Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Asiu, warzywniczek piękny! fajnie jest mieć własne uprawy pod ręką :) Nie ma co się przejmować sąsiadami, widać wyraźnie, że wszystko rośnie. Dziewczynka jak malinka :D Czosneczek mam taki sam! Chyba W. go posadził w ubiegłym roku, bo wcześniej nie widziałam takiego. Bardzo ładny biały pięciornik! Trzymam kciuki za postępy budowlane.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu pięknie i pysznie! Będą ładne zbiory! Dużo pracy i serca włożyłaś ale warto! :D
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, ale fajnie Ci wszystko rośnie i kwitnie ;:215 .
Też muszę upolować na targu różową i białą serduszkę ale Pan chyba przesadził z ceną bo zażyczył sobie po 12 zł ;:oj
Szpinak też mi zaczyna kwitnąć muszę podpytać Marysię jak go mrozi, a koperek coś sobie mszyce upodobały.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

śliczny warzywniczek ;:215 wszystko pięknie rośnie ;:173 u mnie jeszcze trochę do rozkwitu lilii ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu jak Ty takie masz efekty podczas eksperymentu to ja już widzę jakie plony będą jak będziesz miała własne doświadczenia.
Szpinak w kwity idzie jak jest za późno, za gęsto a może gleba ...a nasiona nie były przypadkiem zimowego?
Groszek chyba powinnaś podeprzeć ...najlepiej gałązkami a jak nie masz to patyki i sznurki.
A plony bardzo mi się podobają i ja też głosuję za skrzyniami ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu śliczną masz córunię ;:167
Warzywniczek wzorcowy.... zadbany, śliczniutki, aż miło popatrzeć. Jagódki wyglądają bardzo smakowicie i najważniejsze, że córuni smakowały :D
Co to za żółty kwiatuszek? śliczny jest....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Asiu nic nie rozumiem dlaczego ziemniaczki wsadzasz i wyjmujesz co tam ma włazić... :) :?: :?: :?:
...powodzenia w przeprowadzce ...a córcię masz śliczną :) ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, rzeczywiście fajnie jest przynieść do obiadku warzywka ze swojego ogródka. Na razie jest ich jeszcze nie wiele, ale koperek, szczypiorek, różne ziółka. Nie to samo co ze sklepu, i smak i zapach :).

Martuś, praca w ogrodzie bardzo cieszy, a jak są efekty to jest milutko :).

Olu, ja z serduszką to miałam przeboje :). Najpierw poszłam do faceta, który ma szkółkę i skosił mnie na 10 zł za serduszkę, a potem znalazłam panią, która ma wszelakie bylinki po 3 zł. Do niego już nie pójdę, ale panią chętnie odwiedzę :wink: .

Iwonko, sama jestem zdziwiona tą lilią, inne też mają dużo pączków, ale do kwitnięcia jeszcze trochę.

Marysiu, pewnie kilka odpowiedzi będzie złych, jeśli chodzi o szpinak. Pewnie i za gęsto, może i zimowy, muszę sprawdzić, jaki miałam. Groszek już ma podpórki, właśnie wczoraj, gdy robiłam zdjęcia odkryłam, że zwisa dosyć mocno.

Aguś, córeczka - mała ogrodniczka, chodzi za mną krok w krok i widzę, że coraz bardziej się zakręca na punkcie ogrodu :)

Misiu, dzięki Marysi doszłam do wniosku, że to drutowce podjadają moją sałatę. I jeden ze sposób to wkładanie przekrojonych ziemniaków do ziemi, bo to podobno ich przysmak. Zaglądałam do ziemniaków, robaków nie widać, a dziś znów kolejną sałatę wyrzuciłam, bo padła :( .
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Asiu pięknie kolorowo i smacznie u Ciebie. Warzywniak pierwsza klasa .
Gratuluję studiów i ślicznej córci. ;:215
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Witajcie po kilkudniowej przerwie :).
W tym miesiącu przeprowadzka, więc prace wykończeniowe posuwają się teraz bardzo szybko :).
Jeszcze kilka (naście) dni i będę mogła wypić kawkę na tarasie w swoim ogrodzie. Będzie również więcej czasu na FO, bo skończy się życie na dwa domy :wink: .

Marysiu ;:168

Kilka zdjęć z ostatnich dni :). Kwitnie coraz więcej kwiatków (kocham te widoki). Nie wyobrażam sobie ogrodu bez kwiatów :).

Lilia w pełnym rozkwicie.
Obrazek

Naparstnica (kolejna miłość)
Obrazek

Goździki.
Obrazek

Lawenda :).
Obrazek

Jaśminowiec trochę chorował, ale ma pierwsze pączki
Obrazek

Ostróżka
Obrazek

Macierzanka
Obrazek

Liliowce (prawie, prawie :) )
Obrazek

Szałwia
Obrazek

Różyczka okrywowa
Obrazek

Obrazek

Udało mi się uporządkować kilka rabatek. Dosadzić jednoroczne szałwie i astry.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze kilka zdjęć z foliaczka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje dekoracje tarasowo-balkonowe (wszystkie kwiatki z nasionek)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec pokażę mojego klona tatarskiego (mam go od wiosny i jestem nim zachwycona). Rośnie bez problemu i cały czas jest ładnie przebarwiony.
Obrazek

Pozdrawiam serdecznie.
Miłej niedzieli i do następnego razu :).
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Asiu pięknie Ci wszystko rośnie, roślinki wypielęgnowane, wszystko super. Pozdrawiam i życzę żeby czas do przeprowadzki migiem zleciał ;:196
Pozdrawiam Aśka
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31

Post »

A jak tam z owocami na pigwowcu? Pytam, ponieważ u mnie było sporo zawiązków a teraz nie mogę się ich doszukać... ;:131 U mnie podobne plamy, jak u Ciebie na jaśminowcu, ma dereń jadalny. Wczoraj musiałam popryskać na grzyby, niestety. Przyjechał już z plamami ze sklepu, a moi rodzice nie zwrócili na to uwagi. A tak mi go szkoda. :( Szałwia cudna, szkoda mi tym bardziej, bo moja z nasionek zmarniała po wsadzeniu do gruntu. :cry: I naparstnice też mi gdzieś zginęły, pewnie zwierzaki mi wygniotły. Mam nauczkę, żeby nie wysadzać zbyt małych roślinek, tylko trzymać w doniczkach. Ale chciałam, żeby szybciej ruszyły... :?

-- 8 cze 2014, o 09:29 --

I klon tatarski tez podziwiam. Mam ich 5 szt. Zdaje się, mamy te klony od tej samej osoby. Jest śliczny, potwierdzam.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Przeprowadzka nie jest miła, ale już pierwsze dni w nowy domu ;:173 Tego się nie da opisać chyba z niczym. Suuuper, że to już ;:196
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Ślicznie u Ciebie, cieszę sie Twoim szczęściem z nowego domu, ale mi żal, że mnie nie odwiedzisz tego lata.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Asiu, patrząc na zdjęcia to ja widzę, że ogródek to już w zasadzie gotowy! Piękna ta ostróżka. A różowe goździki rosły kiedyś i u mnie, jeszcze mama sadziła. Wspaniała rabata, czy ona ciągnie się wzdłuż ogrodzenia?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”