Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

:wit Aguś ,pracusiu
A ja mam miejsce na ognisko,miało być na początku chwilowe,a teraz już sobie nie wyobrażam ogrodu bez niego,bez tych wieczornych,magicznych chwil z ognikami i ciepełkiem :D
Miłego dzioneczka ;:3
u mnie cudna pogoda ,słoneczko świeci,ziemia pachnie,,aż żyć się chce,tylko,żeby jeszcze kręgosłup nie bolał to już całkiem miodzio byłoby :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O mateczko, jak się spracowałam!
Pogoda dziś wspaniała - przepięknie świeci słonko i jest naprawdę ciepło.
Nabawiłam się pięknych bąbli na palcach, ale co tam!
Wycięłam trzcinniki, rozplenice, miskanty oraz poletko zaschniętych marcinków. Pousuwałam co mogłam z wodnych traw. Przycięłam wierzby, wygrabiłam spory obszar trawnika, rozpaliłam mega ognicho ;-) Na popołudnie lub jutrzejszy ranek zostawiam sobie cięcie wrzosów oraz ostateczne rozprawienie się z krecimi kopcami. Zaczynają kwitnąć wrzośce!

Aniu, pogoda jest naprawdę rewelacyjna... życzę, by kręgosłup szybko wrócił do formy, żebyś mogła zaznać tego, co ja dziś :)
Justynko, miłego spaceru! Ja idę dziś na kije :)
Bogusiu, super, że tak miło spędzacie czas! Ja za to napawam się urokami ciężkiej pracy, ale przecież właśnie na to czekaliśmy ;-)
Trudno, że boli! ;-)
Asiu, rozpoczęłam już w weekend i codziennie po trochu, a niedługo ogród doprowadzę do wiosennego porządku. Pracy jest mnóstwo!
Ty już działałaś na działeczce?
Agusiu, bardzo intensywnie pracuję w ogrodzie, chcąc wykorzystać dobrą pogodę. Niebawem zrobię pierwszy oprysk.
Wiesz, to ognisko u mnie to nie tylko rekreacja, ale i realna potrzeba... przy dużym ogrodzie nie da się wszystkiego pakować w worki.
Przyznam, że i my myślimy o rozdrabniaczu do gałęzi... jest to jakiś wydatek, ale i duża pomoc w ogrodzie. Zobaczymy!
Miłego dnia Ci życzę... Ty dziś też pracujesz w ogrodzie?

Ależ mi się ręce trzęsą!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Jak ja Tobie zazdroszczę tej ciężkiej orki...
Ja też chcę ;:145
Chyba wezmę urlop na piątunio bo jak czytam takie relacje to aż mnie skręca 8-)
Jak myślisz mam teraz posadzić wrzosy z doniczek na rabatę?( jesienią sadziłam razem z donicami do dużych skrzyń na tarasie) Czy zaczekać do marca? I czy ciąć teraz jak są w donicach, czy dopiero po posadzeniu?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Madziu, pewnie, że bierz wolne! Szkoda marnować czas, skoro pogoda tak wspaniale dopisuje :)
Swoje wrzosy z donic przesadzałam do gruntu jesienią, ale w przypadku Twoich najpierw przesadziłabym do gruntu, a potem przycięła.
Moim zdaniem jest już na to właściwy czas. Nie przewiduję żadnych mrozów ani zim! Howgh!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguniu :wit
Czytam ,że prace w pełni :tan Ja nie umiem ruszyć rękami ...bolą od sekatora :wink: Mam zakwasy :lol: Bolą mnie plecy ,ale nie narzekam wręcz przeciwnie ...wreszcie ;:303 Co za bajeczne uczucie ,prawda?
Pozdrawiam Cię serdecznie i uciekam przesadzać moje pelargonie ciekawe w jakim są stanie :?:
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, łączę się w bólu istnienia :lol: , ale i w rozkoszy możliwości wiosennego pospolitego ruszenia w ogrodzie :)
I ja ledwie powłóczę nogami, ale jeszcze przed chwilą wychodziłam poprawić ognisko - spaliłam też świąteczną choinkę, która wciąż była w niezłym stanie ;-) Ciągnie do ogrodu niesamowicie, chociaż już odczuwam każdy mięsień. Nieistotne! Ważne, że jest przepięknie i można działać! U mnie prawie 12st na termometrze :D
Pelargonii nie przechowywałam, ale muszę niedługo zająć się przygotowaniem i umyciem donic na jednoroczne... sezon niemal w pełni!
Miłego odpoczynku po południu ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kopiecie leżącego dziewczyny ;:145
Dzięki Aguś za rady. W najbliższym czasie posadzę wrzosy ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Madziu, już przecież wtorek... za chwilę też będziesz szaleć, tylko zorganizuj sobie ten czas już teraz, składając odpowiedni wniosek do akceptacji ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Madziu weź ten urlop od jutra :lol: :lol: Kochana dasz radę ;:196

