Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

:wit

Kasiu, jestem pod ogromnym wrażeniem zdjęć porównawczych ;:oj Zmiany jakie nastąpiły w tak krótkim czasie są zdumiewające !
Bardzo lubię takie porównania - są nie tylko pouczające, ale dodają energii i wiary, że marzenia są w zasięgu naszych możliwości. Należy tylko zacząć je realizować ;:306
Kibicuję z radością zmianom i jestem zafascynowana ich szybką realizacją. Nowy kształt rabat i ścieżka bardzo mi się podobają :heja

Pilnuj jodełki, bo mniej więcej w tym wieku zaczyna się łysienie, które jest zapewne wynikiem choroby, jaka atakuje te drzewka.

Trzymam kciuki za dalsze etapy prac i Twoje zdrowie, bo prognozy pogody nie są niestety najlepsze...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Kasiu - dziękuję za ciepłe słowa i za to , że jesteś ze mną w tych trudnych dla mnie chwilach ;:196 .
Ale będzie dobrze , bo ma świetną opiekę - lepszą , niż w szpitalu ;:108 . Staję na głowie , by synowi niczego nie brakowało - odświeżyłam umiejętności sprzed lat pod względem opatrunków pooperacyjnych i iniekcji .
Tak nawiasem mówiąc ...jeszcze trochę , a nie znalazła bym Cię mój Kochany Robaczku ;:168 ...w tym gąszczu ogrodowych wątków .
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:167 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Znowu brak mi słów.
Tylko tak sobie oglądam po cichutku.
Ale ja też bym zamieniła serducho na ten widok różany.
Jest 100 razy piekniejszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, witam wieczorem :wit
Pięknie pokazana ewolucja Twojego ogrodu... od początku miałaś dość sprecyzowaną wizję i mimo, że ona się zmienia, to raczej w kierunku doskonalenia pierwotnych zamysłów, niż kompletnej zmiany frontu. Wciąż podziwiam jak dużo można zrobić w stosunkowo krótkim czasie, a nowości które wprowadzasz stale mnie inspirują - dzięki za to!

A propos naszych muzycznych preferencji, to polecam Ci obejrzenie i posłuchanie Skunk Anansie akustycznie, z Lodynu.
Buziak!
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :) nawet dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć jodły z myślą o Tobie, ale jak na złość nie pomyślałam o zbliżeniu. ;:223
Postaram się jutro zrobić jeszcze takie odpowiednie i wtedy je wstawię u siebie.
Zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Mufko, bardzo dziękuję za przemiłe słowa..to szalenie motywujące, bo chociaż zdaję sobie sprawę, że wiele udało się osiągnąć w stosunkowo krótkim czasie, to jednak fakt, że doceniają to inni napędza dodatkowo ;:138 Dzięki! Jodełce się przyjrzałam dzisiaj, sporo igieł szaro-zielonych, a końcówki igieł żółkną...czy myślisz o jakiejś konkretnej chorobie jodły, która może ją nękać o tej porze roku? Pozdrawiam serdecznie!
Jagódko, myślę o Tobie i przytulam mocno. Z tąką opieką i troską najbliższych, Twój syn na pewno szybko wróci do zdrowia...z serca Wam tego życzę ;:196
Gosiu, dziękuję ;:196 Ja też myślę, że zmiana była na dobre, a trawnika wciąż ubywa i nikt za nim nie płacze ;-) M się cieszy, bo jest mniej do koszenia :uszy A jak się postara to jeszcze coś tam wykręci na trawniku... ;:224 Buziaki!
Aguś, w pierwotnym ogrodzie były w zasadzie same iglaki, drzewa i krzewy, które dały ogrodowi zielone ramy. Kolejne rośliny dosadzaliśmy, żeby osłonić działkę, a potem pojawiły się....róże i tak się zaczęło ;:131 Muzycznie trafiłaś idealnie, uwielbiam takie klimaty! Dzięki ;:196
Krysiu, dziękuję, że pamiętasz, czekam na foty :wit

