Józku, no nie powiedziałabym, że ja tęskniłam za zimą, ale te troszku sniegu się przyda.
Ja dziś do samochodu odmrozić, a tu: bagażnik mi przymarzł i skrobaczką była dyskietka z wypożyczalni filmów
Pojechałam i kupiłam nową, bo bagażnik jeszcze trzyma. Dziś jak odtaje muszę nasmarować gliceryną!! Ot, zima!!!! Wczoraj wygrali, a dziś? Młody na bramce się spisał!!
60 dni do wiosny!!!!
-5 na termometrze. Nie jest źle i chyba róż nie będę jeszcze okrywać. Trudno, co będzie, to będzie.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciekawe Józku kogo dzisiaj wystawi? Ja lubię Szmala, ale wczoraj to nie był Jego dzień.
W LO byłam bramkarką i wiem jakie to ciężkie wyzwanie.
Byłam na ogródku. U nas -5 i trochę śnioegu leży. Jakieś 3-5 cm. Mało.
Zamarzła mi kłódka i nie mogłam się dostać do środka. Oczko zamarznięte.
Nie wiem czy okrywać róże? Poradźcie
Tosiu , już i do Ciebie mroźna zima doszła . Dobrze , że choć odrobina śniegu spadła. Dobre i to.
Nie wiedziałem , że taki z Ciebie kibic. Choć nie powiem , że mnie sport nie interesuje. Piłka ręczna , tenis i skocznia narciarska , oglądam kiedy mogę i często wciąga mnie tak , że pokrzykuję jak ''prawdziwy kibic''. Ostatnio są powody do radości w tych dyscyplinach. Szkoda , że w piłce ''kopanej'' tak nie jest.
Tosiu, cudnie Ci kwitł agapant! Moje stoją na parapecie w chłodnym pokoju i powoli coś tam puszczają...
U mnie też malutko śniegu, ledwie trawnik przykryło, a mrozy coraz większe każdego dnia. Ma być nawet -13 nocami w tym tygodniu...w przyszłym już lepiej, ale czy roślinki to przetrwają...?
Też masz taki dylemat czy okrywać czy się modlić Zastanawiam się czy nie sypnąć słomy na co cenniejsze Souveniry
Patrząc na dłuższe prognozy to mrozy mają się utrzymać dłużej niż tylko kilka dni więc chyba jednak jutro polecę z tą słomą
Niech sie madonny hartują .U mnie nic nie okrywam najwyżej będzie wymiana na nowsze modele .No chyba ,że jakieś 20 * będą zapowiadać to jak będzie bez śniegu to nic nie pomoże Dzisiaj nawet nie zaglądałam do ogródka bo wiem ,że na pewno kłódka będzie zamarznięta
JÓzek!!!! Nic nie pomogło!!! Niestety II połowa była gorsza. Ale i tak ich kosiam Dziewczyny, ja poczekam z okryciem. Mają kopczyki i niech się cieszą. Trzy zamówione będą na wymianę
A tam..... smutno mi