Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

Iwonko śliczne masz rododendrony! zebrała się niezła kolekcja. Ostatnia seria zdjęć tez bardzo ładna, a to jabłuszko do schrupania :lol:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Iwonka :;230 tym razem się poprawię..... odezwę się jak poczytam ;:196
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przybiegłam od Ewuni,calutki wątek obejrzałam i skromność jest raczej dyplomatyczna :;230
Pięknie u Ciebie,robić piękne ujęcia swoim ślicznotkom,a te sa wręcz pokazowe.Kompozycje urocze ;:oj
Najbardziej utkwiły mi w pamięci ...oczywiście magnolie ;:167 rh ;:167
azalia pięknie skomponowana z bordo,złotym tłem ;:215 zaciekawił mnie złocień wielki wirral supreme. ;:215 bosssski ;:215 byłam pewna,że to zmutowana jeżówka ;:306
Pieknie,soczyście,a piesio dopełni szczęścia ;:215 ;:215 :wit
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i znowu cudne roślinki pokazałaś :) Mało zwyczajny ten twój ogród - on jest wyjątkowy i przepiękny :)
Jakie berberysy mogłabyś polecić po posadzenia na skarpie? Szukam czegoś niskiego, płożącego...kolor (jeszcze) dowolny ;)

A zdradzisz co to jest ta puchata kulka z kroplami rosy na poprzedniej stronie?
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj :wit Iwonko ,ale dziś u nas ładna pogoda :heja :heja Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przepiękne białe ostróżki. Eleganckie i takie napuszone. Cudne po prostu. :D
A jabłuszko na stoliku ma bardzo ciekawy kształt, jakby kanciasty trochę.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Iwonko ostatnio przy śniadaniu pokazałam eM forumowe róże i skusiłam :wink: muszę przy kolejnym śniadaniu podsunąć laptopa z twoimi magnoliami ;:224 a cós go ruszy ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,strasznie długo się siedzi w tym ogrodzie,nie można po prostu wyjść,a kwiaty fotografowane na tle nieba ,to najpiękniejsze dla mnie zdjęcia,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonko witaj :wit nazbierałaś berberysów wielką ilość, zaczynają mi się one coraz bardziej podobać, jestem przerażona ;:oj co będzie dalej :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Iwuś hej :wit tak długo mnie u Ciebie nie było i już żałuję :? Zdjęcia takie wyraziste, kolorowe, soczyste...aż się rozmarzyłam ;:170 Pięknie potrafisz pokazać swoje ogrodowe cudeńka.
Jak u Ciebie pogodowo? Śnieg jeszcze leży?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ivona44 pisze:Dziękuję kochane za te wszystkie uprzejmości, jak zwykle rozpływam się z radości, że się Wam podoba, Boże dziewczyny,jak dobrze, że ja tu się zaplątałam, bo czytać i pisać te wszystkie komplementy, to człowiek chyba lepszy się staje, to takie przyjemne, pozdrawiam Was i dla Was te skromne obrazki ;:177 ;:197

