Ogród Ignis05 cz5
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz5
Ciemiernikowi daj gnojówki /obornika 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie ciemiernik powoli też rozwija pączki.
Róże wypuszczają świeże pędy i liscie.
Lepiej, żeby te amerykańskie prognozy takie zostały jak były i żeby się sprawdziło.
Róże wypuszczają świeże pędy i liscie.
Lepiej, żeby te amerykańskie prognozy takie zostały jak były i żeby się sprawdziło.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Modrzewie oczywiście rosną i ochojnik je źre mimo moich wysiłków. A wyciąć szkoda, bo M sadził je lata temu.
Fiołki w styczniu to przesada
Fiołki w styczniu to przesada

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Krysiu - ale masz piękne rośliny na parapetach
A Twoja kota nie "interesuje się" nimi? Mnie zostały dwie doniczki odkąd mam koty
U mnie też wczoraj choinka odeszła w niebyt...teraz jeszcze przez jakiś czas będę wyciągała igiełki z dywanu
Muszę Ci się pochwalić, że całkiem niedawno nawiązałam przesympatyczny kontakt z Elą(Elam) i też mam zaproszenie do jej ogrodu. Oglądałam zdjęcia u Alicji i jestem nim zafascynowana...
Miłego dnia Ci życzę

U mnie też wczoraj choinka odeszła w niebyt...teraz jeszcze przez jakiś czas będę wyciągała igiełki z dywanu

Muszę Ci się pochwalić, że całkiem niedawno nawiązałam przesympatyczny kontakt z Elą(Elam) i też mam zaproszenie do jej ogrodu. Oglądałam zdjęcia u Alicji i jestem nim zafascynowana...
Miłego dnia Ci życzę

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Krysiu przepiękne zwartnice. I ja mam kilka takich zwykłych czerwonych (oczywiście dostałam je jako amarylisy), ale u mnie są one bardzo biedne. W tym roku znowu zapomniałam o odstawionych w gospodarczym pomieszczeniu cebulach, dopiero gdy zobaczyłam że mimo zapomnienia wypuściły duży liść, szybko włożyłam do ziemi i zaczęłam podlewać.
Marysiu Fajnie, że nawiązałaś z mamą kontakt. Na wiosnę będzie u mamy pięknie, a z Krysią macie do mamy blisko, to ją odwiedźcie. Dla Was umieściłam kilka aktualnych zdjęć z mamy działki.
Marysiu Fajnie, że nawiązałaś z mamą kontakt. Na wiosnę będzie u mamy pięknie, a z Krysią macie do mamy blisko, to ją odwiedźcie. Dla Was umieściłam kilka aktualnych zdjęć z mamy działki.
Krysiu
dziękuję za miłe słowa. Oczywiście i Ty i Marysia macie do mnie na działkę blisko więc na pewno się spotkamy. Wiosną przy działkowej bramie można tanio kupić ciekawe sadzonki roślin jednorocznych, tym Was może skuszę.
dziękuję za miłe słowa. Oczywiście i Ty i Marysia macie do mnie na działkę blisko więc na pewno się spotkamy. Wiosną przy działkowej bramie można tanio kupić ciekawe sadzonki roślin jednorocznych, tym Was może skuszę.
Pozdrawiam Ela
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Krysiu
Pięknie i kolorowo masz na parapetach,,to lubię
Ja hiacynty posadziłam juz do doniczek ,,ale mam jeszcze malutkie,,czyli na wiosne musze sobie poczekać
a to co sie dzieje na dworze to nic dobrego,,roslinki głupieja,,a zmima ma jeszcez przyjśc,,boje się ,że wtedy nam pomrozi dużo

Pięknie i kolorowo masz na parapetach,,to lubię

Ja hiacynty posadziłam juz do doniczek ,,ale mam jeszcze malutkie,,czyli na wiosne musze sobie poczekać

a to co sie dzieje na dworze to nic dobrego,,roslinki głupieja,,a zmima ma jeszcez przyjśc,,boje się ,że wtedy nam pomrozi dużo
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Krysiu, ale masz wiosnę w domu
Ale i w ogrodzie mamy piękną wiosnę tej zimy
Róże szaleją, a ciemierniki kwitną u mnie w najlepsze od grudnia. Oby tak do marca i zaczynamy sezon
Pozdrawiam noworocznie