Na dobranoc dla miłych gości, wczorajsze róże...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Jejka, Robaczku, nie sądziłam, że w Twoim ogrodzie może być jeszcze piękniej! Zmiany imponujące, aż dech mi zaparło. Nieziemsko szybko działacie! Efekty widoczne od "zaraz". Było pięknie, a jak będzie w następnym sezonie... ;:170 Foty ścieżki przyprawiają o palpitacje serca! Fenomenalne!
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu, jak zdrówko? Z rodzinką przy boku na pewno szybko wydobrzejesz :lol: .
Kiedy sadzisz cisy? Dobrze pamiętam, że w środę? Tylko się zbytnio nie forsuj - pamiętaj, że do soboty masz być zdrowa!
Pozdrawiam, A.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, w tak któtkim czasie tyle zrobiliście ;:oj
Powtórze za moimi poprzedniczkami, od samego początku wiedziałaś jak ma wygladać twój ogród, zielone ramy i mnóstwo róż i bylin.......cudny angielski ogród!
Powstajaca ścieżka bardzo mi sie podoba, koło wyglada rewelacyjnie.
Trzymam kciuki za jodełke, żeby to nie była jakaś groźna przypadłość ;:168
Fotki różane śliczne, Aphrodite miesiąc temu sobie kupiłam :tan
Dużo zdrówka i spokojnej niedzieli .
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Znów będę desperować, że u mnie zimno :evil: Przymrozek przeszkodził różom w kwitnieniu, a nowe kwiaty już nie takie ładne-w Twoim klimacie mają szansę na długie kwitnienie. Ponapawam się :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :wink: pięknie kwitną jeszcze Twoje róże. ;:138
U mnie już tylko jakieś niedobitki. A szkoda, bo Grafin obsypała się pąkami i za zimno dla niej, by mogły się rozwinąć.
Zdjęcia jodły już wstawiłam u siebie. :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lukrecjo, dziękuję za przesympatyczny wpis i słowa wsparcia, bardzo się cieszę, że zmiany przypadły Ci do gustu!
Asiu, dzisiaj mam spadek formy, bo wczoraj trochę potańczyłam ze szpadlem i odczuwam efekty :? Mamuś ukręciła przepyszne rogaliki drożdżowe z borówkami i zajadamy się razem z M aż nam się uszy trzęsą :lol: Cisy sadzimy w środę ;:172 Buziaki!
Reniu, Aphrodite jest bardzo dobrą i zdrową odmianą, polecam sadzenie 2-3 sztuk obok siebie, będziesz zachwycona, bo prze całe lato zawsze jakaś będzie kwitła..i tak do listopada! Dziękuję za kibicowanie zmianom i serdeczności ;:196
Ewcia, nie zazdroszczę Ci tego ochłodzenia...u mnie jeszcze sporo róż w pączkach i jest szansa na kolejne kwiaty! Zapraszam do spaceru, mam dla Ciebie kolejną porcję różanych portretów :wit
Krysiu, sporo róż ma jeszcze kwiaty, choć w skali całego ogrodu już nie są zbyt widoczne. Warto zadbać i całoroczne kompozycje, żeby jesienią cieszyć się kolorami w ogrodzie...Twój jest najlepszym przykładem takich udanych kompozycji :wit

Wciąż na potęgę kwitnie egzotyczna passiflora odmiany 'Laveder Lady':

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..i hiszpańska stokrotka wysiana zimą do doniczek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Kasiu, :wit
Lubisz Skunk Anansie?
A słyszysz jak Twoja jodła nuci "You saved me"?
Dziękuję za status honorowego gościa. W podziękowaniu chętnie ułożyłabym Ci serce na trawniku z lisiego ogona.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Lisica pisze: A słyszysz jak Twoja jodła nuci "You saved me"?
Haha, Lisico, trafny komentarz! :)

Kasiu, piękne, jesienne migawki z ogrodu... miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Kasiu witaj czarodziejko ogrodowa . :wit
Jak Ty to robisz, że róże kwitną w najlepsze, jakby środek lata, w dodatku lawenda i jarzmianka, a hortensje mają różowe barwy?
U mnie już dawno zrudziały.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”