Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Marysiu, Lucynko dziękuję za życzenia. U mnie jest nareszcie słońce ;:138 co prawda szron i dachy białe, ale morele kwitną na całego (i znów rok bez owoców ;:145 trudno taki klimat :lol:) kwiatki ładne.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo zakazu byłam na działce :tan tylko na spacerek nic nie robiłam popatrzyłam jak rośnie i ze strażnikiem do domku. Obrazek Obrazek
Mimo ubiegłotygodniowego powrotu zimy moje zasiewy pod folią i w gruncie wzeszły
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ocieplenie jednodniowe bardzo podpędziło wszystkie roślinki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu wszystko co najmniej tydzień do przodu, w końcu masz cieplejszy klimat! Jak pisałaś o morelach to poszłam popatrzeć na moją, ale ja mam chyba późniejszą bo u mnie pierwsza zakwitnie pewnie brzoskwinia tak jak rok temu. Wschody podziwiam, bo ja jeszcze nie posiałam w polu, ale w tunelu też rośnie sałatka i rzodkiewki nawet wczoraj myślałam żeby kolejne posiać. Dobrze że masz ...no może nie strażnika tylko troskliwego opiekuna, bo teraz na niego przyszła kolej Tobą się opiekować ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julio - nie zamartwiaj się o morele. Na razie nie grożą im mrozy, więc spokojnie zawiążą owoce. No, chyba że zapylaczy brakuje. Ale to jest już bolączka większości z nas, bo pszczółek jakby coraz mniej. ;:222
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko mam własnych zapylaczy, więc pod morelą słyszałam wczoraj cudowne brzęczenie. Mam murarkę ogrodową. :heja
Jesienią ubiegłego roku jakiś idiota wytruł pszczołę miodną i wiele osób postąpiło podobnie jak ja więc efekty są .
A idealna letnia pogoda wczoraj pozwoliła posiedzieć na powietrzu.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Moja morelka ma dopiero pączki, w ogóle wszystko jakieś opóźnione. U Was już rośnie, kwitnie, u mnie skromniutko. Może teraz coś ruszy.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu u mnie jest drugi dzień naprawdę ciepły więc roślinki dosłownie rosną w oczach. Wczoraj omiegom ledwie z liści wystawały pączki a dziś już w kwiatach ;:oj
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu podziwiam omiegi u Ciebie bo u mnie nie chcą róść, pewnie glina im nie pasuje, a próbowałam tzn kupowałam, siałam dostawałam i po sezonie góra dwóch znikały :? Nie wszystko musimy mieć, a mnie się podoba kolor bratków na pierwszym zdjęciu. U mnie dzisiaj chłodniej. Pisałam na wyspie, ale dwa razy mi wcięło więc tu napiszę mam nadmiar czosnku niedźwiedziego, bo sieje się bardzo i przyślę razem z tym co przyrzekłam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Moje omiegi ciągle jeszcze w pąkach. Wczoraj sprawiały wrażenie, jakby już-już chciały rozwinąć pączki, dzisiaj wrażenie pozostało. Jestem cierpliwa. Poczekam. ;:218
Trochę mnie jednak dziwią, bo zwykle kwitły wcześniej niż tulipany. ;:108
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dziękuję ;:196 . Dziś posiałam nasionka od Ciebie , już nie mogę doczekać się jak zakwitną. Mogę wysłać omiegi jak skończą kwitnąć ,może glina im nie służy , bo u mnie piach.
Lucynko u mnie tulipanów niestety jeszcze nie ma, dopiero z listków zaczynają wy łazić pąki a do zakwitnięcia jeszcze ho,ho..., chociaż przy tych temperaturach to kto wie czy czasem od zakwitnięcia pierwszych do końca kwitnienia może minąć dosłownie kilka dni i nie zdążymy nacieszyć się kwiatami. ;:145
Może u Ciebie dziś chłodniej dlatego roślinki lekko przystopowały, bo u mnie wczoraj nie tylko omiegi były w pąkach również brzoskwinie były w lekko różowych pąkach a dziś już pierwsze kwiaty rozwinięte :shock: Obrazek
Zresztą cały ogród w ciągu tak krótkiego okresu czasu zmienił się nie do poznania, a zrudziała po zimie trawa zazieleniła się dosłownie w ciągu jednej nocy. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dziękuję nie posyłaj omiegów, bo szkoda naprawdę. A wiesz że ja też jestem ciekawa co z tej rudbekii wyjdzie i ciekawa jestem czy w tym roku też wyrośnie. Gdzieś czytałam, że taka pełna jest jednoroczna. No to zobaczymy ;:138
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Witaj,

Wiosna u ciebie zadomowiła się na dobre ;:202
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Julciu żeby nie być gołosłowną to pozostawiam ślad :wink:
Muszę sprawdzić mój omieg bo ostatnio miał pączek.
Uwielbiam kwitnące brzoskwinie. A działeczka wylizana, rabatka przy płocie wyszła doskonale ;:215
A groszki będę niedługo przesadzać na docelowe miejsca - dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu pisałaś wiele razy, że nie masz miejsca na wiele roślin, ale coś Ci podpowiem :D widzę na zdjęciu drugim od góry, że wokół drzew jest trawnik, a można zrobić kółeczko bez trawy i na takiej rabatce posadzić np. żonkile czy miodunki. A ten pas rabatki wzdłuż ścieżki też można poszerzyć o 10 - 20 cm i nawet nie zauważysz że jest mniej trawnika, a ile kwiatków można posadzić ;:306
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu czy Ty czytasz w moich myślach :lol: właśnie zaplanowałam usuwanie trawy wokół drzew i nawet mam posiane aksamitki na już , a potem będę jeszcze planować jak obsadzić innymi ;:215
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”