Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Post »

Piękne szachownice, moje posadzone 2 lata temu ani razu nie wystawiły łebków ;:145 Fruzia jest czadowa, moja India dzisiaj idzie się robić na bóstwo ;:306, nienawidzi chodzić do fryzjera jak nie wiem co :!:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie po kolejnym pracowitym dniu! Zacznę może od obiecanych odpowiedzi na posty, a potem - jak wcześniej nie zasnę - wkleję dzisiejsze i wczorajsze migawki z ogrodowych postępów.
Aniu, Fruzia jest małym potworem. Ponieważ nie tylko poluje na kwiatki, ale także czerpie satysfakcję z ciągłych ucieczek, chwilowo ma ZOK (zakaz opuszczania koszar) i zostaje w domu. Nikt nie ma czasu jej pilnować...
Ilonko, Frutek wygłaskany (bardzo lubi pieszczoty)! Przez ostatni tydzień faktycznie odczułam, że doba jest za krótka... ;:306. Chodząc do pracy, tak się nie męczę...
Kasiu, to chyba Fur Elise (jeżeli dobrze pamiętam). Szachownice też mamy te same (z B. :D ), a do tego posadzone u stóp psa ;:306 ...
Lesiu witaj :wit ! Mam nadzieję, że Twoja córcia nie będzie się rozwijać w niepożądanym kierunku :lol: .
Madziu, mały pies - małe straty :;230 . Dobrze, że nie mam doga... ;:306 Tempo prac może nie imponujące, ale domek pomału nabiera kształtów.
Ach te zwierzaki! Marto spróbuj zawczasu nauczyć Romka właściwego podejścia do roślinności ozdobnej. Dzięki za miłe spotkanko w Botaniku!
Nemezjo, dziękuję ;:196 . Ta kępa to w większości tulipany późne, więc jeszcze się do kwitnienia nie palą...
Iwonko, do ideału jeszcze mi daleko... ale podążam w tym kierunku ;:306 , tzn. taki mam plan :uszy .
Przemku, dzięki :D !
Bozuniu, szkoda, że nie udało nam się spotkać. Może następnym razem.
Kasiu, zaraz wkleję zdjęcia zakupów. Fiołek labradorski wygląda tak jak zwykły, tylko ma ciemne listki i nie pachnie.
Udanych wakacji :wit !
Aguś, domek powoli wyłania się z niebytu... Zakupoholizm, hmmmm.... Cóż, czas przyznać się do uzależnienia... ;:306
Madziu -Lulko Fruzia też nie przepada za fryzjerem, a czesania wręcz nienawidzi! U mnie szachownice są niekłopotliwe. Posadziłam je, gdzie mi się zmieściły, nie bardzo zwracając uwagę na ich wymagania, ale chyba im tam "ploży", bo co roku kwitną.

