Ogród Marty cz. VII
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Wywąchałam się bzów w Twoim ogrodzie,pamiętam ten zapach z dziecięcych lat 

- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudownie u Ciebie..
..az milo popatrzec na te wspaniale rabatki...tyle koloru..ja tez nie wyobrazam soebie ogrodu bez bzu..bardzo lubie ich zapach..
pozdrawiam..I dziekuje 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ach jak pięknie
Ten żółty klonik jest boski, marzy mi się taki
jak się nazywa? Nie przemarza ci?

Ten żółty klonik jest boski, marzy mi się taki

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś Z przyjemnością do poduchy sobie zapodałam Twoje widoczki
Jakby moje tycie rodusie za 9 lat tak wyglądały to marzenie
Klonik śliczny, za mną chodzą klon jawor Leopold i taki w różowe ciapy
Niezapominajki muszę wysiać i w końcu mieć swoje
Bzy uwielbiam i widzę że masz takie fajne drobniejsze i jaśniejsze kwiaty na fiolecie - mój taki mocny fiolet
Dynie się moczą 5 dzień, w końcu jutro sieje - ale do doniczek typu korytka i jak podrosną to wkopie w ziemie z korytkiem - łatwiej i się podlewa i sprząta jesienią
Poza tym w korytku taka wypaśna ziemia a nie piasek
Pozdrawiam ciepło

Dynie się moczą 5 dzień, w końcu jutro sieje - ale do doniczek typu korytka i jak podrosną to wkopie w ziemie z korytkiem - łatwiej i się podlewa i sprząta jesienią

Pozdrawiam ciepło

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie ,dzisiaj popołudnie spędziłam z Marysią -Maską,wreszcie się do niej wybrałam i było bardzo sympatycznie ,dużo spraw mamy zawsze do omówienia tych ogrodowych i tych rodzinnych,ale to wielka radość spędzić czas ze sympatyczną osobą jaką jest Marysia ,kwiatów przywiozłam pudło i jutro sadzenie ,bo jak przyjechałam to już było ciemno,ponieważ nie możemy się rozstać i nagadać,dziękuję za kwiatuszki ,za pyszny poczęstunek i miłe chwile
Iwonko,ten wilczomlecz jest śliczny ,ale trudny do oddania koloru
Ewciu,czy ta kalina o której piszesz spokojnie znosi nasze zimy ,bo miałam już 2 inne piękne i licho je wzięło po zimach,lubię kaliny ,ale nie wszystkie chcą u mnie rosnąć,pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi
Ulciu,witaj ,piszesz tak jakbyś u mnie bywała i znała mój ogród,ale nic nie pisałaś ,cieszę się ,ze się odezwałaś ,że się ogród podoba i zapraszam znowu ,bo dopiero się teraz zaczną kwitnienia pozdrawiam
Dorotko,na żółto kwitną inne odmiany ,a ten jest pomarańczowy,ja też dziękuję za obecność i miłe słowa
Eluniu,to przyroda sama tak się ułożyła ,rosła tam azalia japońska,a wilczomlecz pstry się tam zasiał a ja ich nie rozłączyłam bo fajny stworzyli duet,pozdrawiam
Grażynko,chyba wszyscy mamy wspomnienia bzów z dzieciństwa,a jak byliśmy nastolatkami ,to koledzy wspinali się po ogrodzeniach przydomowych i zawsze dawali nam nazrywane naręcze pięknych pachnących bzów,czy to nie wspaniałe i sympatyczne wspomnienia i nie ważne było ,że bzy były z obcych ogródków
a dla Ciebie
Reniu,dziękuję za miłe słowa ,a bzy to mój wielki bzik i dzisiaj dostałam od Marysi cudowny perłowy bez ,malutki ,ale od serca i mam nadzieję ,ze będzie cudnie rósł i za moment zakwitnie,pozdrawiam i buziaczki
Aniu,żadne kloniki nie przemarzają u mnie ,chociaż klimat mam ostry taki trochę górski,czy tobie chodzi o klon Shirasawy?,on jest podpisany,czy o jakiś inny,ściskam serdecznie

Iwonko,ten wilczomlecz jest śliczny ,ale trudny do oddania koloru

Ewciu,czy ta kalina o której piszesz spokojnie znosi nasze zimy ,bo miałam już 2 inne piękne i licho je wzięło po zimach,lubię kaliny ,ale nie wszystkie chcą u mnie rosnąć,pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi

Ulciu,witaj ,piszesz tak jakbyś u mnie bywała i znała mój ogród,ale nic nie pisałaś ,cieszę się ,ze się odezwałaś ,że się ogród podoba i zapraszam znowu ,bo dopiero się teraz zaczną kwitnienia pozdrawiam

Dorotko,na żółto kwitną inne odmiany ,a ten jest pomarańczowy,ja też dziękuję za obecność i miłe słowa

