Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu, cudna naparstnica ;:oj Już podjęłam decyzję - będę ją siała na krążki torfowe, a żeby mieć coś na sezon 2015 kupię jakieś gotowe sadzonki ;:108
Jak tam przygotowania świąteczne? Ty zawsze coś tworzysz w zakresie rękodzieła - nie daj się prosić tylko pokaż ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyłączam się do prośby Elwi ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciepło u mnie,na plusie,śniegu brak....mimo wszystko wielu z nas choinki wiezie w przyczepkach...lubię ten czas ;:224
Kompletuję prezenty,piesio tez coś dostanie...Mam do zrobienia szkatułkę dla mojej mamci,jutro za to się zabiorę ;:108
Na działkę wciąż nie mogę dotrzeć,mam nadzieję,że różom nie jest za ciepło,skoro w nocy jest na plusie i wilgotność jest spora...

Anym-Aniu pierwiosnek zimował u mnie jedną zimę,juz wcześniej czytałam,że często zanikają,jednak ten podołał i pięknie zakwitł,napatrzeć się na niego nie mogłam i żałuję,że nie wzięłam jeszcze lawendowego ;:303

Jolu rzeczywiście moja naparstnica w kolorze lawendowym,ot mnie oświeciłaś ;:oj ciekawe,czy zakwitnie w tym samym kolorze?
Będę jej wypatrywała ;:333

Moni dziękuję za miłe słowa,czasami natura robi nam super niespodzianki,dobrze,że można te chwile złapać w kadr...

Andziu i tu mnie zmartwiłaś,ja nie wiem co się u mnie dzieje,ale temperatura u mnie od tygodnia sporo na plusie,może moje też nosy pokazały? Ogrodówki dają radę i mimo,żę majowe przymrozki zmrożą im pąki dają radę ;:333

Ewcia miło,że zajrzałaś,zawsze spacerowałam u Ciebie,a teraz furtka zamknięta ;:222
Wiilliam Morris może i trochę nieujarzmiony,ale same kwiaty ma cudne,pełne i pachnie ....kolce ma spore ;:303

Miwia witaj u mnie:) Rubrum wykopałam i stoi teraz przez zimę na balkonie,jak zrobi się zimno agrowłókniną ją okryję.
Dziękuję za tyle miłych słów ;:108

Violu kochana dziękuję Ci za Twoją propozycję,ale u mnie werbenka jednoroczna słabo rośnie,późno zaczęła mi kwitnąć,chyba we wrześniu,zbyt późno,czaję się na patagońską ;:333
Tereska ładnie się komponuje ,tworzy morze kwiatów ;:108

DTJ pierwiosnki co roku powinny się odradzać,jak odbiją na wiosnę koniecznie dokupię,są przesłodkie ;:333

Elwi dobrze prawisz,krążki torfowe może i ja kupię choć raz mi wychodzi siew ,a raz nie,nie wiem od czego to zależy.
Naparstnica kupna sadzonka do tanich nie należy prawda?
Niestety ostatnio trochę zaniedbałam swoje kolejne hobby rękodzieła,ale jutro będę ozdabiała szkatułkę z drewna moją ulubioną metodą ;:215 Na wiosnę mam o wiele więcej pomysłów,motywacji,pewnie po Nowym Roku będę coś działała ;:108

Moni muszę Was zawieść,ale na razie nic nie tworzyłam i nie przerabiałam,leniuch ze mnie....choć mam już plany na wiosnę,będę regał przemalowywać i ozdabiać,uwielbiam malować,a potem cieszyć się uzyskanym efektem ;:333

