Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

No to się rozwijamy piękna pełna czerwień ;:63 Mój M w ogóle nie interesuje się kwitnącymi roślinami, a jak ma zły humor to nawet na nie nadaje, ale ogólnie je toleruje. Chociaż stoi tych doniczek pełno wszędzie i nie wszystkie urodziwe, a nawet większość brzydka, bo są w przechowalni :oops: Zima u mnie nie jest fotogeniczna po dwóch dniach opadów z drzew i z nieba brzydko się zrobiło ;:oj
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam kolejną Kujawiankę :wit
Mijamy się w niektórych wątkach, nawet w wątku mojej córci ;:306
Pozwolisz że zostanę na dłużej w Twoim ogrodzie?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01

Post »

Och jaka piękna ta pomarańczowa miałam podobną ,ale zeszłej zimy zmarzło mi 24 krzaki róż.Muszę w tym sezonie kupić kilka.Pozdrawiam :wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit . Ależ duży ogród do pielęgnowania i realizacji marzeń, których spełnienia życzę Tobie z całego serca. A jaki zadbany warzywnik. Zwierzaki ;:167 .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu u mnie dziś był taki piękny dzień ,aż chciałabym popracowac na działce :wit Pozdrawiam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam wszystkich. Poniedziałek w moich stronach był cudownym, słonecznym dniem. ;:3 Prawie wiosennym.

Paulinko - jak ja się czerwienię czytając Twoje posty ;:196 Ja nie wiem, czy kobea na balkon mocno słoneczny się nadaje Na pewno oplotłaby go szybciutko, bo to silnie rosnące pnącze. A jakie do tej pory uprawiałaś kwiaty na balkonie? Jak mieszkałam w bloku, i do tego na 4- tym piętrze, to po kilku różnych próbach posiadania wszelkich pięknych roślin...zawsze decydowałam się na pelargonie. Surfinie przy większym wietrze łamały się, a przy większym słońcu mdlały. A pelargonie plus bakopa przeżywały wiele niekorzystnych warunków. ;:196

Marysiu - moje parapety wymienię przy najbliższej okazji na takie z gumy :wink: Powoli je zapełniam, i plan organizacyjny co do miejsc parapetowych jak zwykle nie zadziałał. Koleuska miałam z własnego, zeszłorocznego siewu. Zostawiłam go sobie na zimę, i rozmnożyłam. Małe koleuski raczej się przyjęły, wyglądają zdrowo. Siałaś już coś?

Madusia - dawno Cię nie było, a ja wpadałam do Ciebie podziwiać hiperka, który jest niesamowity. :wit

Iwonko - przepraszam, więcej nie będzie zimowych zdjęć ;:185

Aniu - masz rację, M też człowiek... :;230 Dlatego ja bardzo dobrze wykorzystam jego zauroczenie hiperkami w przyszłym sezonie. Już mam plany... ;:196 A ostatnio dodał do swoich ulubieńców mieczyki ;:oj I wykupił pół ogrodniczego cebul mieczykowych. Myślał biedny, że ja ich mam mało...A wystarczyło, że szepnęłam mu na ucho, że to ulubione kwiaty jego mamy. To akurat prawda, ale....przy okazji tak bezboleśnie przejdzie ten zakup, bo ciągle to przecież tylko ja majątek na habazie wydaję. A tak przyjemne z pożytecznym.

Krystian - ja też takie gliniaczki uwielbiam, i ciągle mi ich za mało.A zwłaszcza, że nie tylko ładne, ale jeszcze pożyteczne.

Jadziu - u mnie też dziś był cudowny, słoneczny dzień. Niestety, jeszcze leży mnóstwo śniegu w ogrodzie. Minie trochę czasu, zanim stopnieje. Ale już z górki kochana, niedługo wiosna ;:196

Agness - jak widać po moim ekspresowym wypełnianiu parapetów, czuję się już wiosennie. To, że pokazuję zimowe fotki ogrodu to tak przez porównanie, co za oknem, a co przed :wink: Wolę ten domowy klimat, ale...już z górki prawda??