Eluniu,to przyroda sama tak się ułożyła ,rosła tam azalia japońska,a wilczomlecz pstry się tam zasiał a ja ich nie rozłączyłam bo fajny stworzyli duet,pozdrawiam

Grażynko,chyba wszyscy mamy wspomnienia bzów z dzieciństwa,a jak byliśmy nastolatkami ,to koledzy wspinali się po ogrodzeniach przydomowych i zawsze dawali nam nazrywane naręcze pięknych pachnących bzów,czy to nie wspaniałe i sympatyczne wspomnienia i nie ważne było ,że bzy były z obcych ogródków

Reniu,dziękuję za miłe słowa ,a bzy to mój wielki bzik i dzisiaj dostałam od Marysi cudowny perłowy bez ,malutki ,ale od serca i mam nadzieję ,ze będzie cudnie rósł i za moment zakwitnie,pozdrawiam i buziaczki

Aniu,żadne kloniki nie przemarzają u mnie ,chociaż klimat mam ostry taki trochę górski,czy tobie chodzi o klon Shirasawy?,on jest podpisany,czy o jakiś inny,ściskam serdecznie

-
-
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Ogród znam i jak zawsze go podziwiam. Rabaty się zielenią i robią się kwitnące. Widzę kwitnącą piwonie .Piękna. Różaneczniki powalają.Ale to okazy.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu czekałam czy pokażesz swoją pierwszą kwitnącą piwonię... i jest. Ogród zaczyna rzeczywiście buchać zielenią
Kawałek ogrodu przyjechało do mnie, co mnie ogromnie cieszy. Bardzo dziękuję za odwiedziny i miło spędzony czas, mam nadzieję że trochę odpoczęłaś, bo ja tak. Teraz śpij dobrze , miłych snów

Kawałek ogrodu przyjechało do mnie, co mnie ogromnie cieszy. Bardzo dziękuję za odwiedziny i miło spędzony czas, mam nadzieję że trochę odpoczęłaś, bo ja tak. Teraz śpij dobrze , miłych snów

-
Aniu wiewióreczko,Twoje rododendrony na pewno tak będą wyglądać ,klon jawor też mam jutro muszę mu zrobić zdjęcie ,bo zawsze o nim zapominam,a dyń też jeszcze nie wysiałam ,ale może jutro się uda,dzisiaj byłam w gościach i nic w ogrodzie nie zrobiłam ,ale czasem tak trzeba,dlaczego posadzisz dynie w korytkach ,one nie będą mogły dobrze rozwinąć systemu korzeniowego bo będą bardzo ograniczone korytkiem ,może jednak posadź w gruncie ,bo nie wydadzą tyle owoców co potrzeba ,niech mają swobodę w rośnięciu,będzie im lepiej,miło,że podoba się ogród,pozdrawiam 
Alu,to prawda rabaty sie wypełniają i zaścielają ziemię ,żeby jak najmniej rosło chwastów,zakwitła pierwsza moja piwonia tak się cieszę ,a różaneczniki urosły nie wiadomo kiedy,pozdrawiam i buziaczki posylam

Alu,to prawda rabaty sie wypełniają i zaścielają ziemię ,żeby jak najmniej rosło chwastów,zakwitła pierwsza moja piwonia tak się cieszę ,a różaneczniki urosły nie wiadomo kiedy,pozdrawiam i buziaczki posylam

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś witaj
Piękna kwitnąca piwonia
Cudowne rabatki
Rododendrony powalają na kolana
Po takim spotkaniu chyba dzisiaj zaśniesz wcześniej
szkoda że mnie tam nie było .
Spokojnej nocy i
na dobranoc .

Cudowne rabatki

Po takim spotkaniu chyba dzisiaj zaśniesz wcześniej

Spokojnej nocy i

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Martuś Twoje rośliny dokarmione odpowiednio odwdzięczają się i rosną w oka mgnieniu !
Widzę,że ślimaki też zajęły się
Twoją języczką moja poszatkowana zupełnie!
Miłego dnia !

Twoją języczką moja poszatkowana zupełnie!

Miłego dnia !

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Tulipany przekwitaja ale zaczynaja królować irysy i piwonie
Ale ci ślimaczyska obrzarły języczkę ...ja co koło nich przechodze to zawsze jakiegoś

Ale ci ślimaczyska obrzarły języczkę ...ja co koło nich przechodze to zawsze jakiegoś

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Martuś czekam na twoje piwonie.
Wszystko takie bujne teraz , tylko żeby pogoda chciała jeszcze być lepsza.
Bo znowu straszą przymrozkami.
Wszystko takie bujne teraz , tylko żeby pogoda chciała jeszcze być lepsza.
Bo znowu straszą przymrozkami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
marto, jak u ciebie pięknie i słonecznie, u nas zachmurzone od dwóch dni
Słońce pokazuje się na kilka minut i znika pod grubą warstwą chmur... Pierwsza piwonia prześliczna
Już niedługo będziemy się cieszyć resztą