Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Masz przepiękne odmiany kwiatów i robisz prześliczne zdjęcia. Podziwiam, ile pracy włożyłaś w ogród. Dobrze mieć stare, archiwalne fotki, żeby móc sobie przypomnieć jak było. Człowiek sobie sam uzmysławia, ile dokonał. ;:63 i ile może..
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, u Ciebie Baronowa Stefcia prześliczna, u mnie też kwitnie niezmordowanie, miałaś rację, że będę zadowolona z zakupu :D Moje jeżówki "pomponiaste" w tym roku w większości utraciły pompony.Aksamitki super! Zbierasz nasiona do wysiewu, czy kupujesz ?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu- aksamitkę też posiałam w śladowych ilościach no i cynie..późno trochę ale już się nimi cieszę..
wanda7 pisze:Ale może Double Delight została w całości :lol: Czy Delight też wsiąkł?
Pink Double Delight mam 3-ci sezon ;:224 i ma się dobrze..ostatnio ją przesadziłam po kwitnieniu i zostawiłam na rozsianie zobaczę co z tego wyniknie...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu, cudne masz te jeżówki ;:oj , aksamitki mam takie jak i Ty, z własnego siewu, bardzo ciekawe są te rozwichrzone, będę zbierać nasiona :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeju, Aniu- jakie wspaniałości pokazałaś. Wszystko piekne nad podziw :) Wspaniałe jezówki, nawet zwykłe aksamitki w Twoim obiektywie prezentują się wysmienicie :)
Podziwiam :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Każda wizyta u Ciebie w ogrodzie kończy się ;:oj ;:oj ;:oj ślicznie i kolorowo i do tego te profesjonalne zdjęcia ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, jeżówek masz już całkiem sporą kolekcję ;:138 . U mnie w ogrodniczym ich ceny są jak z kosmosu ;:oj , droższe niż róże czasem. Pięknie komponujesz rośliny, one to doceniają i ślicznie kwitną.
No, ja tych płyt nie kładłam wszystkich na raz. Zwoziłam 2 dni i przez 2 dni je woziłam na miejsce taczką. Ogród i praca w nim są dla mnie też świetnym antidotum na pracę. No i zamiast na siłownię chodzić i płacić, tyram w ogrodzie ;:306
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Bardzo lubię cynie. Ania, trzeba je wysiewać zimą, pikować i takie tam? czy można od razu do gruntu?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Witam po wakacyjnym odpoczynku (również od internetu). Widzę, że u Ciebie jak zwykle przepięknie, hihihi...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Ania jak zwykle jest u Ciebie na czym oko zawiesić. Piękne zdjęcia. A róża ;:108 . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aniu, ależ się u ciebie dzieje ;:oj
Ja się urlopowałam, i po przerwie aż mi cięzko bylo nadrobić zaległości u ciebie :D a działo się ;:180
Po pierwsze zdjecia porównawcze - uwielbiam takie fotki. Ogrom włożonej pracy widać jak na dłoni ! Ja większość prac u siebie też zrobiłam sama, ale ogród mam nieporównywalnie mniejszy :;230 Jestem naprawdę pod duzym wrażeniem.
Fotki rózanych piękności zapierają dech w piersiach - sama juz nie wiem która róża ładniejsza ;:oj
Za z monitora aż prawie czuję zapach floksów :uszy
Perogle wyszły super ! To bedzie widok jak już róże z clemkami urosną :heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cynie sliczne ;:167 ja w tym roku tez sialam - z tym ze moje niskie biale, sa biale ale nie niskie :;230 Zaslonily mi cala rabate, bo posadzilam je na przodzie jako obwodke :twisted:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Cieszę się, że mnie odwiedzacie, chwalicie i interesujecie się moim amatorskimi pracami ogrodnika :D Dziękuję ;:196 Doświadczenie 2 lat z małym okładem nie jest wielkie, ale jeśli mogę - dzielę się moimi spostrzeżeniami. No i korzystam z Waszych rad, bo akurat uczenie się na błędach chyba nie jest absolutnie konieczne. Sama również eksperymentuje. Taką próbą było sianie cynii. Siałam je prosto do gruntu w maju i obecnie wyglądają prześlicznie. Jedyna trudność, to opanować się i nie plewić zbyt ortodoksyjnie :;230 Nie plewiłam i nie przerywałam. W tym roku po raz pierwszy w życiu posiałam kloniki i właśnie dziś kolejny rozwinął kwiat ;:138 Może nie jest to żaden sukces, ale mnie cieszy. Czyż nie jest piękny?

Obrazek

Wiadomością dnia jest jednak to, że i w tym roku mój ogród odwiedził fruczak gołąbek. Zawisaki powojowce bywają często. Szczególnie upodobały sobie trąbki datur. I wcale im się nie dziwię. Ale fruczak to jednak rzadkość, stąd jak go zobaczyłam serce zbiło mi na prawdę mocno ;:oj

A oto mój gość na moim ulubionym floksie "Europa"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:114 ;:114 ;:114
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

aaaaale zdjęcia fruczaka...w oczy mu można głęboko spojrzeć :shock: Niedobrze, że przypominasz o dwuletnim doświadczeniu, bo ja oglądając Twój ogród i popadając w kompleksy zwykle tłumaczę sobie, że po tylu latach nic dziwnego, ze jest tak cudnie...mnie dwa lata stuknie za rok i jakoś mam pewność, że takiego ogrodu mieć nie będę ;:224
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu, bo to jest oblatywacz, tak jak napisała Marysia, od niej przyleciał do mnie, a teraz ode mnie do Ciebie ;:306 , ciekawe u kogo jutro zagości ;:198
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”