Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23
Aguś, na kijach byłam i wczoraj i dziś i to 2 godziny. Nie zmęczyły mnie zupełnie, znaczy, że codzienna godzinna porcja bieżni sprawiła iż mam kondycję. Grupa fajna i już chodząca. Małego bukszpana też kupiłam w niedzielę na giełdzie do stokrotek i bratów i też wania. Pomidorki koktajlowe posiałam wczoraj wieczorem, a przed chwilą jeszcze cynie, bazylię, majeranek i itp. itd.
To jeszcze jedno ujęcie 

Bogna, super, że Ci się podoba! Ja wczoraj i dziś nie byłam - czułam jakieś przejmujące zimno i zupełnie nie miałam ochoty wychodzić. Pewnie też trochę przeważyło lenistwo. Jutro jednak idę, choćby nie wiem co. To naprawdę bardzo przyjemna aktywność.
Ciekawe czy udadzą mi się wysiewy? Ty jesteś super wprawiona, więc nie ma o co się obawiać...
Iwonko, cieszę się! Słonecznie i u nas zrobiło się teraz, ale jest bardzo zimno! Od jutra ma się jednak ocieplać
Bozuniu, to prawda - trochę poszłam w Twoje klimaty, jednak chciałabym w tę nutę zaaranżować stoły na tarasie. Nie ma szans, bym zrobiła to tak ładnie, jak Ty, ale się postaram
Mam nadzieję, że dużo tych aksonometrii nie będziemy musieli robić. Widziałam w sieci niektóre projekty i ludzie idą na łatwiznę. Ja się mocno starałam, zostały mi jeszcze cienie pod kątek 60 stopni. Szczerze nie lubię tego układu, ale muszę się tego nauczyć i basta. Cieszę się, że mam w Tobie wsparcie
Rzuty z góry są zdecydowanie najprostsze; przekroje zaczną mi doskwierać jak zacznę zaglądać do wnętrz domów - zobaczymy jak mi to pójdzie. W każdym razie, najbliższe zajęcia będą poświęcone architekturze. Na pewno będzie ciekawie!
Ogród, który masz do zaprojektowania, z pewnością jest wyzwaniem - moim zdaniem nie da się zaaranżować nasadzeń bezobsługowych, a może inaczej - cóż przyjemnego w obcowaniu z zakątkiem, który żyje swoim życiem, nie angażując właścicieli w pielęgnację i zwyczajne bycie z roślinnością, przyrodą. Dziwne jest dla mnie takie podejście - zgodzisz się, prawda?
Nasyp to fajna rzecz... będziesz lokalizowała jakiś murek oporowy?
Pozdrowienia!
Januszu, wybacz! Napisałam z rozpędu
Oczywiście pamiętam o obecności chłopaków w naszej społeczności 
Dokąd się wybieracie, jeśli można spytać?
Cieszę się, że moja kompozycja przypadła Ci do gustu!

Bogna, super, że Ci się podoba! Ja wczoraj i dziś nie byłam - czułam jakieś przejmujące zimno i zupełnie nie miałam ochoty wychodzić. Pewnie też trochę przeważyło lenistwo. Jutro jednak idę, choćby nie wiem co. To naprawdę bardzo przyjemna aktywność.
Ciekawe czy udadzą mi się wysiewy? Ty jesteś super wprawiona, więc nie ma o co się obawiać...
Iwonko, cieszę się! Słonecznie i u nas zrobiło się teraz, ale jest bardzo zimno! Od jutra ma się jednak ocieplać

Bozuniu, to prawda - trochę poszłam w Twoje klimaty, jednak chciałabym w tę nutę zaaranżować stoły na tarasie. Nie ma szans, bym zrobiła to tak ładnie, jak Ty, ale się postaram

Mam nadzieję, że dużo tych aksonometrii nie będziemy musieli robić. Widziałam w sieci niektóre projekty i ludzie idą na łatwiznę. Ja się mocno starałam, zostały mi jeszcze cienie pod kątek 60 stopni. Szczerze nie lubię tego układu, ale muszę się tego nauczyć i basta. Cieszę się, że mam w Tobie wsparcie

Rzuty z góry są zdecydowanie najprostsze; przekroje zaczną mi doskwierać jak zacznę zaglądać do wnętrz domów - zobaczymy jak mi to pójdzie. W każdym razie, najbliższe zajęcia będą poświęcone architekturze. Na pewno będzie ciekawie!
Ogród, który masz do zaprojektowania, z pewnością jest wyzwaniem - moim zdaniem nie da się zaaranżować nasadzeń bezobsługowych, a może inaczej - cóż przyjemnego w obcowaniu z zakątkiem, który żyje swoim życiem, nie angażując właścicieli w pielęgnację i zwyczajne bycie z roślinnością, przyrodą. Dziwne jest dla mnie takie podejście - zgodzisz się, prawda?
Nasyp to fajna rzecz... będziesz lokalizowała jakiś murek oporowy?
Pozdrowienia!
Januszu, wybacz! Napisałam z rozpędu

