Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

;:138 ;:138 ;:138 ;:138
No i tak myśleć!!!! Pozytywnie!!!!!
Taka zima, to może być!!!! Tylko, czy się nie mylą?
Dziewczyny tylko 74 dni!!!!
Słońce pójdzie w górę i zima pójdzie precz!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Tak,tak zimy chyba nie będzie pozostanie na stałe w USA
Ostrej zimy z siarczystym mrozem i śniegiem w tym roku nie będzie? Na mapach na kolejnych 16 dni widać, że na razie aura będzie dla nas bardzo łaskawa, a na termometrach należy spodziewać się nawet 11 kresek! Wprawdzie w przyszłym tygodniu na kilka dni ochłodzi się, ale takie "załamanie" pogody nie potrwa długo. :tan Bierzmy się za sianie :heja

Czytaj więcej na http://pogoda.interia.pl/wiadomosci/new ... gn=firefox
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Mam pytanie,czy w przypadku - 10st.C zakopczykować róże posadzone jesienią?
Sprawdzałam podane przez Was linki i u mnie też min. temp. -10 st. w połowie przyszłego tygodnia.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Fajna ta prognoza :D Właśnie sprawdziłam dla swojego regionu. Donice chyba jednak będę musiała zabezpieczyć :roll: Nie uchowam się...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobra strona na śledzenie prognozy ;:108
hahaha...ha :D też sprawdzałam nawet jaka będzie w lutym
:heja :heja u mnie ma być zima, tylko mało śniegu :wink:
Temperatura do - 12C super ;:333 Ciekawe czy się sprawdzi ;:173
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

terlica pisze:Mam pytanie,czy w przypadku - 10st.C zakopczykować róże posadzone jesienią?
Sprawdzałam podane przez Was linki i u mnie też min. temp. -10 st. w połowie przyszłego tygodnia.

Tak.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu,

Powiedz, proszę dlaczego odłożyłaś doniczkę z Constanze Mozart.
Wiem, że katalogi czarują, dlatego ciekawa jestem Twoich wrażeń na żywo.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, że się u Ciebie jeszcze nie wpisałam ;:223 ... może to, że zagladałam co rusz, zagapiałam się na róże i zapominałam się odezwać. Dopiero grzebanie w różanych sklepach przypomniało mi, ze mozna by zajrzeć do różanej guru przecież...solennie obiecuję już Cię nie zgubić zwłaszcza, że to już przecież odliczanie do wiosny, a lubię ten czas oczekiwania spędzać w Twoim ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, z życzeniami to już byłam, ale moderatorstwo je usunęło chyba, bo nie widzę. Fakt, dawno, oj bardzo dawno mnie nie było u Ciebie (w ogóle mało mnie na FO :cry: ), ale jak już zajrzałam, to siedziałam przylepiona do ekranu i podziwiałam porównania i zmiany. Szczęka mi opadła, długo musiałam się zbierać, żeby coś sensonego napisać, a jak napisałam to posta mi zjadło.
Życzę więc spokojnego roku, żebyś mogła pokorzystać z hamaka, jak planujesz i podziwiać piękne efekty swojej pracy. Rozmowy z różami chyba jednak są potrzebne tym królowym, żeby rosły jak u Ciebie. Zamierzam więc w tym roku mniej ryć w ziemi a więcej przebywać w ogrodzie z roślinami.
Zmykam zaraz do domku, ale zabieram w myślach obrazy z Twojego ogrodu. Oj... sliczny on, bardzo śliczny ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kasiu , a mnie z życzeniami jeszcze nie było. Więc życzę Ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:168
Co do zimy prognozy bardzo optymistyczne , i niech tak zostanie. ;:215 Takie ochłodzenie jak zapowiadają to pikuś , gdyby większe to skóra mi cierpnie na samą myśl. Tak sobie myślę , że całe zimno znad bieguna na drugą półkulę przepchnęło i dlatego tak wiosenna pogoda u nas. ;:131 Tam im daje , 50* trudne do wyobrażenia. ;:oj ;:oj Ilość komarów nie od zimy zależna a od wiosny. Dużo ich kiedy mokra i ciepła. Lęgną się w kałużach , i takie warunki są dla nich bardzo sprzyjające . Kiedy kałuży brak lub trafi się choć jedna noc z przymrozkiem , który zetnie wodę to po nich. Duszą się pod lodem. Choć ostatnio w późniejszych terminach wykluwają się.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Taką zimę bym bardzo polubiła. Chyba nam się oś ziemi przesuwa i lądujemy bardziej na południe :D
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Ja chętnie wylądowałabym w miejsce Hiszpanii po przesunięciu osi;:224
Czytałam kiedyś artykuł podchodzący tematyką pod futurologię.. za jakieś 40-50 lat klimat w Polsce ma się ocieplić zbliżając do obecnego śródziemnomorskiego, z palmami w ogrodach itp.. A ja sobie myślę- czemu nie wcześniej, za 40 lat to będę już pewno chora na serce i upały będą mnie męczyć :;230
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Ja pewnie będę 6 stóp pod ziemią, to będzie mi pasowało :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Cały wieczór buszuję w Waszych ogrodach, a tu bezkrólewie ;:oj Tyle gości, a gospodyni gdzieś się szwenda... ;:224
Ewa, miłość do ND rozumiem całkowicie, ale sądziłam, że jako drugi typ padnie Twoja osławiona, 8-letnia Mary Rose ;:170 A tymczasem inna angieleczka, ale równie piękna ;:173
Marta, prognozy bardzo optymistyczne, oby się sprawdziło :uszy Co tam wypatrzyłaś w katalogu? :lol:
Julietto, Marta - Tadziu rozwiał obawy nt. komarów - będzie dobrze ;:168 Niech ta angielska zima nam towarzyszy aż do wiosny!
Grażynko, witaj w Nowym Roku! Miło, że jesteś ;:196 Muszę zajrzeć do Twojego hortensjowego zagajnika w lesie... ;:65
Ewcia, dzięki za link! będę czytać codziennie, czy nie zmieniają wersji.. ;:224
Tosia, dokładnie! Jak słonko zaświeci wyżej i mocniej to świat od razu nabierze kolorów ;:138
Jonatanko, ja będę siać w kolejny weekend :uszy Oby było dużo słonka, nasionka go bardzo potrzebują ;:3
Ewa, jesienne róże trzeba kopczykować bez względu na mróz. Podobnie z wiosennymi. Chodzi o to, żeby pędy nie wysychały, bo zanim rozwiną korzenie, krzewy są bardzo podatne na suszę. Zakopczykuj koniecznie!
Aniu, moje donice na tarasie też nie mają okrycia jak dotąd. Będziesz zawijać w agro? Czy coś extra?
Majka, wymarzona zima, nieprawdaż? :D

cdn. ;-)) limit uśmieszków wykorzystany! ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe ja tylko oglądałam, ja tylko oglądałam......kupować nie będę tam ale popatrzeć można ;:224
no mają różę Ice Cream.........no i 4 róże o istnie Bondowskich nazwach albo podobnych.....no Living Daylights etc czyli mogłaby powstać rabatka Bond ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”