Ale i w ogrodzie mamy piękną wiosnę tej zimy

Pozdrawiam noworocznie

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Wandeczko
Koniecznie trzeba sobie zorganizować tę drugą zmianę, bo o tej porze strasznie brakuje
człowiekowi tego grzebania w ziemi.
Kiedy nadchodzi sezon ogrodowy, wtedy mniej czasu zostaje dla parapetowych.
Nie wiem dlaczego zbuntowały mi się wszystkie trzy grudniki. Jak dotąd żaden z nich nie zakwitł. A latem trzymałam je w ogrodzie i wydawało mi się, że to im posłuży.
Asiu
pewnie masz rację , ale kiedy ? Teraz , jak w każdej chwili może zmrozić, to chyba nie najlepsza pora.
Grażko
taka już chyba właściwość naszych ogrodów. Zimna glina nie sprzyja widocznie kwitnieniu ciemierników o tej porze. Już na jutro straszą ochłodzeniem.
Ewcia
też miałam zamiar stworzenia jeszcze szpaleru modrzewi od zachodniej strony, na szczęście nie udało mi się .
Tylko ten jeden fiołek się wychylił przed szereg.
Marysiu
Jakoś moja Miśka nie pożera mi roślin. Ale staram się już nie stawiać doniczek na jej parapecie.
U Ciebie jest całe kocie towarzystwo, to i więcej dokazują. Wiadomo, w grupie raźniej i odważniej. Nigdy pańcia nie zgadnie, który kociak coś zmajstrował. Do ogrodu Eli warto zajrzeć. Przygotuj się na wspaniałe wrażenia. Możemy się umówić razem, może jeszcze zanim ruszysz na swoją działkę.
Alu
jeśli tylko Ela nas nie wyrzuci , to chętnie tam się wybiorę z Marysią lub sama. Przed świętami kupiłam w Biedr. kolejną zwartnicę ale ona też okazała się czerwona. A na obrazku był zupełnie inny kolor.
Te mam z poprzednich lat i udało mi się je przechować.
Elu
mnie nie musisz kusić. Z wielką przyjemnością odwiedzę Twój piękny ogród. Przy okazji może i coś kupię.
Aniu
też się obawiam o kondycję moich roślin. Już jutro ma przyjść zima. Wiele cebulowych już wystawiło czubeczki
i aż strach pomyśleć , jak to będzie.Moje hiacynty są z kwiaciarni i dlatego takie wyrywne.
Kasieńko
W ogrodzie rzeczywiście wygląda dość wiosennie. Ale nie aż tak, jak u Ciebie. Ale wiadomo, że w Twoim ogrodzie masz podgrzewanie.
U mnie tak dobrze nie ma. Może to i lepiej, bo już jutro ma przyjść zima.
Tobie również życzę pomyślności w nowym roku.
Za dużo uśmieszków.

człowiekowi tego grzebania w ziemi.

Nie wiem dlaczego zbuntowały mi się wszystkie trzy grudniki. Jak dotąd żaden z nich nie zakwitł. A latem trzymałam je w ogrodzie i wydawało mi się, że to im posłuży.

Asiu

Grażko

Ewcia

Tylko ten jeden fiołek się wychylił przed szereg.

Marysiu

U Ciebie jest całe kocie towarzystwo, to i więcej dokazują. Wiadomo, w grupie raźniej i odważniej. Nigdy pańcia nie zgadnie, który kociak coś zmajstrował. Do ogrodu Eli warto zajrzeć. Przygotuj się na wspaniałe wrażenia. Możemy się umówić razem, może jeszcze zanim ruszysz na swoją działkę.
Alu

Te mam z poprzednich lat i udało mi się je przechować.
Elu

Aniu

i aż strach pomyśleć , jak to będzie.Moje hiacynty są z kwiaciarni i dlatego takie wyrywne.
Kasieńko

Tobie również życzę pomyślności w nowym roku.

Za dużo uśmieszków.

