Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
Alu! ja kupowałam dalie tu z FO dużo drożej i nie wszystkie mi zakwitły, choć sadziłam bardzo wcześnie . Cztery nowe odmiany maja pąki , chyba nie doczekam się kwiatu. Zaraz szukam wątku Pana Stanislawa. Pozdrawiam serdecznie1
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
Marysiu
Bogusiu
Buziaki ślę bo mam niemoc pisania ,jestem zmęczona i nie chcę aby znowu ta myszka na rozrabiała
Miłego wieczoru 

Marysiu

Bogusiu

Buziaki ślę bo mam niemoc pisania ,jestem zmęczona i nie chcę aby znowu ta myszka na rozrabiała

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Odpoczywaj Alu i nic nie pisz, my wszystko wiemy 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
http://images69.fotosik.pl/208/db725020f79b929b.jpg
Piękna!
Ja w tę wtorkową wichurę powiązałem mocniej dalie. Ale sporo połamanych kwiatów trzeba było usunąć. Przynajmniej mam bukiety w domu
Piękna!
Ja w tę wtorkową wichurę powiązałem mocniej dalie. Ale sporo połamanych kwiatów trzeba było usunąć. Przynajmniej mam bukiety w domu

- alicjad31
Marysiu witam ,chyba odpoczęłam pospało misię dzisiaj dłużej ,ale od poniedziałku znowu 5 rano ,lepiej się wstaje jak jest na dworze cieplutko
Dzisiaj u mnie pada deszcz
i znowu nici z planów ogrodowych , więc zostaje dom .Miłego dnia Marysiu .
Jacku Rolf jest piękny
zdjęcie nie oddaje jego urody , jak go zobaczyłam na innych zdjęciach od razu chciałam go mieć .
Szkoda połamanych kwiatów ,ale dobrze ,że tylko łodyszki u Twoich dalii się połamały .Mamy deszcz ,więc mrozu póki pada nie będzie ,tak myślę

Jacku Rolf jest piękny

Szkoda połamanych kwiatów ,ale dobrze ,że tylko łodyszki u Twoich dalii się połamały .Mamy deszcz ,więc mrozu póki pada nie będzie ,tak myślę

Pozdrawiam Alicja
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Alu
Dech zapiera takie ładniutkie masz dalie
Szkoda, że niektóre sie połamały..
wiem cos o tym, moja też jedna połamała się. Oj, przykro to jest widzieć takie rany 
A jak przechowujesz je zimą ?

A jak przechowujesz je zimą ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Witaj "daliowa królowo"!! Od rana czytam i czytam od samego początku i podziwiam
Piękne zamglone, takie tajemnicze zdjęcia wstawiasz. Uwielbiam takie!
Mnie dalie przerażały, ale w tym roku wysiałam i jestem zachwycona! Cleome najlepiej sprawdziły mi się wysiewane od razu do gruntu, jak byś potrzebowała nasionek, to chętnie podeślę póżną jesienią.
Pozdrawiam serdecznie. Życzę dużo zdrówka.
Bogusia

Piękne zamglone, takie tajemnicze zdjęcia wstawiasz. Uwielbiam takie!
Mnie dalie przerażały, ale w tym roku wysiałam i jestem zachwycona! Cleome najlepiej sprawdziły mi się wysiewane od razu do gruntu, jak byś potrzebowała nasionek, to chętnie podeślę póżną jesienią.
Pozdrawiam serdecznie. Życzę dużo zdrówka.
Bogusia
- alicjad31
Asiu dziękuję
,większość stoi
i nawet ładnie wyglądają .
Nie mam specjalnego pomieszczenia ,od kilku lat przechowuję dalie w pomieszczeniu po łazience
.Jest tam nawet grzejnik ,ale nawet w tą zimę przechowały się dość ładnie ,miałam bardzo mało strat .Nie przechowały się tylko te małe, bez ziemi . Wykopuję jak jest ładna pogoda i nie otrząsam z ziemi staram się żeby było jej jak najwięcej przy karpie ,ale musi być sucha .Takie przechowanie u mnie zdaje egzamin ,każda przechowalnia ma inną temperaturę więc mój sposób nie wszędzie zda egzamin
A oto przed chwilą zrobione zdjęcia

Witaj Bogusiu ,jak pięknie mnie nazwałaś
dziękuję ,ale na fo są prawdziwi królowie dalii ...
Nie ma się czego bać ,jak raz wysiałaś dalie i jesteś zadowolona to będziesz je zapraszać co roku do swego ogrodu . Za nasionka cleome dziękuję ,Ala Biedronka zaopatrzyła mnie w gotowe sadzonki .
Również pozdrawia Cię serdecznie i zdrówka bo ono nam wszystkim jest bardzo potrzebne

Nie mam specjalnego pomieszczenia ,od kilku lat przechowuję dalie w pomieszczeniu po łazience

A oto przed chwilą zrobione zdjęcia

Witaj Bogusiu ,jak pięknie mnie nazwałaś

Nie ma się czego bać ,jak raz wysiałaś dalie i jesteś zadowolona to będziesz je zapraszać co roku do swego ogrodu . Za nasionka cleome dziękuję ,Ala Biedronka zaopatrzyła mnie w gotowe sadzonki .
Również pozdrawia Cię serdecznie i zdrówka bo ono nam wszystkim jest bardzo potrzebne

Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Alu.
Jak to fajnie,że trafiłam na świeżutkie fotki. Cudne modelki.
Naprawdę przechowujesz dalie w ogrzewanym pomieszczeniu? I udaje Ci się je przechować. Ja mam dwie piwnice i w żadnej mi się nie przechowywały. Choć z ich uprawy zrezygnowałam , to na wiosnę chyba do nich powrócę, bo jednak warto je mieć w ogrodzie.
Kleoma rośnie jako tako?
Jak to fajnie,że trafiłam na świeżutkie fotki. Cudne modelki.

