Ogródek Agness
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Agness
W zeszłym roku pelargonie sadzonkowałam na koniec stycznia i całkiem dobrze dały sobie radę
A już bym trochę pogrzebała w ziemi...

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ah takie starocie mają duszę, też chronie i bronie swoich staroci, jeszcze po moich dziadkach
zawsze jak patrzę na starą komodę, to przypomina mi sie dzieciństwo, twój kufer wygląda szałowo,

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu one to u mnie coś tak nie wychodzą, zawsze też tak wcześnie sadzonkowałam, ale dużo mi wypadało i teraz czekam jeszcze 2 tygodnie.... Tym bardziej, że teraz przechowuję je stłoczone w ciasnych donicach i przy okazji sadzonkowania wszystkie przesadzam w świeżą ziemię.....
Kasiu no właśnie te wszystkie starocia niosą za sobą wspomnienia wspaniałych chwil, wczesne dzieciństwo , kiedy jeszcze żyli dziadkowie...... przypominają się różne ciekawe i miłe sytuacje
Kasiu no właśnie te wszystkie starocia niosą za sobą wspomnienia wspaniałych chwil, wczesne dzieciństwo , kiedy jeszcze żyli dziadkowie...... przypominają się różne ciekawe i miłe sytuacje

- AGNESS
Aniu dziękuję
Tak przechowuję roślinki przez zimę, potrzebuje sporo sadzonek, więc wolę swoje rozmnożyć a dokupić tylko troszkę innych , bo gdybym chciała wszystko kupić to sporo kasiorki musiałabym wydać....

- ewamaj66
Robię tak samo
Mateczniki idą też do doniczek, po przesadzeniu i przycięciu duże rosną 

- AGNESS
Ewuniu najbardziej żal mi zniszczonych koleusków. Nie zdążyłam ich schować przed mrozami i prawie wszystkie straciłam, a udało mi się dużo odmian zebrać w poprzednim sezonie.... teraz będę gromadziła od początku.....
Dawno nie pokazywałam widoków ze skalniaczka..... więc może dziś.....

Dawno nie pokazywałam widoków ze skalniaczka..... więc może dziś.....

- ewamaj66
Mój bertram padł po pierwszej zimie
Fakt, że zeszła zima była raczej surowa, a mój błąd taki, że nie zabezpieczyłam.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, patrzę na Twój skalniak i zastanawiam się, co ludzie widzą w moim mizernym, który ładnie wygląda tylko przez chwilę?
Twój, to jest prawdziwie piękny skalniak! Jaka rozmaitość nasadzeń, jakie ciekawe kolory i kształty!
Chyba go za mało eksponujesz na zdjęciach, ze nie zdobył jeszcze sławy, na jaką zasługuje
Jest naprawdę cudowny!
Twój, to jest prawdziwie piękny skalniak! Jaka rozmaitość nasadzeń, jakie ciekawe kolory i kształty!
Chyba go za mało eksponujesz na zdjęciach, ze nie zdobył jeszcze sławy, na jaką zasługuje

Jest naprawdę cudowny!

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,u ciebie jak zwykle mozna napawać sie pieknymi widokami przed snem.Potrafisz dobrac rosliny,ze wszystkie do siebie idealnie pasuja.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Aguś, już miesiąc temu skończyły mi się określenia na Twoje piękne widoki ogrodowe,
wybierz sobie coś ze starych, bo muszę słownictwo podszkolić
Podziwiam
wybierz sobie coś ze starych, bo muszę słownictwo podszkolić

Podziwiam

Pozdrawiam, Agata.
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Aga dzięki za instruktaż! Rady bezcenne!
Skalniaczek godny! Lubię takie klimaty! Dopiero po obejrzeniu Twoich fotek zauważyłam, że u mnie też bertram się zgubił... Kufer cyknę później, nie mam aparatu, więc muszę komórką, ona robi dość fajne fotki na zewnątrz jak świeci słonko, ale w domu to porażka.