Dokąd się wybieracie, jeśli można spytać?
Cieszę się, że moja kompozycja przypadła Ci do gustu!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, też nabyłam takiego ptaszka. ale kompozycji nie mam, bo pójdzie on ćwierkać prosto na rabatkę 
Okropnie dzisiaj zimno, wyszłam na chwilę do ogródka, ale musiałam założyć zimową kurtkę, bo inaczej nie dało się wyrobić

Okropnie dzisiaj zimno, wyszłam na chwilę do ogródka, ale musiałam założyć zimową kurtkę, bo inaczej nie dało się wyrobić

Wandeczko, czy ptaszeczek nie zginie w Twoim urokliwym gąszczu? 
Racja... Zimno dzis okrutnie. Rowniez naciagnelam na grzbiet ciepla kurtke!
Pozdrowienia...

Racja... Zimno dzis okrutnie. Rowniez naciagnelam na grzbiet ciepla kurtke!
Pozdrowienia...
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja już podziwiałam kompozycję na f
Gdzie kupiłaś jaskry, cholerka nie mogę natrafić tu koło nas....! Ja troszkę popracowałam dziś, ale to takie tam drobiazgi (wykopałam tawlinę jarzębolistną, cóż to za upiór był! Mam w tym miejscu dziurę
)
Jest bardzo mokra trawa więc chodzenie po niej też nie ma sensu. Czy ciemierniki lubią słońce?
A co wy z tym śmierdzeniem bukszpanu? Nigdy nic nie poczułam...

Jest bardzo mokra trawa więc chodzenie po niej też nie ma sensu. Czy ciemierniki lubią słońce?
A co wy z tym śmierdzeniem bukszpanu? Nigdy nic nie poczułam...

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Witaj Aguniu świetnie się prezentuje wiosenny wystrój stołu ...piękne przedmioty kupiłaś
Jak dzisiaj z pogoda u mnie wreszcie cieplej i słońce ,ale czuje się dzisiaj beznadziejnie i przesiedziałam cały dzień na kanapie ...to chyba skoki ciśnienia
Pozdrawiam serdecznie i idę doczytać co z Twoją wertykulacją

Pozdrawiam serdecznie i idę doczytać co z Twoją wertykulacją

marzenia się spełniają! Dana
Danusiu, dzień dobry! Nie byłam dziś jeszcze u Ciebie - co słychać jednak już wiem, dzięki że napisałaś kilka słów... okropnie dziś zimno, więc ja przestałam go przy stole, rysując ;-)
Dzięki za komplementy! Też mi się podoba ta kompozycja
Miłego wieczoru...
Kasiu, witam popołudniowo!
Pracować dziś nie mogłam - było mi po prostu za zimno... podziwiam, że wyszłaś!
Jaskrów też nigdzie nie mogłam dostać, tymczasem całkiem duży wybór jest w Obi. Masz blisko, prawda?
Bukszpany u mnie w ogrodzie nie wydzielają przykrego zapachu, ale ten którego kupiłam... cuchnie
Ciemierniki lubia slonce i polcien.
Pozdrowienia!
Dzięki za komplementy! Też mi się podoba ta kompozycja

Miłego wieczoru...
Kasiu, witam popołudniowo!
Pracować dziś nie mogłam - było mi po prostu za zimno... podziwiam, że wyszłaś!
Jaskrów też nigdzie nie mogłam dostać, tymczasem całkiem duży wybór jest w Obi. Masz blisko, prawda?
Bukszpany u mnie w ogrodzie nie wydzielają przykrego zapachu, ale ten którego kupiłam... cuchnie

Ciemierniki lubia slonce i polcien.
Pozdrowienia!
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aguś, u nas też dziś zimno, ale polazłam do ogrodu. Posadziłam następne bratki do skrzyni z ziołami i docięłam powojniki.
Jaskrów na razie nie trafiłam, ale czekam, może cos jutro dowiozą. Biały piękny.
Śliczna ta Twoja kompozycja stolikowa. Musze poszperać w sieci za jakimiś ozdóbkami, niestety u nas w tym temacie posucha
Jaskrów na razie nie trafiłam, ale czekam, może cos jutro dowiozą. Biały piękny.
Śliczna ta Twoja kompozycja stolikowa. Musze poszperać w sieci za jakimiś ozdóbkami, niestety u nas w tym temacie posucha