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Piękne zdjęcia
ależ tam cudnie było...mogę sobie to wyobrazić.
Jednym z moich nieśmiałych marzeń jest zwiedzić każdego roku jakieś ogrody botaniczne w Polsce i zagranicą, to niezapomniane zakątki i miejsca.
Zawsze prześpię Maję w ogrodzie, a nie mam meteo więc pozostaje mi tvn o 7:30

Jednym z moich nieśmiałych marzeń jest zwiedzić każdego roku jakieś ogrody botaniczne w Polsce i zagranicą, to niezapomniane zakątki i miejsca.

Zawsze prześpię Maję w ogrodzie, a nie mam meteo więc pozostaje mi tvn o 7:30

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aga w necie też jest
Krysiu, nie uwierzysz, gdy oglądałam rano ten program myślałam o tobie i o ty, ze zapewne widziałaś to na żywo.
Pamiętam twoje piękne foto i wspomnienia z tego wyjazdu.
Na razie chyba zostaw ciemierniki w spokoju. To chyba nie czas na zasilanie. Zakwitną, jak przyjdzie czas. Pędy musza podrosnąć.
Moje też bardzo powolutku idą w górę. I nie rozwijają pąków.
Róże...tęsknimy za tymi królewnami prawda.
Jeszcze troszkę.
A Eli ogródek też chciałabym z wami odwiedzić wiosną. Widziałam u schyłku lata i wczesna jesienią i jestem nadal zauroczona.
Elu jesteś dla mnie Ogrodową Czarodziejką
.
Krysiu, do ciebie wpraszam się w czerwcu w szczycie różanego

Krysiu, nie uwierzysz, gdy oglądałam rano ten program myślałam o tobie i o ty, ze zapewne widziałaś to na żywo.
Pamiętam twoje piękne foto i wspomnienia z tego wyjazdu.
Na razie chyba zostaw ciemierniki w spokoju. To chyba nie czas na zasilanie. Zakwitną, jak przyjdzie czas. Pędy musza podrosnąć.
Moje też bardzo powolutku idą w górę. I nie rozwijają pąków.
Róże...tęsknimy za tymi królewnami prawda.
Jeszcze troszkę.
A Eli ogródek też chciałabym z wami odwiedzić wiosną. Widziałam u schyłku lata i wczesna jesienią i jestem nadal zauroczona.
Elu jesteś dla mnie Ogrodową Czarodziejką

Krysiu, do ciebie wpraszam się w czerwcu w szczycie różanego

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ależ masz kwitnąco na parapetach
Zwartnice jakoś mnie nie lubią
Próbowałam kiedyś zaprzyjaźnić się z nimi, ale nic z tego nie wyszło ( nie licząc liści
).
Dzięki za cudne zdjęcia z wycieczki. Pamiętam Twoje opowieści. To był 2010r?! Jak ten czas zasuwa. Na Maję zaspałam
Spróbuję obejrzeć wieczorem tj. za godzinę lub w internecie.
U Ciebie w ogrodzie też rośliny niespecjalnie szykują się do zimy
Mam nadzieję, że zima nie będzie zbyt ostra ani zbyt długa.

Dzięki za cudne zdjęcia z wycieczki. Pamiętam Twoje opowieści. To był 2010r?! Jak ten czas zasuwa. Na Maję zaspałam

U Ciebie w ogrodzie też rośliny niespecjalnie szykują się do zimy

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Oglądałem Maję i podziwiałem, super ten ogród jest prowadzony. Najbardziej mi się spodobało jak ta Niemka powiedziała, że sadzą tylko rośliny wieloletnie - sporo roboty odchodzi. Krysiu wszystkiego naj naj naj w Nowym Roku bo żeśmy się jeszcze nie widzieli 

Krysiu obejrzałam dziś ten ogród dwa razy w TVN i w Meteo, na Twoich zdjęciach są jeszcze inne zakątki, równie piękne. Zapamiętałam przytoczone słowa "że osoby które są zadowolone ze swojego ogrodu, nie są jego warte". My wszystkie jesteśmy więc warte swoich ogrodów, bo ciągle coś chcemy w nich poprawiać, uzupełniać, zmieniać.
Pozdrawiam Ela