Marysiu - Masko - u mnie jeszcze zima, wolałabym też , żeby była wersją nie fotogeniczną, ale...jeszcze kilka dni. Mój M to taki facet z tego gatunku, co się łatwo daje manipulować. I jak coś tam brzęczy na te moje parapety zwłaszcza, to ....szybciutko przypominam sobie o tych wszelakich naprawach niedokończonych przez niego. Oj, jak to skutkuje. ;:196

Tereniu - witam Cię serdecznie :D Zapraszam.

Olgo - róż nigdy dosyć :D Moje ślicznie siedzą zakopane pod śniegiem, więc mam wrażenie, że dadzą radę.

Edytko - zapraszam w moje skromne progi ;:196

I mój hiper w następnej odsłonie

Obrazek

Obrazek

a to nie hiper, ale róż nigdy dosyć, zwłaszcza zimą

Obrazek

A tego niesamowitego gościa spotkałam na parapecie ;:oj Niestety, nie przewidział że u mnie mieszkają koty ;:185 ;:224

Obrazek
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

;:oj motyl pomyślał, że w końcu wiosna :wink: kobea pięknie rośnie i pelargonie... ale zwartnica i jej śliczne krwisto czerwone kwiaty- miodzio... życie jest sztuką ciągłych kompromisów i wykorzystywania wszelkich okoliczności do nabycia kolejnych zielonych lokatorów :D moje zdolności ornitologiczne zostały nieco przytępione-wzrok mi się pogarsza ciągle... i teraz mogę bez okularów stwierdzić, że widzę wróbla... za chwilę trochę większego- ale też wróbla- i tak ciągle... :;230
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Twój hiper powalił mnie na kolana,jest cudowny , ja na razie mam takiego małego z Biedronki ,mam nadzieje że się rozrośnie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Motyl w domu w środku zimy?
Wiosna idzie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu ależ cudowny, aksamitny kwiat ;:oj Hiper...... zakwitł Ci przepięknie :D
Motylek poczuł ciepełko.... fajny gość .....szkoda, że kociambry się do niego dobrały...
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Małgosiu śliczny hipeastrum i ten kolor ,kiedys miałam białego i czerwonego ale je unicestwiłam ,wyniosłam do piwnicy na odpoczynek ,...no i odpoczęły ;:223 ,zapomniałam o nich. ;:145 , ja jeszcze nic nie siałam , ale muszę się pochwalić ze właśnie zauważyłam kiełki imbiru ,niedawno posadzonego :tan :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,chyba naprawdę idzie wiosna,jak motyle wychodzą,a Hipeastrum ma piękny kolor,lubię czerwień,w ogrodzie też,pozdrawiam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie mili goście :wit Dzisiejszy dzień był przecudownie słoneczny. Przyjechałam wcześniej z pracy i ...pochodziłam sobie po ogrodzie w promieniach słońca. Ogród jeszcze śpi smacznie pod białą kołderką....

Kelpie - podoba mi się określenie koloru zwartnicy: krwisto czerwony :uszy Życie to przede wszystkim sztuka kompromisów.Im człowiek starszy, to wzrok siada, ale ...serce więcej czuje i rozumie. A to, co najważniejsze niewidoczne jest dla oczu.

Grażynko - ja w grudniu też kupowałam innego hiperka w markecie i urósł piękny. Twój też urośnie i będziemy go podziwiać, a jaki kolor? :wit

Agnieszko - aage - ja też się zdziwiłam motylkiem, pewnie spał gdzieś biedaczysko smacznie :wink:

Agnieszko - AGNESS - dziękuję w imieniu hiperka ;:196

Marysiu - zaciekawiłaś mnie imbirem :?: w jakim celu i co z nim zrobisz?? Nie słyszałam, żeby sadzić imbir, ja go kroję do herbatki.

Martuś - tak, u mnie wiosna :D

Astry - moje ulubieńce ( jedne z wielu, wielu :wink: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu witaj :wit hipeastrum cudowny ;:oj intensywna czerwień...pokazuj go jeszcze, bo jest wart tego ;:108
Astry... ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Małgosia, biały aster rewelacja, nigdy ich nie chciałam, bo jesień przynoszą, ale te cieniutkie cudne są, skąd się je bierze , z nasion ze sklepu? Mam nadzieję. A na 2 stronie wątku róże pokazujesz, taką fioletową raczej. Wiesz może , co to za odmiana , bo mam ją też i nie wiem, co to za róża? ;:196 . U mnie też dzisiaj słonko
Pozdrawiam, Iwona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”