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Aguś, jeśli chodzi o siewy to u mnie różnie w tym roku z powodu podłoża, które wykwita. W każdym razie to co zaplanowałam powschodziło, część jutro już będę pikowała. Co do pomidorków koktajlowych to udadzą się na stówę, pamiętaj żeby nie przelać, nie lać po liściach i pikować po kokardy jak pokażą się liście właściwe.
Nie skomplementowałam nowej uroczej kompozycji kwiatowo-ptaszkowej, cudna.
I ja chciałabym jaskry kupić, najlepiej białe (w tym roku na wejściu będą biało-zielone kompozycje, już nie mogę się doczekać diamod Frosta) i ciemny róż, na giełdzie były po 7 zł, trochę drogo mi się wydało.
Nie skomplementowałam nowej uroczej kompozycji kwiatowo-ptaszkowej, cudna.
I ja chciałabym jaskry kupić, najlepiej białe (w tym roku na wejściu będą biało-zielone kompozycje, już nie mogę się doczekać diamod Frosta) i ciemny róż, na giełdzie były po 7 zł, trochę drogo mi się wydało.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Kompozycja w bieli bardzo elegancka i finezyjna , taka z klasą 

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Aguś, przecudna kompozycja na stoliczku. Ja pobrałam sadzonki z tych moich dużych bukszpanów, ale jak podnoszę szklarenkę do podlewania to zalatuje i chyba kupię sobie jednak odnóżki nie wydzielające zapachu 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kompozycja na stole cudna
, Aguś przypomnij mi proszę jak fachowo się nazywa "piesek z dredami"?

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Wtrącę się do ciemierników. Napisałaś magencie, że lubią nasłonecznienie i półcień. Ja bym raczej powiedziała, że tolerują nasłonecznienie. Wydaje mi się, że wtedy liście zawsze wyglądają na bardziej zmaltretowane.
Ciekawa jestem tych Twoich aksonometrii i projektu. Myślisz, że mogłabyś nam pokazać to i owo co czynisz?;>
Ciekawa jestem tych Twoich aksonometrii i projektu. Myślisz, że mogłabyś nam pokazać to i owo co czynisz?;>
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Agnieszko
Zimno było dzisiaj okrutnie, choć już nie padało, ale w końcu udało mi się nadrobić ogromne zaległości w Twoich wątkach bo od wyjazdu zaglądałam tylko pobieżnie
Koniecznie muszę Ci pogratulować dostania się na te studia podyplomowe
, myślę że to miejsce tam należało Ci się. Po tym co przeczytałam to podchodzisz do nich bardzo optymistycznie i ambicjonalnie więc na pewno Ci się na nich powiedzie, za co trzymam kciuki, a wszystkie rysunki i aksonometrie i inne rzeczy na pewno pojmiesz w mig i z czasem nie będą dla Ciebie żadnym problemem.
W Twoim ogrodzie zapanowała już wiosna i pięknie wyglądają roślinki budzące się do życia, to chyba ulubiona pora roku większości ogrodników.
Pozdrawiam
Zimno było dzisiaj okrutnie, choć już nie padało, ale w końcu udało mi się nadrobić ogromne zaległości w Twoich wątkach bo od wyjazdu zaglądałam tylko pobieżnie

Koniecznie muszę Ci pogratulować dostania się na te studia podyplomowe

W Twoim ogrodzie zapanowała już wiosna i pięknie wyglądają roślinki budzące się do życia, to chyba ulubiona pora roku większości ogrodników.
Pozdrawiam

Agnieszko- witam cieplutko- przyda się nam wszystkim po dzisiejszym dniu- zmarzłam! Od jutrzejszego popołudnia ma być lepiej
Dekoracja pełna uroku- niby taka od niechcenia, bez fajerwerków kolorystycznych- ale pełna elegancji i niewymuszonej urody. Jak zawsze u Ciebie- pięknie
Trzymam kciuki za projekt- ciężka sprawa..
Z kolorami też czuję, że idę w dobrą stronę- zawsze lubiłam fiolet, a szarość do kompletu sama się nasuwa. Dzięki za dodanie otuchy w tej kwestii
Mam do wyboru 2 odcienie szarości i 2 fiolety.. Mąż musi się wypowiedzieć, jednak ja mam już swoje typy- a jak coś nie wyjdzie, to zawsze można przemalować

Dekoracja pełna uroku- niby taka od niechcenia, bez fajerwerków kolorystycznych- ale pełna elegancji i niewymuszonej urody. Jak zawsze u Ciebie- pięknie

Trzymam kciuki za projekt- ciężka sprawa..
Z kolorami też czuję, że idę w dobrą stronę- zawsze lubiłam fiolet, a szarość do kompletu sama się nasuwa. Dzięki za dodanie otuchy w tej kwestii

Mam do wyboru 2 odcienie szarości i 2 fiolety.. Mąż musi się wypowiedzieć, jednak ja mam już swoje typy- a jak coś nie wyjdzie, to zawsze można przemalować