Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Dalie pojawiły się w A....n. I wiele innych dobroci. :wink: Dojrzewam chyba ogrodniczo, bo już wiem co chcę, a co nie pasuje do mnie i do reszty.Się porobiło. :lol:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłka, ach jakie cudne te Twoje westchnienia i tęsknoty, a swoją drogą nie wiedziałam, że masz takie piękne róże, to pewnie przez te dalie od których oczu nie mogę oderwać ;:306 gdy je pokazujesz, Ludmilla i Julcia powzdychałam sobie do nich i przy okazji do First Lady również, gdyż moja jakaś taka mizerna
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko! Mam sporo róż i kolejne zmówiłam, ale to już będą ostatnie, bo już żadnej nie wcisnę ;:306 Musisz i Ty mnie odwiedzić wiosną, zobaczysz, co mam. First Lady to piękna reprezentacyjna róża i doskonała do bukietów. Zawsze robię na solenizantach wrażenie, jak wręczam takie to to z kwiatem pietruszki lub dzikiej marchwi. ;:173

Małgosia! Gratuluję Ci! Ja chyba nigdy nie dojrzeję ;:306 A do wiadomego sklepu może pojadę teraz w weekend. Chociaż na rekonesans...nie wytrzymam... ;:306

Aniu! No własnie! W ogrodzie (jak mawia moja mama) musi być trochę tego, trochę tego. Jakaś równowaga! Ja nie sadziłam u mnie drzew, bo już były. Było ich tyle, że i tak kilka musiało iść pod topór. Nie mogę odżałować gruszki Wiliams i jabłoni o nieznanej mi nazwie, która po prostu z roku na rok uschła!

Chciejstwa zgrabnie upycham ;:224 A jak!
Ogród jest z gumy i mogę to udowodnić! ;:306
Ale gorzej jest z niechciejstwami, którymi jestem obdarowywana (z różnych okazji - połowę marnuję ;:223 ) i takimi: ..."weź, bo muszę wydać w dobre ręce"... ;:306 Chociaż tego typu niechciejstwa kocham i opiekuję się nimi pieczołowicie.

Na weekend plan taki: jadę do Auchana na rekonesans, sadzę kalijki, i może coś jeszcze podpędzę, muszę poszperać w cebulach.

tęsknoty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

W marketach już leżą tegoroczne kolorowe torebeczki. Dalie i wszelkie inne. Czy już oglądałaś Miłeczko?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Miłeczko, to czekam jak wybrniesz z zakupów. :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKO kalie chyba do donić wsadzasz - czy tak :?: ja muszę do swoich zerknąć, dalie mam w dobrej kondycji.

:wit
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Miłeczko ja byłam w Auch..w zeszłym tygodniu,jeszcze nic nie było niestety...
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

takasobie pisze:Chciejstwa zgrabnie upycham ;:224 A jak!
Ale gorzej jest z niechciejstwami, którymi jestem obdarowywana (z różnych okazji - połowę marnuję ;:223 ) i takimi: ..."weź, bo muszę wydać w dobre ręce"... ;:306 Chociaż tego typu niechciejstwa kocham i opiekuję się nimi pieczołowicie.

Na weekend plan taki: jadę do Auchana na rekonesans, sadzę kalijki, i może coś jeszcze podpędzę, muszę poszperać w cebulach.

tęsknoty: ..........

:wit szczere wyznanie zaradnego ogrodnika ;:306 hahaha... super ;:215
Napisz co tej wiosny upchniesz dodatkowo w swoim ogrodzie :D
Miłeczko ;:196 ;:170 ... wiesz za co !!!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Majka! Upycham 30 odmian dalii więcej oraz 7 róż, 2 kanny, 5 kolejnych dotychczas nieuprawianych warzyw (odmiany dynii, koper włoski, marchew, odmiana cukinii), cynie i pewni ileś tam innych roślin, jakie się nawiną. Unikam bylin oprócz host, chociaż host też już powoli powinnam unikać ;:306

Kasik! Ja się wybrałam i stwierdziłam miłe początki w Auchan, ale dalii nie kupiłam, bo nie ma niczego nowego od zeszłego roku, a w Leroyu jeszcze nie było zbyt wiele, ale pani mówiła, ze niebawem będzie :-)

Krysiu! Oczywiście, że do donic, ale w końcu nie posadziłam, bo jakoś wymęczona byłam wczorajszymi zakupami i dzisiejszym spacerem. ;:131 Plan nie wypalił ;:306 Ale może uda się w tygodniu :roll:

Małgoś! Kupiłam nasiona warzyw, cebule lilii orientalnych, 2 kanny i pałeczki nawozowe! Jestem z siebie dumna, ze nie kupiłam więcej! ;:333

Wandziu! No właśnie byłam i muszę jeszcze poczekać, bo do Leroja jeszcze nie dowieźli tego, co chciałam sobie kupić ;:173

Jak wcześniej wspomniałam, nie posadziłam kalijek. Trochę winny mój mąż, bo miał mi worek z ziemią z garażu przynieść :wink: No i nie przyniósł! Na kogoś musi być!
Dziś miałam małe przygody z autem więc musiałam się zrelaksować i poszliśmy na przechadzkę z aparatami po okolicy. Więc dziś trochę ptaków dla odmiany (na ptaki wczorajsze zapraszam TU):

strzyżyk
Obrazek

strzyżyk
Obrazek

szczygły
Obrazek

sikorka, prawdopodobnie uboga
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ta sikorka kokardkę ma w rękach hehe :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jak Ty to robisz Miłeczko, że udaje Ci się ustrzelić tylu cudnych skrzydlatych przyjaciół? W ptasim wątku tez nacieszyłam oczy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

A ja kupiłam tylko niebieską prymulkę bo dawno na nią chorowałam ,była tylko jedna . Teraz mam czerwoną i niebieską oraz biały ciemiernik .. . Córka też mi się dziwnie przyglądała że więcej nie biorę ale były tylko takie jakie już mam w ogrodzie .. Poczekam na inne dostawy .
Ja za czym wyjdę z aparatem to już ptaków nie ma . Poczekam na wiosnę i wtedy posłucham ich ćwierkania ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Z tymi niechciejstwami to faktycznie problem nie lada jaki. Bo człowiek chodzi i szuka po ogrodzie dodatkowych wolnych centymetrów na SWOJE chciejstwa, aż tu nagle zostaje obdarowany czymś tam. Może i ładnym, ale ani z gruszki, ani z pietruszki.
Ja też właśnie dostałam w zeszłym roku na imieniny coś nie w mojej kolorystyce, nie w moim guście i niestety dość dużych rozmiarów. I cóż było robić? Wsadziłam na miejsce planowane dla róży.
Zresztą ta koleżanka jest co roku na moich imieninach i z pewnością zapyta: "No i jak tam ci rośnie ta ...... ode mnie?"
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Milko kochana no więc jak to robisz, ja się nauczyć muszę ;:306
Chciejstwa zgrabnie upycham ;:224 A jak!
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja przyjmuję wszystkie nie chciejstwa bo mam gdzie sadzić .. Mam specjalną rabatę na nowe roślinki aby się tam ładnie rozrosły a później to już wiem gdzie mi pasują i nie latam po całym ogrodzie jak kiedyś .. W tym roku ograniczam zakupy bo muszę zaoszczędzić trochę kasy na porządne wrzosowisko między iglakami .. Ale jak coś ładnego pojawi się na rynku to też na pewno kupię nie licząc wymiany ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”