Róże u Doroty

Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty

Post »

Dorotko wspaniałe sadzonki róż dostałaś, Twój różany ogród wciąż się wzbogaca ;:167
Zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem ogrodów z dużą ilością róż.... Zachwycam się ich pięknem i baaaardzo podzielam właścicieli, którzy wspaniale się troszczą o te wymagające królowe ;:180
Abraham Darby cudo..... bardzo podoba mi się ta odmiana :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przypomniałaś mi, jakie róże mogą być piękne! ;:173 Zdecydowanie najpiękniejsze sa w czerwcu, ale teraz niezłe u Ciebie. Co ja mówię! Bajeczne!
Wiekszość róż też mam z R. :-) Jestem zadowolona.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Dorotko, wypasione sadzonki dostalas ;:215 . Droga kolezanko, poszlas na calosc ;:oj , nastepna dostawa (mysle, ze niemala) w drodze
;:108 . Piekne masz jeszcze roze...., zdrowe......, moje tez ;:138 .
Piszesz, ze u Ciebie sucho, u mnie za to bardzo mokro. Jutro ma nie padac, to sie moimi zajme.
Dzięki , za fotke "specjalnie dla mnie" ;:180
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witajcie :wit

Alu postarali się w R i przysłali naprawdę ' wypasione ' sadzonki. Ciekawe czy z F też takie ładne przyjdą ;:131
Dzisiaj podawali, że w połowie tygodnia ma wreszcie u nas spaść deszcz...oby.
Abrahamek to taki czaruś :;230 trudno mu się oprzeć.

Jadziu a jaka piękna ta ' pomyłka ' ;:108 Mam nadzieję, że w przyszłym roku Twój A D też będzie Cię uwodził swoją urodą i obfitym kwitnieniem.

Joluś dla Ciebie zawsze ;:196
Już nie mogę się doczekać przyszłego sezonu, żeby zobaczyć jak te Twoje ślicznotki będą kwitły :)
Z sadzonek jestem zadowolona, a Sir John Betjeman ma sporego pąka...jest szansa, że zobaczymy jeszcze jego kwiat w tym roku.
Mam nadzieję, że sadzonki z F będą również takie dorodne.

JagiS :wit
Bardzo się cieszę z Twojej wizyty i zapraszam jak najczęściej ;:136
Z chęcią skorzystam z Twojego zaproszenia i widzę , że czeka mnie uczta dla oczu ( widać to w tytule Twojego wątku ).
Bardzo dziękuję za poprawienie nazwy róży Haendel i za informacje na czyją cześć nadano jej nazwę. Taka wiedza zawsze się przydaje.

Pozdrawiam cieplutko ;:168
Specjalnie dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie Princess Alexandra of Kent

Obrazek

Aniu jestem :D Teraz czekam na róże z F.
Jakie różyczki zamówiłaś?

Mati Mary Rose to piękna róża. Na pewno będzie Ci pięknie kwitła.
Dlaczego zamknąłeś swoje wątki? Napisz na priv jak nie chcesz tutaj.

Agnieszko ciągle coś dokupuję nowego. " Choroba różyczkowa " rozwinęła się i coraz mocniej mnie ogarnia, ale dobrze mi z tym. Ona taka miła i dla oczu i dla nosa :;230 ...dla portfela może trochę mniej, ale życie jest takie krótkie, więc cieszmy się naszymi małymi przyjemnościami.
Abrahamek to mój ;:167 jego zapach powala na kolana. Dzisiaj go wąchałam i próbuję zachować go w pamięci do przyszłego sezonu. Dobrze, że mamy zdjęcia, to będzie co wspominać w długie zimowe wieczory...no tylko powąchać się nie da.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorotko, opóźniam moje zamówienie, bo...mam dylematy różane. Muszę zamówić 3 róże okrywowe. Ale tam gdzie będą posadzone rośnie już róża czerwona (nn), Bonica /..... i China Girl...chyba wyautuję chińską dziewczynkę, bo ten żółć nie będzie pasował....Chciałabym tam tak różowo bardziej, to miejsce jest takie centralne. I złamać może bielą? Na pewno róże nie mogą być za wysokie, bo zasłonią tyły.Czerwonej nie będę wyganiać, bo ona już tam się zasiedziała i...nie razi.
A do tego koniecznie muszę mieć Thomasa G. bo już go raz miałam i to był niewypał.Ja go muszę mieć. Taka dziwna baba jestem. Lubię różowo, niebiesko, rabaty swojskie i angielskie też ( eklektyzm) ale....te żółte róże też kocham, tylko z komponowaniem gorzej.Mam plan na te żółtki, ale sama już nie wiem...Tyle piękności że portfel boli :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Miłka :wit
Róże to moja wielka ;:167
Masz rację w czerwcu najobficiej kwitną i trudno oderwać od nich oczy, ale jesienią kwiaty są bardziej wybarwione i dłużej cieszą nas swoim widokiem.