Aguniu ja moje pelargonie mam 3 rok ;:333 Są już ogromne ;:108 Robię z nich sadzonki i mam swoje ,bo kocham je nad życie ;:167 O takie!

Obrazek

Przechowuje tez plekantrusy ;:108 Na wiosnę nie muszę wiele kupić trochę bacopy do kompozycji i już :tan
U mnie zaszło słonko ,ale jest ciepło ;:138 Kupiłam ziemię i nasionka ;:224 Będę tworzyć !
Miłego palenia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko, nie dość, że wróciłaś po krótkiej nieobecności, to w jakim stylu ;:138 Pięknie sezon rozpoczęłaś- rączek współczuję, jednak razem z bąblami radość w duszy gra- słychać to w każdym napisanym słowie!
Ja w niedziele też nieco podziałałam, ale dopiero wczoraj i dziś słońce przygrzewa i zachęca do prawdziwych działań. Na trawnik u Mamy nawet nie patrzę- jeszcze zbyt wilgotny, chociaż z każdym dniem widać pracę słońca i temperatury..
Ja też myśle, że w tym roku mamy cudowny dar od natury w postaci cudownie wcześniej wiosny.. Peonie budzą się do zycia, kwitną stokrotki na trawniku :lol: Jest pięknie!
Pozdrawiam gorąco i sonecznie :wit
x-ag-a
---

Post »

Moniko, wiosenna pogoda uskrzydla, a wysiłek jaki trzeba włożyć w uporządkowanie i przygotowanie ogrodu do wiosny, to pesteczka. Jestem szczęśliwa, że tegoroczna aura pozwala z takim optymizmem patrzeć na sezon, który właśnie otwiera przed nami swoje podwoje... Liczę, że cały 2014 będzie taki korzystny!
Pozdrawiam Cię serdecznie! ;:196
Danusiu, przepiękne są te pelargonie. Ja najmniej lubię czerwone (jeśli już, to w kolorze wina), ale wszelkie róże i biele jak najbardziej :) Jeszcze nie wiem, jak będą wyglądały moje kompozycje, ale na pewno żelazną pozycją będzie jak co roku wilczomlecz Diamond Frost. Plekantrusy też uwielbiam - są bardzo dekoracyjne! Bakopy takowoż. Och, już się nie mogę doczekać sadzenia :)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Powiem Wam, że póki co nawet nie wiem ile czasu sobie zaplanować np. na opryski całości, przycięcie krzewów, ogólnie na prace wiosenne. Do tej pory robiłam wszystko w przerwie na reklamę, (chyba Monika u siebie tak napisała :D ) a teraz ;:131
Właśnie dzwonił kurier, że ma dla mnie duże paczki, pewnie opryskiwacz przyjdzie i w czwartek/piątek działam.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

W ramach "wiosennego pospolitego ruszenia w ogrodzie" i ja sprawdziłam co możnaby zdziałać. Melduję - 3 wory 120l napełnione suchizną z ogrodu. Kropla w morzu, ale i tak czuję przyjemny ból kolanowy. Wracam do kucharzenia. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ależ ja Ci zazdroszczę tego wolnego czasu do południa! Ja też już zaczęłam działam, wycięłam trawy na krętej rabacie, obcięłam hortensje i pęcherznice i zastała mnie noc. Dziś znów wrócę do domu późno,nic nie zrobię, mam nadzieję, że jutro się uda coś zrobić (choć zrobiło się bardzo pochmurno i brzydko). "Codziennie po godzince..." i zrobię ;:306 Na razie ze zgrozą stwierdzam, że zastałam się okrutnie podczas zimy, wszystko mnie boli, a najbardziej miejsce, w którym plecy tracą swą szlachetną nazwę! Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

I ja zaczęłam wczoraj sezon ogródkowy od ... wypicia kawki ;:306 . Na nic więcej czasu mi nie zostało. Jutro spróbuję przyciąć glicynię i może prysnąć Promanalem...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”