -szkółki i znowu przywiozłam ciekawe rośliny i zaległości z sadzeniem dale rosną ;:306 ,ja tylko układam doniczki koło siebie i czekają na swoją kolejkę do sadzenia ,a kolejka zrobiła się długa ;:306 ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, nadrabiam, nadrabiam u Ciebie, zazwyczaj nocami - wieczorkami. :wink:

Masz bardzo ładne kokoryczki: żółtawą i tę z niebieskimi kwiatami, no i barwinki: z fioletowymi pełnymi kwiatami i variegata.

Wreszcie trafiłam na zdjęcia Twojego piecha, porządna ma uprząż!

Nawiązując do ogniska: to jest to. ;:333 Nie każdy może sobie zrobić, w przeciwieństwie do grilla.
Mój M uwielbia się pobawić w rozpalanie ogniska, więc i my często mamy jedzonko pieczone w tradycyjny sposób. :)

A czy załapałaś się na te smardze, które Ci wyrosły? Czy wszytko ślimaki zeżarły?

Krasawicę Moskwy i ja posadziłam, teraz sobie poczekam na jej kwitnięcie. Ale piękna jest i nazwa odpowiednia.

Podobał mi się Twój spacer z kotem, też bym tak kiedyś chciała.

Bażanty wróciły na pola i łąki. U nas też jest parka, samiec pilnuje kwoki.
Lisy też są, ale jakoś wolą zapolować na kury z kurników niż na bażanta. Może bażant taki waleczny?
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Spotkanie super. Obejrzałam relację na wyspie.
Pigwa ma piękne kwiaty, życzę żeby zawiązały się owoce. Skrzyp ciekawy, też kiedyś miałam na niego ochotę, ale mocno się rozrasta, a miejsca już brak. Szarotka z siewu bardzo szybko zakwitnie, to cieszy, gdy wyhoduje się coś z nasionka, a Ty masz do tego rękę. Pracujesz już w ogrodzie, a u mnie nadal stoi woda i jest zimno. Od niedzieli znów deszcze zapowiadają. Nie udał się maj w tym roku.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196 jakże u Ciebie miałoby nie rosnąć ,musi i już . Masz dobrą rękę do kwiatów .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, pięknie pokazałaś uroki małych roślinek :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu urzekła mnie dwukolorowa dąbrówka, śliczna. Orliki mają teraz swój festiwal, kwitną na całego . Zdałam sobie sprawę ,że mam zdjęcia tylko tych które pierwsze zakwitły, a przecież i inne są śliczne muszę nadrobić zaległości ;:124
Gratuluję sukcesu z szarotką, jednak wytrwałość popłaca ;:138
Czytałam ,ze opuncje mogą zimować w gruncie ,ale mimo wszystko nigdy nie próbowałam, ale ja przecież nie mam skalnika :;230 mam za to mieszankę nasion na skalnik i muszę wysiać dla eksperymentu ;:224 tylko co potem :roll:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu nie sądzę żeby opuncja zakwitła, bo ma dopiero drugi rok a czytam że Wasze kupowane nie kwitną od razu.

Martusiu korzonki to przykra sprawa musisz cieplej się ubierać Obrazek Wygrzej je przy swoim wspaniałym piecu, tylko musisz przy nim posiedzieć, a nie rozgrzać i do ogrodu bo wtedy gorzej. Moja opuncja ma drugi rok, bo rok temu dostałam nasiona z akcji Obrazek wiem że opuncję na zimę trzeba zadaszyć więc zajrzyj do swojej ;:224 Ciekawa jestem co kupiłaś i posadź kwiatuszki bo się męczą w doniczkach, a odwdzięczą się pięknym kwitnieniem Obrazek Życzę szybkiego dojścia do formy i trzymaj się cieplutko Obrazek

Dareczko ja niestety nie daje rady już po nocach nadrabiać, bo potem głowa z niewyspania dzień uprzykrza :shock:
Kokorycze to niedawno odkryte kwiaty, a żółtawa kwitnie już chyba miesiąc. Muszę jej zrobić zdjęcie nim przekwitnie.
Piesek musi mieć odpowiednią uprząż, bo każda inna szła w strzępy. Obecna służy do biegania z młodymi Obrazek
Masz rację, że ognisko to magia ;:333 Mamy trochę pola i jeszcze więcej zasieków więc od czasu do czasu robimy, tylko szkoda że tak zimno ;:202 posiedziałoby się dłużej ;:224
Smardze odstąpiłam ślimakom, bo jakoś nie miałam odwagi ich zjeść :oops:
Krasawica mnie w tym roku urzekła ;:167 Kot mi często towarzyszy, chociaż to obcy kot ;:204
Bażantów u mnie jest bardzo dużo ale wylatują akurat wtedy jak nie mam aparatu. Przyznam się że ostatnio więcej pracuję i aparat rzadziej mi towarzyszy :oops: Lisy w okolicy są ale mam nadzieję, że moich kur nie znajdą ;:14 Dziękuję za odwiedziny Obrazek

Lidziu trochę zazdroszczę grupie wrocławskiej takich spotkań, być może gdyby moja posesja miała inny kształt też zorganizowałabym coś podobnego, ale u mnie nawet nie ma gdzie stanąć kilka samochodów :oops: a u Ewy było ich 11 i nawet nie było ich specjalnie widać ;:219 Skrzyp mam od Marty i u niej nawet tak bardzo się nie rozrasta, jednak trawy potrzebują trochę miejsca, a widziałaś jak rozrosła się od Ciebie turzyca Graya Obrazek Szarotka szczególnie mnie cieszy i czekam na jej kwiatki, jeszcze muszę zaprosić do ogrodu dziewięćsił, bo te rośliny jakoś kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami w górach Obrazek Bardzo mi przykro z powodu deszczów, u mnie są ale nie robią takiego spustoszenia, a Twój ogród w każdym calu ma cenne rośliny i tak mi ich szkoda ;:131 A jeszcze bardziej Ciebie, bo wiem że cierpisz z tego powodu Obrazek

Alu to tylko wrażenie, zarówno mnie jak i każdemu kwiaty robią psikusa i albo się nie przyjmują albo nie kiełkują. Na chyba 30 różnych nasion kupionych w tym roku chyba połowa nie wyszła. Nasiona były zbierane więc nie zawsze mają odpowiednią siłę kiełkowania. A czasem mają humory. Dwa lata temu zebrała nasiona ostropestu i rok temu wysiałam, wyszła jedna roślina, te same nasiona wysiałam w tym roku i mam las ostropestu ;:306 Jak widzisz różnie bywa Obrazek
Ago bo ja kocham niepozorną piękność Obrazek

Julciu mam kilka dąbrówek i każda inna, a te zwykłe traktowałam po macoszemu, teraz inaczej je traktuję ;:306 Koniecznie zrób zdjęcia swoim orlikom, bo zasługują na nie. Ja jeszcze czekam na te kupione rok temu w Auch o ciemnych kwiatach ;:333 Dziękuję za gratulacje i jak zakwitnie to będzie sesja ;:333 Opuncja zimuje w gruncie tylko pod daszkiem (szybką) więc nie wiem czy nie zainstaluję na zimę większą szybę nad nią i nad delospermami, coś wymyślę ;:131 Nasiona wysiej i posadzisz rośliny na obrzeżach, a w Twoim piasku będzie im dobrze Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No Marysiu opuncja z nasion ;:215 , moja mam nadzieję w tym roku zakwitnie, tak wygląda, no chyba, że to kolejne, liście, czy jak to się zwie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”