Zamiast pierniczków świątecznych w tym roku wzięłam się za nowe doświadczenie smakowe,a mianowicie deser francuski Creme Brulee ;:224 Ja jak się na coś uprę to nie odpuszczę,ubzdurałam sobie,że muszę koniecznie go zrobić,toteż zakupiłam specjalne kokliki do deseru i składniki.Zrobiłam,udało się,ale moje dzieci trochę się dziwiły co to za deser bez owoców i galaretki? ;:306
A ja chciałam być nowoczesna ;:oj Poprosiłam je,aby łyżeczką postukały w skorupkę utworzoną z cukru trzcinowego,chciałam zobaczyć ich reakcję.No nie powiem udało się,bo się nie spodziewały,że deser z wierzchu jest twardy ;:108
Ogólnie rzecz biorąc języka Nam nie urwało,słodki bardzo ech....i tylko się cieszę,że nie zakupiłam palnika gazowego,który jest niezbędny ;:306

Pozdrawiam wszystkich:)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zazdroszczę przedświatecznej weny. Ja mam jakiś dołek. Może jutro wezmę się za bombki.
Rewelacyjne połączenie Marii Theresy z powojnikiem
Chyba w ogrodzie najbardziej lubię te połączenia. Same rośliny nie robią aż takiego wrażenia
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,przyznam się po cichu,że ja w twoim ogrodzie w krzakach siedziałam nie raz i nic się nie odzywałam,tylko podziwiałam onieśmielona ;:oj
Jaka piękna naparstnica.Nigdy ich nie miałam ponieważ nigdy mi nie wzeszły z kupionych nasion,widać nasiona były przeterminowane.Ale tego lata z nasion od kolezanki powschodziły,tylko że bardzo póżno,ale zima łagodna,jest nadzieja,że się doczekam. :D
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aniu,
okropnie Ci zazdroszczę tej weny twórczej w upiększaniu otoczenia ;:173 . Kusi mnie decupage, ale nie wiem jak się do tego zabrać :? . Podobno trzeba zaopatrzyć się w te wszystkie kleje i lakiery ... ;:24 .
Najlepiej byłoby iść na jakiś mały kursik, prawda?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja tak samo jak Rozetka miałam w głowie myśl, żeby zapisać się na taki kurs, ale nadal to odkładam na później. Twoje prace Aniu od dawna podziwiałam i poi cichu zazdrościłam umiejętności i wyczucia estetyki :D
Przy okazji. Czy posiadasz może różę Kosmos? Naczytałam się o jej zaletach i przymierzam się do zakupu. Chciałabym jednak wiedzieć, czy ona jest czysto biała, czy też ma jakieś odcienie innej barwy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mnie również urzekła Maria Theresia ma cudne kwiaty ..Też miałam biały ząbkowany ,ale gdzieś wybył natomiast lila rozrasta sie w zastraszającym tempie i wciąż go dzielę .Przy kamieniu jest mu ciepło może dlatego ma się tak dobrze .Zdrowych Świąt Aniu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo fajnie jest zrobić własnoręcznie prezenty dla bliskich.
Ja zrobiłam bombki, chociaż weny nie miałam.
Wesołych świąt
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, Aniu, czekamy na fotki ;:65 Bardzo jestem ciekawa szkatułki dla Mamy.
Napisałaś sporo o deserze Creme Brulee, a w końcu nie wiem - smakował Wam, "niebo w gębie" czy przereklamowany?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu pochwalisz się tą szkatułką dla mamy? Bardzo jestem jej ciekawa ;:65
U mnie wczoraj spadł wreszcie śnieg. I mamy białe Święta :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu czytam że próbujesz francuskiej kuchni. Myślałam od dawna nad tym deserem. Czytam, że nic po nim CI nie urwało. To chyba nie warto w niego inwestować?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu ;:167 fotografia z lilią powalająca, już chce się oglądać takie widoki...czy rośliny dostały kołderkę ze śniegu :?: u mnie -5
śniegu nawet troszkę jest, cieszy mnie to ogromnie...cebulkowe posadzone na jesieni wyszły z ziemi. Róże mają zielone liście, nawet ranniki zaczęły wegetację...boję się tylko czy nic im nie będzie, tak długo było ciepło.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Troszkę zaniedbałam swój wątek i miłych gości :oops: Święta szybko minęły,a przed nami Nowy Rok 2015 i nowe nadzieje,plany...
Mam kilka marzeń związanych z moją działeczką,myślę,że w przyszłości uda się zrealizować kilka z nich.
Na razie skupię się na tym co do tej pory posadziłam i na obserwacjach podobnie jak Wandzia ;:333

