Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Witam dzisiejszym słońcem!

Obrazek

aż serce rośnie ;:167

Grażynko w zimie lepiej widać co mamy :D
Alu trochę jest ale chciałoby się więcej ;:306
Martusiu postaram się zatelefonować i pogadać może jak wyrzucisz z siebie pewne rzeczy to nastrój się poprawi ;:196 A na razie cieszmy się słonkiem bo pewnie u Ciebie też świeci to i do ogrodu wyskoczysz ;:65 Pięknego i dobrego dnia Ci życzę ;:168
Iwonko bardzo dziękuję za pochwały pod adresem mojego ogrodu. Ogród jest specyficzny przez narzucony kształt i takie ścieżki są jedynym rozwiązaniem a jeżeli jeszcze się podobają to cieszy. Sadzę początkowo tak że są odstępy ale potem dosadzam bo pewnie wolę taki widok i widzisz co wychodzi ;:306 Hosta jest u mnie parę lat i nie zmienia koloru jest taka limonkowa, a w tym roku dała szczególny popis kwitnienia, bo kwiatostan jest okazalszy od niej. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ;:180
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, dzień dobry... ;:196
Rzeczywiście nie mam od Ciebie tej funki, ale podobną dostałam z wymiany z jednym panem... ;:333
Mam jedno chciejstwo, co u Ciebie rośnie, ale o tym kiedyś... Już z góry dziękuję... ;:167
Dobrego dnia i serdeczności... ;:168
Słońce cudowne... Zdjęcie zrobiłaś przepiękne... ;:215
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu jak to się stało ,ze przegapiłam nowy wątek ogrodowy ;:oj mam chwilkę czasu wiec pomyślałam, że odwiedzę ogrodowy a tu nie ma ;:223 muszę teraz doczytać ;:172 wstęp jak zawsze ciekawy .
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Ooo, jak dawno słoneczka nie pokazywałaś ;:138 No tak to można rozpocząć dzień ;:196 :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Na wspominkowych zdjęciach z lata obok eterycznej, białej róży są chyba podwójne liliowe bodziszki .
Przepiękne :D W pierwszej chwili myślałam , że to zawilce.
Zdjęcie ze wschodem słonka bardzo malarskie ;:180
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu :wit Jak fajnie u Ciebie, oczywiście ulubiony i zaskakujący ogród botaniczny, ale i widoczki alpejskie. Ślicznie tam, i przyznam, że nie byłam.
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu pięknie masz u siebie. Tyle kolorowych kwiatów. Dla mnie kwitnące naparstnice i i hosty to cudne i nie zastąpione roślinki w żadnym ogrodzie.. :D
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

To wschód czy zachód słońca? ale pięknie uchwyciłaś :) jeśli wschód, to matko , o której wstałaś ? ! :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko witam Cię ;:196
Nie bądź taka i mów tu od razu jakie to chciejstwo ;:180
Ta funkie początkowo była malutka prze dwa trzy lata i traktowałam ją jako miniaturkę :D
Bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam początkowo taką łunę na niebie to od razu był sprint do kur i wyjątkowo się nie ociągałam ;:306
To ja już tylko dobrego wieczoru, bo wcześniej odcięli mi internet ;:196
Julciu czas już był do zamknięcia więc czekamy teraz wszyscy na wiosnę :D ;:4
Ewciu można rozpocząć i to jak radośnie :tan i nawet tacy mili goście mnie odwiedzają ;:196
Agnieszko tak to bodziszki mam je od Pati są śliczne, ale krótkotrwałe i nie powtarzają kwitnienia :wink:
Myślę że na wiosnę można będzie trochę uszczknąć :lol:
Wschód jaki by nie był to bardzo cieszy ;:168
Małgosiu Alpy to nasza wierna wyspiarka odcięta od dostępu ale już nabiła odpowiednią liczbę postów i może nas czytać. A mój ogródek to taki skromny wiejski ;:168
Marusiu a ja jakiś czas nie miałam naparstnic, bo w jednym roku zniknęły. Szybko jednak odzyskałam i mam, bo ja też lubię je :D jakby świeczniki rozweselają ogród :lol: Host mam niewiele tych rozrośniętych, a małe muszę chwile rosnąć żeby pokazały swoją urodę ;:215
Karolinko oczywiście że wschód i teraz jest dość późny, bo wyszłam z domu o 7 , a słońce wyszło sporo po 7 . Zdążyłam kury wypuścić , nakarmić i jeszcze czekałam na jaśnie słońce ;:180
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie słonko dzisiaj nie wyszło, miło więc było zobaczyć je chociaż na Twoim niebie. Lód stopniał wczoraj, a teraz jest okropne błoto, bo na naszym osiedlu, jak zresztą w całym Cieszynie wykopki pod kanalizację. Na działce dzisiaj nie byłam, doglądałam kotkę po zabiegu. W nocy podczas wybudzania się z narkozy, kilka razy żałośnie płakała. Dzisiaj jest już trochę lepiej, ale prawie nic nie zjadła.
Naparstnice też u mnie znikają, a raczej nie rozsiewają się, chyba mam zbyt gliniastą glebę. Musze pomyśleć jak temu zaradzić, bo nasion trochę mam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaa, to ja o 7ej nie patrzę w okna, ledwo wstaję , albo i nie :) Za to wczoraj wieczorem właśnie takie widziałam , zachodzące, też piękne, muszę po prostu zrobić fotkę bo widzę,że warto , bo piękne :) ;:138 :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu wszyscy na FO pragniemy teraz słońca bardziej od kwitnących roślin, bo jesień i zima musi być ale brak słońca to już niekoniecznie ;:185
Kotka dojdzie do siebie, nasza Monika dochodziła dwa dni, a w trzecim już zaczęłam jeść i chodzić po domu. Jednak charakter jej się bardzo zmienił już nie pozwala sobie na mycie czy spanie w objęciach z Maćkiem ;:185 Wręcz przeciwnie jak nie harce to walki i fuczenie odchodzi. Ciekawa jestem jak będzie u Twojej parki.
Masz rację, że ciężka gleba nie sprzyja rozsiewaniu. Miałam w jednym miejscu milion siewek, a do wiosny nic nie przetrwało tylko stara rozeta. W roku następnym obok rozluźnię glebę i ręcznie wysieję tam nasiona.... zobaczymy?
Karolino ja wstaję wcześnie, żeby wypuścić z kurnika moje podopieczne i tak się już do tego wstawania przyzwyczaiłam, że nie potrzebuję więcej snu. Zachodu ani w ogóle słońca wczoraj u mnie nie było ;:185
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ranny z Ciebie ptaszek :) a u nas ciepło , a nawet słoneczko dzisiaj było :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 miało być ciepło i jest ale przy kaloryferach, siedzę i się tule do nich, na brak słonka cierpię strasznie, jak wytrzymać do stycznia, lutego, marca, no jak :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Karolino tak mi się z wiekiem pozmieniało, ale ze wstawaniem nie miałam nigdy problemów. Kiedyś do pracy teraz do kur ;:306
Iwonko odpoczywaj kochana proszę, poczytałam u Danusi i uważaj na siebie, a i do dochotrów koniecznie idź i słuchaj ich. Wytrzymamy, a może jakieś robótki ręczne, rok temu plotłaś z wikliny, a w tym co będzie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”