Asiu ? jonatana, staram się jak tylko mogę i pokazuję to co mam.
Kasiu-robaczku, pomysł nie mój, tylko Majeczki-edulkotka.
To u niej się naczytałam o takim sposobie i zaczęłam już w ubiegłym sezonie stosować. Jestem z niego bardzo zadowolona.
Róże, które jesienią wędrowały na swoje stałe miejsca były super ukorzenione.
Asiu-daffodil, ja nie mam żadnego problemu z łączeniem kolorów.
Każde połączenie może być bardzo ciekawe, takie jest moje zdanie. Dla podkreślenia można wsadzać kwiaty jednoroczne, one dopełnia całość.
Cream Abundance mam posadzone kilka sztuk.

Zobaczycie, że ta róża zrobi furorę na forum.
Ja przed dokonaniem wyboru zrobiłam rozeznanie i Tomka z F.
Do Nostalgii powinna idealnie pasować, co najwyżej dosadziłabym maleńki i delikatny dodatek innych drobnych kwiatuszków ? i będzie bajecznie.

Widziałam kwitnące na czerwono żurawki?. chyba to by idealnie pasowało.
Ewciu ? majowa ?. może masz rację. Ja do towarzystwa R De R wybrałabym białe kwity, a Ty, z jaką ją posadziłaś?
Ewciu a, wiesz, że ja formą kwiatu jakoś się nie kieruję, nie zastanawiam nad tym zupełnie.
Dla mnie najważniejszy jest kolor i nasycenie poszczególnych odcieni.
Jakoś tak, to odbieram.
Aniu ? Ann kolorem Agnes Schiliger będziesz zachwycona.
Na tym zdjęciu akurat ma taki odcień, ale on podczas kwitnienia się zmienia i staje się bardziej ciekawy.
Jesienne kwitnienie jest bardziej intensywne, ale ładne. Jak pamiętam o takie plamy na jednej z rabat Ci chodziło.
Zerknij tu
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/agnes-schilliger/
Każde z tych zdjęć oddaje jej kolor?.

poza tymi gdzie jest naleciałość czerwieni.
Ta róża nie ma takiego koloru.
Aniu, a widzisz trzeba wertować temacik, oszczędności na jednych zakupach można inwestować w inne zakupy.
Aniu ? An-ka cieszę się, bo ta róża jest wyjątkowa. Proponuję stosować profilaktykę,
pamiętam, że Anetka ? ninettka narzekała że jej zachorowała.
Natomiast Lacre??..

ja też mam już posadzone na jesieni 4 krzaczki. Nie ma gdzie o niej poczytać, ale dopytałam co mogłam, a reszta w moich rekach. Na pewno będzie miała robiony oprysk Bioseptem, bo zbyt mało wiem o niej.
Na zdjęciach jest piękna.
Poczekajmy będziemy się cieszyć już niedługo.
Na dobranoc .....
Od lewej Amber Queen, schowana Agnes Schiliger i Chippendale