Gosiu połączenie róż z powojnikami lub bylinami to super zestawienie.Niestety u mnie w tym roku słabo kwitły clemki.
Jedynie Roogouchi oszalał i stworzył parawan dzwoneczków ;:333
Bombek jeszcze nie próbowałam ozdabiać,ale pewnie kiedyś i tego spróbuję:)
Zajrzę do Ciebie co udało Ci się wyczarować...

Hypnosa witaj kochana w moich progach,cieszę się,że wyłoniłaś się z krzaczków ;:108
Na naparstnice czekam,takie wysokie i piękne i się nie przewracają jak mieczyki ;:224
Trzymam kciuki,aby i u Ciebie zakwitły...

Moni nie ma co zazdrościć tylko zabieraj się do pracy:) Swego czasu chciałam się zapisać na kurs,ale po oglądnięciu kilkudziesięciu filmików na youtube sama zakupiłam potrzebne kleje,farby i serwetki.Raz mi wyjdzie lepiej,a raz gorzej,ale to mnie najbardziej cieszy,że sama od podstaw coś robię ;:224

Wandziu decoupage to nic trudnego,spróbujcie,może i Wy zaczniecie tworzyć niepowtarzalne rzeczy?
Na kurs pewnie i tak się zapiszę,ponieważ chcę poznać tajniki tej wspaniałej metody ozdabiania i przerabiania starych przedmiotów oraz nadawania im nowego życia:)
Róży Kosmos nie posiadam,choć w przeszłości miałam na nią ochotę.Zwróciłam uwagę na jej kremowe kwiaty i grube płatki.
Na pewno nie jest czysto-biała,pamiętam,że nasza forumowa Shirall ją miała u siebie:)

Jadziu pierwiosnka z chęcią bym podzieliła,ale troszkę się obawiam,wydaje mi się taki delikatny...
Dziękuję za życzonka i życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku 2015:)

Elwi zaraz pokażę moje dzieło jednego dnia,mamcia była z prezentu bardzo zadowolona,szkatułkę zapełniła swoimi koralami,łańcuszkami ...
Creme Brulee więcej nie zrobię,słodki bardzo,dobry waniliowy,ale języka nam nie urwało i kiedy zapytałam swoje dzieci,czy powtórzymy jeszcze raz odparły,że wolą maminy sernik ;:303

Dorotko owszem zaraz pokażę szkatułkę ;:108
U Ciebie śnieg? U mnie ani grama śniegu i -6 na termometrze.

Madziu jeśli lubisz bardzo słodkie desery to polecam,nawet skorupka na wierzchu się udała z brązowego cukru,ale ja już nie porwę się,wolę chyba z owocami bardziej:)

Aniu kołderki nie mamy,czekam na trochę śniegu,podobno w Niemczech ładnie nasypało.
Cały czas na minusie,skrobanie szyb codziennie rano.
Nie wiem jak miewają się moje rośliny na działce,nie byłam dawno,mam nadzieję,że 10 stopniowy mróz im nie zaszkodzi,kopczyki dostały to chyba im ciepło ;:224

Obiecana szkatułka z drewna...na zewnątrz motyw z hortensją,a w środku moja kochana lawenda ;:167

Obrazek

Obrazek

Tym akcentem życzę Wam kochani Wszystkiego Naj w nadchodzącym Roku 2015,spełnienia ogrodowych marzeń ;:167
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Piękna szkatułka ;:oj czy brzegi postarzałaś patyną? Ciekawie zrobiłas na niemalowanym drzewie. Ja zawsze robię na podkładzie i farbie.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”