Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

Zły nastrój minie i już niedługo wszystko wróci do normy :D Ja nawet nie kupuję, ale przeglądam oferty i piszę, co można sobie zamówić-mnie pomaga :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

EWO - oby ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co ja czytam, Monia ma dola ;:oj nic z tego ... tak sie nie da prosze panstwa - ras-ras mnie tu uszy do gory i wiosne w nozdrza ;:14 ziemie kupowac, siac, wsadzac, doniczkowac ... co tam ze za wczesnie, najwyzej posieje sie jeszcze raz :twisted: bosh co za niespokojne dusze z tych kobialek w tym roku co roku jest to samo ale nie będę wspominac :;230
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

JULE - Twój wpis ubawił mnie teraz do łez, jesteś kochana ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Moniu, chcesz siać w styczniu? :shock:
Dla mnie nawet luty to za wcześnie :lol: Musi Cię strasznie juz ciągnąć do ogrodu :lol:
Ale to dobry sposób na chandrę, choć są jeszcze lepsze ;:108
A ja się przepracowałam i na razie mnie nie ciągnie, chociaż ... plany już robię :wink: :lol:
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

IZUŚ - myślę że jeśli teraz nie wysieję lobelii , to ona zakwitnie mi bardzo późno . Dodatkowo sianie i doglądanie roślin poprawi mi nastrój
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Zawsze mozna wysiac drugi raz :wink: Dla mnie tez za wczesnie na siewy tz oczywiscie ze mozna ale pozniej jest roboty z tym duzo, bo zaczynaja sie wyciagac i robic rachityczne, trzeba przesadzac w coraz wieksze doniczki i stawiac na bardzo jasnym parapecie ... no a pozniej jak roslina jest duza a przyjdzie do wysadzania, to trzeba hartowac. Za duzo zachodu z tym jak dla mnie i sobie jeszcze poczekam do konca lutego albo i dluzej ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moniko jak tam zasiewy ?
Kiełkuje już coś ?
Ja na razie tylko liliowce zaliczyłam, ale mam trochę nasion warzyw do wysiania.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Monisiu Jula ma rację. Ja też wysiałam część lobelii, a drugą część wysieję za jakieś dwa tygodnie :D Trzeba sobie jakoś humor poprawić.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Monika, poczekaj z tą lobelią, naprawdę. Ona wschodzi po kilku dniach. I co ty z nią zrobisz do maja? LUTY? MARZEC? KWIECIEŃ?
Powyciąga ci się , będzie chudziutka, slaba i potem nie porobią się ładne kępki, tylko takie rozwalone na boki.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Monia , dziewczyny dobrze radzą , jak już masz fazę na siewy to zacznij od czego innego. Ja Ciebie rozumiem , od kilku dzni przeglądałam moje nasiona i nie wytrzymałam , dziś wysiałam seler i dyptan . Reszta czeka do końca lutego.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Na razie nawe nie zaglądam w stronę nasion .U mnie zaraz pojawiłyby sie ziemiórki i wykończyłyby mi siewki .Czekam aż bedzie można siać w ogródku ,albo w altance wysiać jednoroczne ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Ech,że też ja parapetowiec nie mogę Ci nic doradzić co z tą lobelią ;:145
Pochwalę chociaż bodziszka,równie piękny jak orliki ;:333
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Moni, ja lobelię wysiewam w kwietniu na ogródku wprost do gruntu. Poczekaj jeszcze do końca lutego. Jak masz dużo parapetu, to wysiej do doniczek. Cudna jest. Dużo lobeli kupują nam dziewczyny w Pszczynie. Tam są piękne sadzonki. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Witajcie:)
JULE - pewnie za wcześnie ale tak kusza na forum tymi wysiewami:)
KOGRA - Grażynko jeszcze nic:) wysiałam dopiero wczoraj odrobinę lobelii , nasionka pelargoni ( pierwszy raz) zwykle mam z sadzonek ,pisało na nich że w styczniu - lutym więc pierwszy lutego to termin wyśrodkowany i koleusy bo w tym roku nie udało mi si przetrzymać ich
LULKA - ja tez wysieję część za jakiś czas a reszta nasion jakie mi zostały to termin siewu maja dopiero na marzec - kwiecień , lub wprost do gruntu
WANDZIU - odrobinę tylko jej wysiałam , tą odrobinę wysiałam do ziemi i pojemników , w naszych ogrodniczych nie mieli jeszcze krążków a dalej do marketów nie miałam kiedy jechać
TACCA - zazdroszczę wysiewu warzyw , ja mam mało grządek i kupuję kilka gotowych sadzonek . Parapet nadający się do wysiewów posiadam tylko jeden , jest dość szeroki na południowa stronę , więc zwykle obsiewam go kwiatkami:)
JADZIU - U mnie one tez w ubiegłym roku się pokazały , w sklepie kupiłam takie żółte tabliczki, spryskiwałam naparem z czosnku i jakoś sadzonki dały radę . Jednak w tym roku lewkoni nie będę wysiewała w domu . Za mało miejsca ,za dużo zachodu , wysieje w ogrodzie ,najwyżej zakwitną później :)
ARKADIUSIE - Dziękuję :) Te wysiewy to raczej takie eksperymenty , po troszku trzeci rok ale jak się coś udaje to duża radość :)
Kochani siostra do mnie zadzwoniła ze stwierdzeniem że ma dla mnie dobra i złą wiadomość w jednym . Potwierdziła że zamówiła mi w prezencie drzewka jakie mi się podobały jednak zła wiadomość to taka że sprzedawca już je wysyła , nie doczytała w aukcji aby zaznaczyć opcję jeśli chce się późniejszy termin dostawy . Mam nadzieje że jak przyjadą wcześnie uda mi się je przechować do wiosny . A więc sprezentowała mi z listy moich chciejstw :
Dereń jadalny - pojedzie na tą drugą działkę
Klon Crimson Sentry - z nim mam dylemat bo jest kolumnowy i może pasowałby tu w moim małym ogrodzie
Róża Indigolette - nie mam pomysłu na razie w którym miejscu zamieszka
Sosna Aurea - wolniutko rośnie więc w przydomowym będzie
Cyprysik Nutkajski - pojedzie na tą druga działkę , bo tam dużo krzewów wymarzło i pustawo
Buk Pendula Purpurea - wolno rośnie ale chyba musi jechac na wieś bo będzie dość rozłożysty ?
i Bez Czarny Black Beauty - na liście miałam inna odmianę ale ta tez ładna :)
Zastanawia mnie jak to jest z tymi naszymi listami co roku dokupuje roślin a więc powinna lista się kurczyć ,natomiast ona co rok się wydłuża . Kiedyś mówiłam jak będę miała to z tej listy to już nic więcej nie będę chciała . Teraz już tak nie mówię bo wiem że to niemożliwe :D Przyjemnego wieczoru
TOSIU - już wysyłałam i Twój post doszedł. W Pszczynie byłam tylko raz na wycieczce :) Nie wiedziałam że ją można tez wprost do gruntu a więc i ja część tak spróbuję :) Mam jeszcze do zagospodarowania kawałek dzikiego acz nadal wąskiego ogrodu . Z różnych przyczyn , nie tylko finansowych nie mogę jej na raz zagospodarować tak jak bym chciała . Ale przyjedziecie to zobaczycie i wtedy dokładniej będzie tez można porozmawiać . Mam tylko nadzieję że mój niedoskonały ogródek Was nie rozczaruje ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”