Alexio ;:196
Następna dostawa będzie po 20.10...na dzień dzisiejszy 9 szt. ale chyba nie wytrzymam i dobiję jeszcze jedną :;230
Jeszcze coś tam kwitnie, ale widać, że ' dziewczynki ' już powolutku szykują się do snu.
Ja mam nadzieję na deszcz w połowie tego tygodnia. Co dwa trzy dni biegam z wiadrami i każdą podlewam. Jak sobie policzę, że każda moja panienka dostaje 10 l wiadro i pomnożę to przez 120szt nie licząc bylin i innych roślin to nic dziwnego, że ręce wyciągnęły mi się do kolan ;:306 o kręgosłupie nie wspominam.
Dzisiaj pomagał mi mój M i jakoś to szybciej poszło, ale nie co dzień święto i jeśli nie spadnie chociaż trochę deszczu to na początku tygodnia znów podlewanko....i tak przez całe lato.
Kochana...Twoja - moja Zocha już jutro pójdzie do gruntu. Miejsce czeka, a ja nie mogę się doczekać na jej kwiaty. Pączusie rosną tylko czy zdążą się rozwinąć ;:218 Tak samo G of R, ale ją zadołuję w donicy. Też jeszcze liczę na jej kwiat...

Dla Ciebie ;:cm i dzisiejsza fotka Bailando...dużo jeszcze ma tych pąków.

Obrazek

Małgosiu jak ja Cię rozumiem ;:108
A co myślisz o Heidetraum..dziewczyny bardzo ją chwalą. Jest różowa, zdrowa i obficie kwitnie. Ja właśnie ją zamówiłam. Jeśli chodzi o biel to może Aspirynka...to też taka " żelazna dama "
To tylko takie sugestie, a wybór należy do Ciebie. Jak to fajnie mieć takie dylematy :) A portfel faktycznie chudnie, ale cóż zrobić jak tu tyle ślicznotek kusi ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dzisiaj wreszcie uporałam się z sadzeniem cebulowych i oczywiście z podlewaniem. Poobcinałam też przekwitające kwiaty. Jutro do gruntu wysadzę Kurfurstin Sophie - różę od Alexi ;:215 ;:167 dziewczyny.

Mam jeszcze do Was małe pytanie. Czy Liatra kłosowa jak przekwitnie to trzeba ją ściąć czy zostawić taki suchy ' wiecheć ' Wybaczcie to pytanie, ale mam je dopiero od tego sezonu i nie wiem jak je traktować :oops:

To wrzucę kilka dzisiejszych zdjęć i biegnę buszować po forum.

Po krótkiej przerwie zakwitła Princess Alexandra of Kent....ona podbiła moje ;:167 kwiatem, jego barwą...ale zapach przebija wszystko jest po prostu powalający. Na dodatek mimo, że to młoda angielka to dzielnie trzyma pionowo kwiaty ;:333

Obrazek

Obrazek

Ostatni kwiat Munstead Wood...kolejna ;:167 angielka

Obrazek

Obrazek

Queen Elizabeth...najbardziej jej kwiaty podobają mi się właśnie jesienią

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze kwitnie Robin Hood

Obrazek

Pink Peace

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatni kwiat Artemisa

Obrazek

Cardinal Hume też już końcówka...chociaż ma jeszcze małe pączusie, ale nie zdążą się rozwinąć

Obrazek

Abraham Darby już prawie, ale może jutro rozwinie do końca kwiat

Obrazek

Obrazek

I trochę innych
Ostatnie floksy Blue Boy

Obrazek

Ostróżka

Obrazek

Astry

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Dawno mnie u Ciebie nie było. Oniemiałam na widok zdjęć róż Obłędne ;:180

Nadal z uporem maniaka będę się upierała że NN to nie Leonardo
Cudna jest i chętnie bym chciała mieć kilka tych róż w ogrodzie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko powiedz mi proszę czy wg Ciebie Princess Alexandra of Kent i Artemis będą pasowały do siebie? Chcę zrobić z nich duet i posadzić razem na wiosnę.
Cudowne masz te róże. Podziwiam.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Dorotko miło popatrzeć na Twoje panienki ;:108 ale teraz już wiem czemu one tak pięknie rosną,wiadra wody co drugi dzień 120 krzaków ;:oj ....moje by już uschły :oops:
Jeżeli chodzi o Liatrię to jak wiecheć zostawisz ,będziesz ją miała wszędzie tylko nie tam gdzie byś chciała :wink:
Chciałam Cię jeszcze zapytać o Chopina ,jak wysoko i szeroko u Ciebie rośnie ,czy posadzić go solo czy dać mu towarzystwo?
Jaki kolor ma realny kwiatu bardziej kremowy ,czy cytrynowy?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No to czekamy na Abrahamka ;:215 ;:65 Queen Elizabeth mnie niestety jesienią nie cieszy bo cała w plamistości ;:222 A mary rose choruję u ciebie bo ją właśnie kupiłem i nie wiem jak tam zimuje i kwitnie :oops: A mocno rośnie ?
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mnie się najbardziej podoba sierpniowa odsłona Abrahamka. :D Imponującą kolekcję róż zgromadziłaś Dorotko. Wg mojej ostatniej inwentaryzacji, mam 89 róż (z zamówionymi) i nie zanosi się na więcej. :? Ta ilość róż w moim ogrodzie ginie prawie niezauważalnie. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dorotko - ja na temat Twych róż powiem tylko tyle ( młodzieżowym slangiem ) SZACUN ;:180 ;:180 ;:180
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cudne różyczki Dorotko, u mnie niestety Munstead Wood już odpoczywa ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Artemis piękny!
Faktycznie niektóre piękniej się wybarwiają jesienią. Właśnie przyjrzałam się mojemu Sir Lancelotowi Harknessa. Tak pięknie wygląda, jak nigdy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”