Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

Jak zwykle jesteś pierwsza ;:138 ;:138 ;:138
Robiłam dziś oprysk i też zauważyłam pierwsze pączki na LO i u Doktorka.
Pojawiła się nimułka różana i bruzdownica, o mszycach nie wspomnę.
Straty mi się zmniejszyły, dwie odbiły spod ziemi.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alexio, Parfum Flower Circus prześliczny ma kolor. Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jej kwiaty na 'żywo' ;:65
A wiesz, że moja Lavender zdechła? Bardzo żałuję, bo nawet nie zdążyłam nacieszyć się jej kwiatami :cry: Zostało po niej wolne miejsce i tak się zastanawiam czy jej nie odkupić. Akurat w tamtej części rabaty mam posadzone wszystkie z tej serii, więc nie powinno jej zabraknąć.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alexio róże jak marzenie, ;:oj . Tak chyba pisałaś, muszę tylko poszukać ;:333 .
Twoim najmniejszym, nie dorównują chyba moje największe ;:224. ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Obrazek
alegoria, oto dla Ciebie malutki Escimo FC.,zwarty, gesty, zdrowy..., beda z niego ludzie.
Kolezanko, nie badz taka pesymistka, co ma byc , to bedzie, doswiadczenie zdobedziesz.
Podoba Ci sie coraz wiecej roz... ;:306 , normalka, im dalej w las , tym wiecej drzew... ;:108 .

Jajagno, nie musi byc Ci glupio, super, ze rosnie, ale sadzonka byla kiepsciutka.

nena, oj wcale nie pierwsza...
Ten 1-szy kwiat bardzo mnie cieszy. U mnie robali malo, grzybek usiluje narobic zamieszania, ale sie nie dajemy.

Dorotko, kolorek fajny, ale ten zeszloroczny-jagody ze smietana, bardziej mi sie podobal.
LFC, tez podmarzla, ale zregenerowala sie i rosnie, ale troche koslawo.
Jak Ci sie podoba , to kup.

Daysy, pedze je algami, ale jak chcesz, to Ci wszystko powiem , ze szczegolami.

Mam tylko kilka "ogolnych"zdjec z soboty, ale przy takim zimnie duzo sie nie zmienily.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeanette
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 maja 2016, o 22:18

Post »

Piękne krzaczki, tfu, tfu! Bardzo dziarsko wyglądają :) Ciekawa jestem jakiej są wielkości, bo ze zdjęć trudno wywnioskować,
U nas zimno jak piorun, w nocy ma być 1 st., więc rozkwit na razie zahamowany.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanette, oj tak okropnie zimno..., a juz ogrodnicy i Zoska za nami i powinno byc "normalnie".
Wiem, ze trudno ocenic wielkosc moich krzaczkow, malo miejsca, umiejetnosci i aparat pozostawiaja wiele do zyczenia...
Ta roza w koszyku ma 70 cm., obok z kwiatkiem - ok.35 cm., na kolejnym zdjeciu, po prawej - ok. 50 cm.

Chyba bedziemy miec nowa kolezanke "rozana". Jest to przemila "gospodyni" uroczego pensjonatu, w ktorym spedzam czasami po kilka dni.
2 m-ce temu wspolnie cielysmy roze. Bylo sporo trupkow i poltrupkow, jak u wiekszosci z nas...
Teraz przezylam szok..., wszystkie wspaniale rosna, zdrowe liscie, mase pakow...
Jakie czary robi, moze nam sama napisze, bo chce dolaczyc do nas ;:108 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeanette
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 maja 2016, o 22:18

Post »

To czekamy na nową koleżankę ;:136 A czy ona "balkonowa" czy "ogrodowa"?
Po tym co napisałaś jestem w jeszcze większym podziwie dla Twoich krzewów! Są imponujące! Na pewno fotografujesz aparatem z szerokokątnym obiektywem, który pomniejsza obraz, dlatego nie widać ich rzeczywistych rozmiarów.
Dzisiaj przeniosłam swoje balkonowe róże do domu, szkoda ryzykować...
x-ja-a

Post »

O tak, ja też chcę wiedzieć więcej o czarach różanych. Czekamy na nową koleżankę Obrazek
A Twoje krzaczki jakie zdrowiutkie, pękate jak pączki w maśle. No i u Ciebie nie ma obawy,że miejsca zabraknie, bo możesz zacząć uprawiać swoje panny piętrowo, co w ogrodzie jest awykonalne :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Serdecznie zapraszamy nową koleżankę -czarodziejkę :D .
Alexio balkonik znowu pełen róż :D ;:215 . Czy ta na pniu to "rogata duszyczka" Aspirin Rose z ubiegłego sezonu? Wygląda na to, że się ustatkowała ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

alexia pisze:
Bylo sporo trupkow i poltrupkow, jak u wiekszosci z nas...