Na dobranoc małe co nieco:
1-o majowe zakupy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i to chyba chwilowo wszystko, bo już raz udało mi się zasnąć.... reszta jutro (jak będę miała kiedy...)
Dobranoc :wit !
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry! Zaraz ruszamy na plac budowy, ale przedtem obiecane fotki. Najpierw postępy budowlane - wczoraj wreszcie też mogłam się wykazać (wcześniej M nie dopuszczał - taki samoś ;:306 ), opanowałam do perfekcji posługiwanie się ręcznym impulsatorem kinetycznym z naprowadzaczem trzonkowym (młotkiem znaczy ;:306 ), a potem dostałam do ręki pędzel i ogłam pomalować to, co przybiłam...
Jeśli chodzi o postępy, to obecnie stoją już trzy ścianki, czego na zdjęciach nie widać, bo jak kończyliśmy było już na nie za ciemno...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz pędzę do roboty, a Was zapraszam na spacer po pochmurnym ogrodzie....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S. chciałam Was jeszcze bardzo serdecznie przeprosić, że ostatnio rzadko bywam w Waszych wątkach ;:131 - poprawię się... po zakończeniu prac...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Ja tu nie dosypiam, żeby Wam zdać pełną relację z postępu prac, a tu zero zainteresowania. Nie, to nie. Dzisiejszej relacji w takim razie nie będzie ;:187 , za to się wyśpię...
Dobranoc.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Halo? Pani? Ja jestem i efekty prac podziwiam ;:333 Dziś na pewno dostawiliście kolejne ścianki - koniecznie pokaż efekt, bo domek zapowiada się nie dość, że ładnie, to jeszcze bardzo solidnie ;:173
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj nie badz pomidor, tylko dawaj ta relacjones ;:108 ja specjalnie zawalam nocke, chociaz recyma i nogima juz dzisiaj ruszac nie moge i lozko ciagnie mnie jak dzki wol a Ty mi tu dobranoc :twisted:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no wiesz............a masz! ;:14 pokazywać mi tu zaraz co dzisiaj zrobiliście a nie fochać mi się tutaj! ;:14
efekty podziwiam i szczękę zbieram z podłogi i nie wiem co mam pisać bo stawiacie ten domek w tempie ekspresowym ;:168
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Asiu, ja już spieszę z odwiedzinami ;:196 Nie fochaj, wrzuć jakąś fotkę z budowy domku! Siedziałam dzisiaj cały dzień na dworze i łapałam słońce każdą swoją komórką, bo nie wiadomo kiedy następnym razem się pokaże ;:306 Skalnice idealnie wyglądają na ścieżce. To te z kiermaszu? A ten domek to z płyty i na płytę poszły malowane przez Ciebie dechy? Pytam, bo ja mało budowlana jestem :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Obraziła się :wink:
Jesteśmy, jesteśmy,ale taki zapracowany człowiek powinien zrozumiec drugiego zapracowanego człowieka.
Postępy imponujące, a Twoje rabatki wokół ścieżki cudowne.
Wcale się nie dziwię, że roslinki same wskakują do koszyka. I że jakimś cudownym sposobem znajduje się kolejne miejsce na nie. ;:173
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Spacer po pochmurnym ogrodzie fantastyczny.
Jestem niezmiennie pod urokiem Twojej kamiennej ścieżki i Twojego sposobu jej aranżacji - po prostu piękny.
No i gratuluję postępu prac. Widać, że nie próżnujecie.
Pozdrawiam serdecznie Asiu ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Żeby nie było - nie obraziłam się :lol: ! Zwyczajnie podeszłam do sprawy praktycznie. Skoro brak zainteresowania, to po co się wysilać ;:209 .... a wczoraj.... no cóż, bolesny powrót do rzeczywistości i codziennego kieratu. Wróciłam po pracy do domu, zjadłam obiad i o 8.30 zasnęłam jak niemowlę... ;:306
Aga, Jule, Shirall, Bozunia, Margo fotorelacja będzie wieczorem. Domek stoi - brak mu tylko drzwi, okna i gontów na dachu. Oprócz sprawności młociarki i malarza, zdobyłam w niedzielę również sprawność (w)krętaczki. Następny domek mogę budować już sama ;:306 ...
Tulipany szaleją, czosnki za chwilkę też wybuchną tylko, jakieś małe cholery zjadają mi róże. Złapałam kilka tycich, białych gąsienic, które bawią się w wycinanki łowickie. Co to za paskudy? Do tego rozpanoszyły się czarne, olbrzymie mrówy, które wyżarły mi większość pąków kwiatowych na bzie (kwiatków nie będzie ;:145 ), a teraz zabrały się za młode przyrosty na różach... no istne plagi egipskie...
Miłego wtorku :wit !
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Przyjedź do mnie altanę postawić, prooooszę :D Tak dobrze Ci idzie ;:215

Róże niestety lepiej opryskać, bo szkoda żeby je mrówy zjadły.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Asiu :wit
U mnie też rozpanoszyły się białe i czarne gąsienice, na wierzbach, brzozach i różach. Oprysk juz zrobiłam, teraz tylko sprawdzam czy zadziałał ;:224
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Variegato, to nie ja, to mój M taki zdolny. Ja robię tylko za pomocnika. Sam wymyślił projekt i sam działa. Ja jestem dopuszczana tylko do czynności nie wymagających szczególnych zdolności- deskę elewacyjną przybić, pędzlem machnąć, śrubkę wkręcić...
Reniuniek, a czym pryskałaś?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, domek narzędziowy wyglada super! Na rabatkach już tak ślicznie kolorowo i ta soczysta zieleń ;:170 Teraz czekamy na róże ;:65 Ty już wszystkie posadziłaś?
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”