Lucynko, Mati, Grażynko, Lidko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Grażynko ten lasek na zdjęciu to prywatny sąsiada i raczej nie odwiedzam go bo zarośnięty, grzyby nie rosną a poziomki i maliny mam na własnej działce. Kalinę dopiero teraz posadziłam a kupiłam na tut.portalu sadzonkę , była z kwiatkiem i rzeczywiście intensywnie pachnie
Lidko nie wiem o które pojemniki na kwiaty Ci chodzi? bo większość to wyszperane , znalezione doniczki,wyszczerbiony garnek do kiszenia ogórków itd.... bądz pomalowane skrzynki. Ten but z kwiatami natomiast zakupiony w sklepiku " wszystko za 5zł" ale kosztował 12zl.
Jestem już po miesięcznej rehabilitacji szpitalnej . Dało to efekt bo chodzę bez kul, pracuję na działce ale jednak odczuwam tę protezę jak się przemęczę i szczególnie przy zmianach pogody np. na wiatr, deszcz.
Teraz następne moje czajniki znalezione na własnej działce. Otóż moi poprzednicy wszystkie śmieci , to co niepotrzebne wyrzucali do zarośniętego stawu. Teraz staw wysycha i to wszystko wychodzi na wierzch a ja sprzątam i rzeczy typu garnki, różne pojemniki wykorzystuję / kwiatki lubią dziury w pojemnikach/;:108

ta osłonka z ptaszkiem prezent od zięcia
wyszczerbiony garnek do kiszenia ogórków
Jeżyk zakupiony przez dzieci na jarmarku przedświątecznym w Suwałkach
W internecie na " Tablica" zakupiłam dwa manekiny na ubrania /za jedyne 20zł sztuka/. Od razu na jeden miałam pomysł zeby go wykorzystać do ogrodu jako taką imitację rzezby . Wygląda on tak , no i na razie robiona była przymiarka żeby go postawić wśród pnącza wiciokrzewu albo może wśród róz pnących. Poczekam aż rozkwitną i zobaczę gdzie lepiej będzie to wyglądało.