:wit Cześć Iwonko?.. pozwoliłam sobie przytoczyć Twoją wypowiedź. :D
Jest wspaniała, to jesteś cała Ty?.. fantastyczna dziewczyna, która tworzy cudowne miejsce na ziemi. ;:215
Masz ogród, którego nie da się ot tak powielić, ten jest Twój? zaznaczasz w nim swoje upodobania? roślinkami i nie tylko.
Na zawsze ściółka pod azalią w postaci kiciusia będzie mi się kojarzyć właśnie z Twoim ogrodem. :;230
A i jeszcze atak kosmitów rozbawił mnie niemal do łez?. :;230 cyklameny kwitnące w styczniu ? ;:oj to robi wrażenie.
Na stronie 15 zatrzymałam się na dłużej?.. ;:204 ciekawe czy wiesz dlaczego?. ;:170
Robisz piękne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Oj Dorota przez Ciebie teraz w odmianach szperam i patrze jakiego by tu jeszcze dołożyć, no i mam na jednego chrapkę ... :wink: . Na tego berberys Thunberga 'Orange Dream', co powiesz?
Maria malutko mam rh, dokupić muszę :D
Majka nic się nie stało, tyla nas tutaj zapaleńców kwiatowych :heja
Asia witam szczególnie nowego gościa, od Twoich komplementów w głowie mi się poprzewracało ;:219 , bardzo mi miło, że postanowiłaś od Ewy swojej do mnie powędrować, bo jak ktoś u Ewy szpera w jej ogrodzie, to po co ma gdzie indziej latać ;:306 tam wszystko jest ;:63 , tym bardziej Cię witam i zapraszam, spaceruj do woli, a moja opinia o moim ogrodzie , jak najbardziej jest prawdziwa i zgodna z rzeczywistością, zdjęcia - jak sama wiesz robią swoje :wink: , na żywo wiadomo kąty trochę inaczej się prezentują, pozdrawiam serdecznie.
Ania Rudominka witam Cię i dziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o płożące berberysy to polecam wszystkie z typu carpet - red, green, golden, zobacz też Parkjuweel i Red Jewel one też raczej nisko po ziemi się ścielą - reszta, to oczywiści rzecz gustu. Na skalniaki polecam też karłowe odmiany, ale to oczywiście kuleczki - Goldalita, Bagatelle, Admiration - liściaste cuda na ziemi. Nie pokazuję, bo łatwo je w googlach odnajdziesz i obejrzysz z każdej strony. A włochata kulka na zdjęciu to nic innego jak dojrzały kwiatostan zawilca.
Maria witaj ;:196 słoneczko dzisiaj rządzi u nas.
Wanda sama wiesz, ostróżka, to piękny kwiacior, nikt nie zaprzeczy, a białe są wyjątkowo urokliwe ;:304. A prostokątne jabłuszko na stoliku, to pyszna kosztela. Tak naprawdę nikt nie wie, jaka to odmiana, bo kosztela, to nazwa zwyczajowa tu na Zachodnim Pomorzu , kto jadł w dzieciństwie, to wie, nie ma lepszych jabłek ;:167. A może są, ale to jest wyjątkowe... to smak dzieciństwa ;:167
Ula pokazuj, pokazuj, niech się napatrzy chłopak, to może coś mądrego powie :;230 . Pokaż też inne np. Rustica Rubra i Alba Superba ( ja ich nie mam) , żeby go zatkało ;:306
Marta fajnie, że tak mówisz, siedź sobie, ja u ciebie spaceruję po alejkach kwiecistych, a Ty posiedź u mnie na tarasie albo pod jabłonią ;:196
Iwonka hej, jak to co będzie dalej, nakupujesz sobie w Nomi ile wlezie do bagażnika, on tam zawsze piękne okazy mają za grosze . Toż to grzech berberysów nie mieć :lol:
Ania Jezu, gdzie Ty się podziewałaś, dawno Cię nie widziałam, martwiłam się, dobrze, że już wróciłaś, za pochwały moja łasa dusza dziękuje bardzo ;:196 ;:196

Majka zatkało mnie :oops: , dziękuję Ci, to przemiła opinia, a cyklameny, sama widziałaś - z kosmosu chyba. Na 15 stronie , wiem ... Twoja miłość różana, cudne kwiaty, królowe bez dwóch zdań. Dziękuję Ci za odwiedziny i za te słowa wielkie dzięki, pozdrawiam.

Porcja wiosny ( upiększanie wątku ;:173 ), no bo co innego, jak zimą dalej straszą ;:202 . W końcu idzie luty, podkuj buty.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko, dla Ciebie może zwykła ostróżka, a dla mnie aż ostróżka. Śliczności po prostu. Ja dopiero na jesieni posadziłam ostróżki, ale niebieskie, mam nadzieję, że zaszczycą mnie kwiatkami. A białej jeszcze nie mam, ale zmienię to :wit
A fotki po prostu bajka. Tego nam potrzeba ;:196
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

wcale nie patrzę na budleje,nie patrzę :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Też mi się to straszenie zimą nie podoba :twisted: ale twój ogródek podoba mi się bardzo. ;:170
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”