Olku
śledzę Twoje prace przy budowie szklarenki na tarasie. Pomysł fajny, oby tylko zimą się sprawdził, aby roślinki miały ciepło. Na wiosnę to będziesz pewnie w niej ukorzeniał roślinki.
Powodzenia, będę śledzić ciąg dalszy, pozdrawiam
Oj, Olku, myślę i oglądam tę Twoją szklarenkę i mam wątpliwości, czy rośliny przezimują w niej. Balkon masz zabudowany (jakoś mi umknęło)? Może zima będzie łagodna...I życzę powodzenia
Emilko też nie wiem . Balkon nie zabudowany . Mam sporo roślin wymagających zimowania w niskiej temperaturze z doświetleniem ,piwnica w bloku odpada . Miałem pomysł i go realizuję ,koszty malutkie -materiały z odzysku .
Konstrukcja jeszcze dziurawa - w nocy było 0 * -nadmuch powietrza z mieszkania działał całą noc .Rano o 6 godz wewnątrz było +10 * .
Czy dokładne uszczelnienie przy większych mrozach zadziała
Olku, myślałam, że nie dasz rady już więcej doniczek wcisnąć, a widzę, że wciąż przybywa...
Kiedy będę wracała już do domu z działki, będę musiała zabrać...kilka doniczek z nowymi roślinkami i głowię się gdzie je upchnę.
Olku gratulacje wstaw tam tego kaktusa co stał na balkonie, i tak już nie będziesz go podlewał aż do wiosny, a chłodek pomoże mu w spanku, jak się porządnie wyśpi to może zakwitnie latem