Działka na Kaszubach - 2014
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Pokaż no ich razem to zprecyzuje 

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ty niepoczciwa Ambo
!
Taki piękny plac zabaw chcesz kotom spalić
.
Jagoda
PS. Będę śledzić postępy Twojego wiąza, myślę, że dość szybko będziesz pozostałe rośliny przesadzać
(sądząc po tempie wzrostu moich egzemplarzy).
PSS. Jakie to szczęście mieć "złotą rączkę"! Zazdraszczam i gratuluję.
No i pozwól Reni sprecyzować
.

Taki piękny plac zabaw chcesz kotom spalić

PS. Będę śledzić postępy Twojego wiąza, myślę, że dość szybko będziesz pozostałe rośliny przesadzać

PSS. Jakie to szczęście mieć "złotą rączkę"! Zazdraszczam i gratuluję.
No i pozwól Reni sprecyzować

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaguś - powiem więcej: pocięć porąbać i spalić a kotom kupię myszki-maskotki do zabawy
Roślinki poprzesadzam. Trawce już wymyśliłam nowe lokum a i liliowcem sobie poradzę. W najgorszym przypadku wyląduje pod płotem!
Reniu - wyruszam na poszukiwanie stosownej fotki...to może potrwać zanim przejrzę pokłady moich zdjęć....

Roślinki poprzesadzam. Trawce już wymyśliłam nowe lokum a i liliowcem sobie poradzę. W najgorszym przypadku wyląduje pod płotem!
Reniu - wyruszam na poszukiwanie stosownej fotki...to może potrwać zanim przejrzę pokłady moich zdjęć....
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tytuł: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.
Jest jeszcze jedna możliwość późną jesienią wyślę Ci nasiona i wysiejesz na wiosnę w doniczce c.d. jak wcześniej. Moje ubiegłoroczne tak się wysiały, że wyrywam bezlitośnie.
Na taki deszcz jak u mnie ostatnio bywa to tylko kot na kolana i bezczynność, ale ja wolę takie przyjemności z wyboru, a nie z musu
.
Pozdrawiam i dmuchnij trochę słoneczka do mnie
A koty wygłaskaj proszę
Marysiu wyczytałam to oczywiście u Jagis i radzę Ci wysiać nasiona, albo zostawić swoje werbeny do końca, a wysieje się i będziesz z czasem miała łanyamba19 pisze:U Marysi leje, a nad Gdańskiem słoneczko świeci!
....Łany falującej werbeny...oj tak! To byłoby to co wszystkie AMBY lubią najbardziej. Od momentu posadzenia mojej sadzonki zastanawiam się i pojąć nie mogę - czemu ja tylko jedną roślinkę kupiłam![]()

Jest jeszcze jedna możliwość późną jesienią wyślę Ci nasiona i wysiejesz na wiosnę w doniczce c.d. jak wcześniej. Moje ubiegłoroczne tak się wysiały, że wyrywam bezlitośnie.
Na taki deszcz jak u mnie ostatnio bywa to tylko kot na kolana i bezczynność, ale ja wolę takie przyjemności z wyboru, a nie z musu

Pozdrawiam i dmuchnij trochę słoneczka do mnie

A koty wygłaskaj proszę

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu spróbuj ściąć w połowie pysznogłówkę - powinna jeszcze raz zakwitnąć.
- amba19
Marysiu - słoneczko
telepatycznie wysyłam.....
Werbenę miałam w ubiegłym roku, badyle zostawiłam do wiosny i...ani jednej samosiejki
U mnie się po prostu prawie nic nie sieje
Asiu - a za co Ty mi skarbie dziękujesz - jak jeszcze nic ode mnie nie dostałaś
Widziałam już dojrzewające nasionka i zaraz będę je dla Ciebie zbierać.
Michale - piękne dzięki za poradę dobry człowieku! Za chwilę pakuję manatki i wracam na działkę a tam łapię sekator i obcinam wszystkie moje pysznogłówki.....
...czerwone
...białe
...i wrzosowe 

Werbenę miałam w ubiegłym roku, badyle zostawiłam do wiosny i...ani jednej samosiejki

Asiu - a za co Ty mi skarbie dziękujesz - jak jeszcze nic ode mnie nie dostałaś

Michale - piękne dzięki za poradę dobry człowieku! Za chwilę pakuję manatki i wracam na działkę a tam łapię sekator i obcinam wszystkie moje pysznogłówki.....

