Kinguś A...jednak niepodziewajka... Udało się czymś Cię zdziwić??? ale tam imbiru takiego do jedzenia nie widać..to raczej kwiat jest piękny jeśli zakwitnie.. Basiu dziękuję kochana..podziwiaj mnie..podziwiaj..do woli... i tak mi mów..
Kochanie..nie martw się..ta w sklepie w paczkach jest w gorszym stanie niż Twoja jako roślinka, nawet jeśli już jej nie ma...
Tam jest kawa jak po 3ch ekshumacjach..taka "smaczna i pachnąca" z niektórych firm...przynajmniej..
Ja kiedyś miałam już Kawę..6- cio i 7 -mio letnią, nawet kwitła, owocków nie miała...bo w domu była...niestety, nie przeżyła przeprowadzki...
Było nie dogrzane ..jak to w nowym budynku..i niestety po roślinkach..wiele ich wtedy straciłam...
Imbir faktycznie piękny!
Wpadł mi też w oko pieprz ( niedosłownie )... nie wiem dlaczego ale dla mnie on coś hojowego w sobie ma.
Ale w moim przypadku to nieuleczalne...nawet w pietruszce hoje widzę
Pozdrówki egzotyczne
Kasiu, widzę zę Twój tappeinochilios tez pięknie rośnie.Mój w ciągu miesiąca wypuścił już 5 pędów .Straszna radocha .Zakwitło mi tez nowe hippeastrum .I jeszcze jedno puściło pąk.Też nowość .
Ta kawa to nawet ładna .Może to by mi rosło
Dziewczynki.. ja już pokazywałam tego Tappeinochliosa ....ale chyba bardziej Imbir Ananasowy działa na wyobraźnię.. , bo o tej nazwie wiem od niedawna...
Rośnie fajnie...mógłby zakwitnąć..co podobno jest całkiem możliwe
Próbuję ukorzenić go z gałązki...Stoi dzielnie w ziemi..ale nie puszcza korzonka..nie wiem? Możliwe, że się tak nie da??? Choć jakiś kłączy on też nie ma specjalnych... żeby tylko tak się rozmnażał..zobaczymy..
Ma 3 pędy..musze go przesadzić..bo doniczkę rozsadza...
Druga pałka zakwitła mi z tej samej cebuli..Hipeastrum ..ten olbrzym malinowy..jejku..ależ on piękny jest ...i hibikus ma dwa kwiaty na raz.. super..fajnie wygląda..na innych są też pąki..niech zakwitają...bo połowy nie z nich nie wiem jakie mam...??? Małe były...dopiero teraz będą kwitnąć..będą niespodziewajki wspaniałe...
Aniu rośnie mi ta "wanilia " od Ciebie.... Basiu latem jak będę przycinać pieprz..mogę Ci powiedzieć..