Naprawdę przechowujesz dalie w ogrzewanym pomieszczeniu? I udaje Ci się je przechować. Ja mam dwie piwnice i w żadnej mi się nie przechowywały. Choć z ich uprawy zrezygnowałam , to na wiosnę chyba do nich powrócę, bo jednak warto je mieć w ogrodzie.
Kleoma rośnie jako tako?

- alicjad31
Alu właśnie zaglądałam do Ciebie ,ale nic nie napisałam bo telefon zadzwonił
Dalie są bardzo wdzięcznymi modelkami .
Zanim moja stara łazienka zrobiła się przechowalnią woziłam do piwnicy mojej znajomej ,ale miałam za daleko .Potem była piwnica sąsiadów ,ale tam miałam za dużo strat.
Pomieszczenie jest ogrzewane 10 żeberek, grzejnik wisi wysoko ,a dalie leżą na podłodze w miejscu gdzie był brodzik ,leżą na kupie ciasno i wierz mi ,nigdzie tak dobrze jeszcze się nie przechowywały .Prawie zero strat ,Alu to wiosną podeśle Ci kilka bulw ,co Ty na to
Cleome rośnie ,nie jest takie wysokie jak u Ciebie ,ale zawiązuje nasionka ,zbierać czy zostawić ,żeby się same wysiały

Dalie są bardzo wdzięcznymi modelkami .
Zanim moja stara łazienka zrobiła się przechowalnią woziłam do piwnicy mojej znajomej ,ale miałam za daleko .Potem była piwnica sąsiadów ,ale tam miałam za dużo strat.
Pomieszczenie jest ogrzewane 10 żeberek, grzejnik wisi wysoko ,a dalie leżą na podłodze w miejscu gdzie był brodzik ,leżą na kupie ciasno i wierz mi ,nigdzie tak dobrze jeszcze się nie przechowywały .Prawie zero strat ,Alu to wiosną podeśle Ci kilka bulw ,co Ty na to

Cleome rośnie ,nie jest takie wysokie jak u Ciebie ,ale zawiązuje nasionka ,zbierać czy zostawić ,żeby się same wysiały

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu dalie jeszcze w formie i dobrze niech jak najdłużej nas cieszą
A te asterki michałki czy jak je nazwać są cudowne, te jasnoróżowe mi się podobają
Niedziela śliczna
u Ciebie też co widać na fotografiach. Miłego wypoczynku 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Alu bardzo chętnie . Już się cieszę. To co obiecałam to pamiętam,ale musisz poczekać do wiosny. Może jeszcze coś Ci się spodoba.
A co do kleomy, to u mnie lepiej rosną sadzonki te samosiejki, które się wysiały, niż te które sama wysiewałam.
Alu sama musisz podjąć decyzję. Ja pozwalam jej się wysiać,ale też i wysiewam, bo nigdy nie mam pewności,czy samosiejki będą.
Bardzo ją lubię i nie chciałabym ją stracić. Pewnie dużo nasion z nich nie będziesz miała, to może Ci je doślę. U mnie jeszcze nie dojrzewają. Mam nadzieję,że jeszcze dojrzeją . W zeszłym roku ją szybko skosił pierwszy przymrozek i było po nasionach.
Miłej niedzieli. U mnie wreszcie świeci słoneczko. Aż chce się żyć.
A co do kleomy, to u mnie lepiej rosną sadzonki te samosiejki, które się wysiały, niż te które sama wysiewałam.
Alu sama musisz podjąć decyzję. Ja pozwalam jej się wysiać,ale też i wysiewam, bo nigdy nie mam pewności,czy samosiejki będą.
Bardzo ją lubię i nie chciałabym ją stracić. Pewnie dużo nasion z nich nie będziesz miała, to może Ci je doślę. U mnie jeszcze nie dojrzewają. Mam nadzieję,że jeszcze dojrzeją . W zeszłym roku ją szybko skosił pierwszy przymrozek i było po nasionach.
Miłej niedzieli. U mnie wreszcie świeci słoneczko. Aż chce się żyć.

- alicjad31
Marysiu, wiem ,wiem ,że Ci się podobają zapisałam i będe szykować paczuszkę
,Ukorzeniam gaure czerwoną i białą także będą sadzonki ,a dalie to wiosną będe dzielić to też Ci podeśle kilka kolorków .Miłego popołudnia
-- 28 wrz 2014, o 16:58 --
Alu oczywiście ,że poczekam do wiosny
Też się ciesze .Będę obserwować nasionka cleome 

-- 28 wrz 2014, o 16:58 --
Alu oczywiście ,że poczekam do wiosny

Pozdrawiam Alicja
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Królowo kwiatów