Tak, to liigustr o pstrych liściach. Bardzo ładny
Dzwonki nn, to też brzoskwiniolistne tylko w innych odmianach.
Jak trawka zakwitnie, to się wyjaśni czy to kostrzewa ale porównaj ze zdjęciami owsa wiecznie zielonego, bo mój wygląda tak samo.
JoluPoczytałam i pooglądałam zdjęcia w necie i też już podzielam Wasze zdanie że to ligustr-w zeszłym roku też mi kwitł
Jacek popatrzyłam na fotki owsa wiecznie zielonego i kostrzewy -na pierwszy rzut oka prawie takie same tylko chyba wysokość inna , dzwonki brzoskwiniolistne mówisz ??dzięki
Piotrze , Grazynko jak na różany debiut to nie jest źle-hmm,nawet stwierdzę,że jestem HAPPY ,że w ogóle tak kwitną
a jak dzisiaj u Was było ?? u mnie upał i duchota,dobrze że trochę wiaterek powiewał,dzień na działce w 99% spędzony na leżaku pod jabłonką ,obiad,kawa zaliczone- dzisiaj grillowana cukinia i sałatka z rukoli i roszponki z przesmażonymi ziarnami słonecznika-lekko,zdrowo,pysznie -tak eksperymentuje moja córcia,późnym popołudniem zaczęło kropić...potem padać,duże ciepłe krople,a za chwilkę słońce znowu wyszło
Dorciu u mnie jest to samo i już zaczynają robić się białawe liście na jednej kępie.
Wczoraj poszedł juz oprysk na mączniaka ,a dziś solidna dawka wody,bo susza straszna