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Śliczne pysznogłówki. Ja mam czerwoną, ale ciagle obsypana mączniakiem...
- Maska
- Kontakt:
Nie Marysiu za krótko kwitły kwiatki i nie zdążyły dojrzeć nasiona. Jak się przypomnisz późną jesienią to nasiona wyślę i wysiejesz część do ziemi, a część do doniczki w lutym/ marcu.
U mnie też się kiedyś nie siało a teraz wszystko! a może motyczką grządki obrabiasz, to sobie wyciupałaś siewki
Śliczne pysznogłówki
biała to chyba przedmiot marzeń wielu forumek 
U mnie też się kiedyś nie siało a teraz wszystko! a może motyczką grządki obrabiasz, to sobie wyciupałaś siewki

Śliczne pysznogłówki

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu ,żyję.dopadłam kawiarenkę internetową więc daję znać ,został nam tydzień,pozdrawiam serdecznie
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Rozdawałam swego czasu mnóstwo siewek białej pysznogłówki,a chętnych nie było wiele,raptem kilka ;:108Dziękuję za deklarację bo to tak jak bym już miała te nasionkaMaska pisze:Nie Marysiu za krótko kwitły kwiatki i nie zdążyły dojrzeć nasiona. Jak się przypomnisz późną jesienią to nasiona wyślę i wysiejesz część do ziemi, a część do doniczki w lutym/ marcu.
U mnie też się kiedyś nie siało a teraz wszystko! a może motyczką grządki obrabiasz, to sobie wyciupałaś siewki![]()
Śliczne pysznogłówkibiała to chyba przedmiot marzeń wielu forumek

Idę też ciachnąć swoje pysznogłóki wrzosowe,ale wydaje mi się ,że to za późno,aby powtórnie zakwitły

- amba19
Wybaczcie ze tak dawno się nie odzywałam ..ale internet beznadziejny i ostatnio sporo się działo...
Odwiedziłam dwie koleżanki z naszego forum..To była wspaniała wyprawa - dzięki nieocenionej Madzi
Relacja później ..najpierw odpowiem moim gościom
Kropelko - zdziwiłam się że masz takie problemy z pysznogłówką, moje nigdy nie miały mączniaka.
Marysiu - ja faktycznie jestem z tych "grzebiących" ale tamtego miejsca nie ruszałam - przysięgam! Ania ( od której dostałam nasiona) uprzedzała mnie, że siewki widoczne są dopiero w maju, więc tylko tam zaglądałam i wyrywałam to zielsko co do którego byłam na 100% pewna - że to chwasty. O nasionka oczywiście uśmiechnę się do Ciebie
Grażynko - cieszę się, że miałaś taki udany wyjazd... ale cieszę się że już wróciłaś i mam nadzieję, że jeszcze nie raz w tym roku spotkamy się na działkach.
Asiu - moje białe pysznogłówki - właśnie podzieliłam i kawałeczek pojechał do Justynki-Klarysy. Mam nadzieję, że będą jej tak ładnie rosły jak u mnie. Jeszcze obiecałam sadzonkę Krysi-Ignis. Ale jej chyba przywiozę dopiero jak już będziemy wracać do Gdańska...
Obcięłam wszystkie pysznogłówki, zostawiłam tylko trzy kwiatki na białych, mam nadzieję, że zawiążą się nasiona i uda mi się dochować siewek tak jak tobie.
Jesiennie....

Odwiedziłam dwie koleżanki z naszego forum..To była wspaniała wyprawa - dzięki nieocenionej Madzi

Relacja później ..najpierw odpowiem moim gościom
Kropelko - zdziwiłam się że masz takie problemy z pysznogłówką, moje nigdy nie miały mączniaka.
Marysiu - ja faktycznie jestem z tych "grzebiących" ale tamtego miejsca nie ruszałam - przysięgam! Ania ( od której dostałam nasiona) uprzedzała mnie, że siewki widoczne są dopiero w maju, więc tylko tam zaglądałam i wyrywałam to zielsko co do którego byłam na 100% pewna - że to chwasty. O nasionka oczywiście uśmiechnę się do Ciebie

Grażynko - cieszę się, że miałaś taki udany wyjazd... ale cieszę się że już wróciłaś i mam nadzieję, że jeszcze nie raz w tym roku spotkamy się na działkach.
Asiu - moje białe pysznogłówki - właśnie podzieliłam i kawałeczek pojechał do Justynki-Klarysy. Mam nadzieję, że będą jej tak ładnie rosły jak u mnie. Jeszcze obiecałam sadzonkę Krysi-Ignis. Ale jej chyba przywiozę dopiero jak już będziemy wracać do Gdańska...
Obcięłam wszystkie pysznogłówki, zostawiłam tylko trzy kwiatki na białych, mam nadzieję, że zawiążą się nasiona i uda mi się dochować siewek tak jak tobie.
Jesiennie....

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu
dzięki za pamięć, ale już mam sadzonkę białej pysznogłówki, dzięki Jagodzie.
Czy w sobotę przypadkiem trafisz na Renk ?

Czy w sobotę przypadkiem trafisz na Renk ?

- Maska
- Kontakt:
Maryś będziemy pamiętać ja zapiszę, a Ty przypomnisz 

- amba19