Moje storczyki-Karnova

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki-Karnova

Post »

Witajcie zgodnie z obietnicą wstawiam zdjęcia ( może nie są super jakości ale.. ;:131 )

Dendrobium ( chyba różowe :) ma dwa w sumie 4 pędy z tym że, dwa uśpione i dwa idą jeden jest ukryty wśród liści po prawej stronie)

Obrazek

Dendrobium phal. jagodowe ( mam nadzieje że, oba pędy obdarza Mnie kwiatami)

Obrazek

aga0401 dziękuję ;:168

ajania Jest mi bardzo miło że, zaglądnęłaś do Mnie i do tego obejrzałaś Mój wątek ;:168 Przekaże Fotografowi że, zdjęcia się podobają :wink: Co do multi zgadzam się jest piękna i do tej pory cieszy Mnie swoimi pięknymi kwiatami ;:168 Zapraszam częściej w odwiedzinki :uszy
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

jakie dorodne te Twoje dendrobia! Tyle listków, pseudobulw, marzenie! ;:224 Moje jedno to takie chucherko ;:222 Nie mogę się doczekać kwiatów u Ciebie ;:215
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Aniu Dziękuję Ci bardzo ;:196 nie masz co narzekać może mniej dorodne Twoje dendrobia ale za to piękne kwiaty mają :heja
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojjj nie mogę się doczekać jagodowego kwitnienia ;:138
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

valdesso ja też i mam nadzieję że, się doczekamy ;:168
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Piękne dendrobia ;:108 Ja również czekam z niecierpliwością na kwitnienie tego jagodowego!! :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Też mam jagodowe Dendrobium phal. i tak jak u Ciebie mają listki zabarwione na bordowo. One są bardzo wrażliwe na światło, moje stoi w pewnej odległości od okna a jeszcze łapie promyczki i łatwo się "opala" :D .
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Marto dziękuję ;:168 Jak tylko pokaże kwiaty na pewno się z Wami podzielę tą nowiną ;:65 ;:108

ajania Moje stoi na parapecie i ma się w miarę ok, chociaż usychają mu liście trochu i nie wiem czym to może być spowodowane ;:204 CO do liści mają swój urok jak i jego piękne kwiaty ;:131
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Pewnie, że liście też są piękne ;:138 . Ja mojego odstawiłam od okna jedynie po to aby słonka nie miał za dużo, bo bordowe zabarwienie mówi o ty, że słonka roślinka ma nawet za dużo.
U mnie też podsychają na nim listki, myślę, że roślina jest po prostu dosyć kapryśna, ale jak już zakwitnie to wszystko nam wynagrodzi ;:65 ;:108 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój zaraz po zakupie zrzucił wszystkie listki, więc może taka ich uroda? Nie przeszkodziło mu to by zakwitnąć.. a co do koloru listków, mój tez ma takie zabarwienie mimo, ze kwiaty są zielone a sama roślina stoi na półce koło okna ;:218 Nawet młody wychodzący przyrost ma takie "podpalane" listki :wink:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Chciałabym się z Wami podzielić Moim małym szczęściem :tan

Keik rozdzielony od rośliny matecznej w marcu 2013r ( str. 5 wątku) uszczęśliwił Mnie aż podwójnie mam tylko cichą nadzieję że, oby dwa pędy urosną ;:173

Obrazek

Obrazek

A i przy okazji wczorajszego podlewania znalazłam parę pędzików co Mnie również bardzo cieszy :tan

Pozdrawiam ;:304
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jakiś wysyp pędów ;:oj musisz być bardzo szczęśliwa, doczekasz kwitnienia keiki, które sama "wyhodowałaś" ;:138 jaki będzie mieć kolor kwiatów?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Ojejjjj ile szczęścia!! Gratuluję!!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam Kobietki bardzo bardzo ;:196 cieszę się ogromnie i mam nadzieję że, oba zakwitną na pewno się z Wami podzielę tą nowiną ;:65
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Normalnie sobie "pobiegłam na 5 str. wątku zobaczyć te keiki. Dwa pędy, niesamowite ;:138 . Gratuluję ;:215 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”