:;230 ;:306

Z moich trupków odbiły dwie :D
Jeden półtrupek odmówił dalszej współpracy i to zielone co się pokazało zdechło.
Najbardziej szkoda mi pięknej Odile. Tę muszę odkupić mimo jej wad.
Różanozakręconych nigdy za wiele. Czekam na nową koleżankę. :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, zajrzałam w nadziei na pączki różane a ty już kwiatami szpanujesz ;:306
"Parfum F.C." dzierży palmę pierwszeństwa ;:63 u mnie w gruncie Doktorek też zapączkowany ale pierwsza była Harlow Carr i historyczne, których mam całkiem sporą kolekcję.
Zwykle to Louise Odier jest pierwsza ale w tym roku ścięłam ją bardzo mocno...i teraz żałuję ;:224
Mszyc u mnie na kilogramy. Do ciebie nie docierają mrówki to i mszyc brak. Ale krzaczki masz zdrowiutkie i takie ślicznie kompaktowe.
x-al-ia

Post »

alexia, dziękuję za fotkę Escimo F.C. ;:167 Ładnie rośnie, trochę podobnie do mojej Moin Moin, w końcu to ta sama seria róż... Pośród moich 5 róż, to właśnie F.C. póki co rosną najładniej, najszybciej i najzdrowiej.
A te różane maleństwa widoczne na pierwszym i drugim zdjęciu, to Twoje własne wyhodowane różyczki? Ciekawa też jestem nazwy tej wysokiej róży w osłonce wiklinowej? Ogólnie wszystko pięknie wygląda i ma tak pozostać, bo wkrótce chcę zobaczyć kwiaty każdej róży. :)

Powtórzę się po wcześniejszych wypowiedziach, ale "powiem" to bardzo szczerze: również czekam na nową różaną Koleżankę. :wink: Niech dołącza jak najszybciej i wstawia dużo zdjęć. :D Taka wspólna pasja niesamowicie podkręca całą "zabawę".
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 rozane dziewczyny,
"Nowa kolezanka" juz jest zarejestrowana, przywitala sie ;:108 , a teraz oswaja sie z tech.strona FO.
Obiecala sie ujawnic w przyszlym tygodniu.
Jestem upowazniona uchylic rombka tajemnicy i wstawic kilka zdjec.

Jeanette, ona jest "bardzo ogrodowa", poza uprawami ozdobnymi, zaczyna sie bawic w roze "uzytkowe".
Jakim aparatem fotografuje..., prostym, automatycznym. Nawet nie wiem jaki ma obiektyw...
Ostatnio robie foty tabletem bo chwilowo nie mam tego cuda techniki ;:306 .
To, az tak zimno mialas ;:oj .

jajagna ;:180 za uznanie.
Pietrowo na pewno nie będę uprawiac..., krzaki coraz wieksze, potrzebuja wiecej miejsca, ale jeszcze jest OK.
Zostana tylko odmiany, ktorym sie u mnie podoba i po jednej sadzonce, te nadprogramowe zamieszkaja w ogrodach.

Daysy, moze jeszcze nie pelen roz, ale pakow sporo i w tym roku cudownie bujne liscie. One mnie ciesza niemniej niz kwiaty.
Alez masz pamiec ;:224 , tak to rogata Aspirin. W tym roku ja mniej obcielam i rogow (jeszcze) nie ma ;:108 .

nena, u mnie takich trupkow na amen nie bylo, ale kilka mialo trudny start, a 1 do tej pory ma focha ;:oj .

Aprilku, oj tak szpanowalam na kwiatka :;230 , ale juz nie moge, bo przekwitl, a nowych jeszcze nie ma 8-) .
Mrowek nie mam, ale mszyce i owszem, w tym roku sladowe ilosci.
Nie martw sie L.Ö., odrosnie, lepiej za duzo obciac niz za malo ;:65 .

alegoria,tak te malenstwa to moje patyczki..., jest ich wiecej, ale nie zalapaly sie w "obiektyw". Kiedys zrobie im sesje zdjeciowa.
W koszyku jest Herzogin Christiana.
To, kiedy nam pokazesz swoje rozyczki, my lubimy ogladac nie tylko kwiaty ;:65 .

Juz sie nagadalam, teraz zdjecia, ale musze "przeskoczyc" na tableta.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz o ogrodzie nowej kolezanki (Rucola);
Jest to duzy ogrod, jego wlascicielka ma niestety malo czasu, wiec ogrod ciagle w budowie.
Kilka roz jest juz leciwych, w tym roku dostaly radykalne, odmladzajace ciecie, oto jedna z nich;

Obrazek
Tez brutalnie ciete, prawie do ziemi;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polowanie na robale.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

To tylko paczki, ale ciesze sie z "miotelek", po 11 paczkow na galazce. :heja (Herzogin Christiana i King George I).

Dzisaj chcialam kupic biala pelargonie, miala rosnac w koszyczku i byc ozdoba stolika, a kupilam rozyczke "jednorazowke", a mowilam "nigdy wiecej" ;:223 .

Obrazek

Obrazek

A ten maluszek, to kolejny w tym sezonie prezent od ;:167 rozanej kolezanki.

Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”