Skalniaczek godny! Lubię takie klimaty! Dopiero po obejrzeniu Twoich fotek zauważyłam, że u mnie też bertram się zgubił... Kufer cyknę później, nie mam aparatu, więc muszę komórką, ona robi dość fajne fotki na zewnątrz jak świeci słonko, ale w domu to porażka.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś pięknie to wszystko u Ciebie rośnie
Co za kolorki,z rana zaglądnęłam i już mi weselej i cieplej,choć za oknem biel i zima 

- AGNESS
Ewuniu jak obserwują, to Bertram w naszych warunkach jest roślinką raczej jednoroczną , mój też nie przetrwał poprzedniej zimy, i nie spotkałam się z nikim , komu przetrwał, każdy narzeka, że mu zginął..... szkoda, bo to śliczna roślinka....
Aniu teraz będąc na Forum jestem pewna, że będziesz miała mnóstwo zdjęć
Aby tylko pokazały się pierwsze kwiatuszki, to będziemy je utrwalać w kadrach
Izuniu jesteś zbyt skromna, Twój skalniak uwielbiam, jak pokazujesz fotki to Ciągle wracam i je podziwiam.... jest po prostu piękny.... Każdy skalniak jest najładniejszy wiosną, później latem jest już głównie zielony, jest troszkę kwiatuszków , które zdobią go przez większość sezonu, ale niewiele, dlatego tak bardzo lubię żurawki w intensywnych barwach, które tworzą żarówiaste plamy wśród zieleni
Małgosiu dziękuję, bardzo miłe jest to, że efekty naszej pracy podobają się innym
Agatko niesamowita jesteś
dziękuję kochana
Nelu mam nadzieję, że moje podpowiedzi na coś się przydadzą
Bertramu szkoda, bo to śliczna roślinka, ale chyba jednak zbyt delikatna do naszego klimatu..... ja też już go nie mam.... na jego miejsce wepchały się goździki
Na fotki kuferka grzecznie poczekam
..... uwielbiam podziwiać takie cudeńka 
Aniu cieszę się, że moje fotki poprawiają humor
Za oknem faktycznie biało i mroźno..... zima przepiękne, taka jak być powinna prawdziwa zima
...... oby tylko ten czas do wiosny szybciej biegł

Aniu teraz będąc na Forum jestem pewna, że będziesz miała mnóstwo zdjęć

Izuniu jesteś zbyt skromna, Twój skalniak uwielbiam, jak pokazujesz fotki to Ciągle wracam i je podziwiam.... jest po prostu piękny.... Każdy skalniak jest najładniejszy wiosną, później latem jest już głównie zielony, jest troszkę kwiatuszków , które zdobią go przez większość sezonu, ale niewiele, dlatego tak bardzo lubię żurawki w intensywnych barwach, które tworzą żarówiaste plamy wśród zieleni

Małgosiu dziękuję, bardzo miłe jest to, że efekty naszej pracy podobają się innym

Agatko niesamowita jesteś

Nelu mam nadzieję, że moje podpowiedzi na coś się przydadzą

Bertramu szkoda, bo to śliczna roślinka, ale chyba jednak zbyt delikatna do naszego klimatu..... ja też już go nie mam.... na jego miejsce wepchały się goździki

Na fotki kuferka grzecznie poczekam

Aniu cieszę się, że moje fotki poprawiają humor

- Klara154
- 100p
- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Czy na tym skalniaku masz stokrotkę afrykańską? 3 i 5 zdjęcie.
Sztuką jest zrobić taką kompozycję skalną, wzniesioną, żeby nie wyglądała jak "ni przypiął ni przyłatał". Fajnie, że wstawiłaś te zdjęcia, już niedługo wszystko buchnie od nowa.
Mam taką prośbę... gdyby coś Ci się tak rozrastało, czy wyłaziło, to proszę nie wyrzucaj... Masz taką kolekcję w jednym miejscu.
Po prostu łał!
Sztuką jest zrobić taką kompozycję skalną, wzniesioną, żeby nie wyglądała jak "ni przypiął ni przyłatał". Fajnie, że wstawiłaś te zdjęcia, już niedługo wszystko buchnie od nowa.
Mam taką prośbę... gdyby coś Ci się tak rozrastało, czy wyłaziło, to proszę nie wyrzucaj... Masz taką kolekcję w jednym miejscu.
Po prostu łał!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pamiętam te foteczki i zawsz niezmiennie podziwiam skalniaczek. Ładnie poprzetykany żurawkami. Podziam cię też za to, że umiesz to wszystko utrzymać w ryzach. U mnie niestety rośliny szybko wchodzą jedne na drugie. Na przykład taki przetacznik siwy - nie mogę go poskromić, bo wszędzie się wciska między kamieniami.