A mnie się marzy...
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: A mnie się marzy...
Chyba Agnieszka chciała ginurę 

przepraszam ale zanim odczytałam twój post to już ubiłam targ z inną forumką, jak się do mnie na PW odezwałamasik pisze:Chyba Agnieszka chciała ginurę

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Zmniejszanie zdjęć mnie

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Nawet nie wiecie jak mnie ucieszyło dzisiejsze czyszczenie brzuszka awokada niemalże skazanego na wyrzucenie. Było kupowane i wykałaczkowane znacznie wcześniej niż odmiana Hass. Rozpołowiło się prawie, straciło prawie całą skórkę," wyliniało".....i pokazało mi dzisiaj jęzor
Stwierdziłam niechybną płeć męską.

Zgarniętemu z trawnika "wielkanocnikowi" tez się chyba u mnie podoba, a ja już wiem jak wyglądają mini pączki i mini listki.

Cytrynka. Wszystkie nasionka sadzone razem, ale jedno z innej cytrynki. Różnica jest kolosalna. Ta sierotka poszła w górę jak burza, ale do tej pory nie ma jeszcze listków właściwych. Reszta, mimo, że o połowę mniejsza już ma listki właściwe tzn już je widać. Przepraszam za jakość zdjęcia mniejszej cytrynki ale przy tym świetle nic innego nie umiałam zrobić

A to dwa wywleczone adeniaczki. Też różne, dla kontrastu

Na koniec jeszcze dodam, że rozmoczone nasionka aturi, wypuszczające mini korzonki na podkładzie z waty trafiły właśnie do ziemi.

Zgarniętemu z trawnika "wielkanocnikowi" tez się chyba u mnie podoba, a ja już wiem jak wyglądają mini pączki i mini listki.

Cytrynka. Wszystkie nasionka sadzone razem, ale jedno z innej cytrynki. Różnica jest kolosalna. Ta sierotka poszła w górę jak burza, ale do tej pory nie ma jeszcze listków właściwych. Reszta, mimo, że o połowę mniejsza już ma listki właściwe tzn już je widać. Przepraszam za jakość zdjęcia mniejszej cytrynki ale przy tym świetle nic innego nie umiałam zrobić

A to dwa wywleczone adeniaczki. Też różne, dla kontrastu

Na koniec jeszcze dodam, że rozmoczone nasionka aturi, wypuszczające mini korzonki na podkładzie z waty trafiły właśnie do ziemi.

pachira za 0,99

a ja choruję na tego kwiatka

ja chyba muszę na moje avocado pokrzyczeć - próba uprzejmych rozmów póki co nie przynosi efektów

pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- masik
- 1000p
- Kontakt:
Wiesz Aneczko cena mojej pachiry to ignorancja pani kierowniczki, która nie wie kompletnie co sprzedaje...i mój fart. No i moje szczere spojrzenie
oooo, takie.
A co awokada to jednak cierpliwi niech będą nagrodzeni. Ja olałam pestkę kompletnie. Pod bierzącą wodą tylko co drugi dzień myłam jej brzuszek i wymieniałam wodę. Sama jestem ciekawa ile tkwiła w tej wodzie, muszę własny temat przetrzepać....

A co awokada to jednak cierpliwi niech będą nagrodzeni. Ja olałam pestkę kompletnie. Pod bierzącą wodą tylko co drugi dzień myłam jej brzuszek i wymieniałam wodę. Sama jestem ciekawa ile tkwiła w tej wodzie, muszę własny temat przetrzepać....

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Madziu oby więcej takich okazji kochana
A ignorancja niektórych ludzi naprawdę mnie zadziwia.
Szczególnie bawi mnie to w marketach typu Obi, LM itp.
Wydawałoby się, że przecież można do Działu ogrodniczego zatrudnić osoby kompetentne, a jednak...
Ostatnio taka "zorientowana inaczej" Pani wmawiała klientce (stałam obok i z ciekawością słuchałam), że jak się tej pani
nie podobają te sterczące na wszystkie strony korzenie storczyka to może je obciąć i z tego tekturowego (tak to nazwała)
podłoża też może przesadzić do zwykłej ziemi bo z tymi specjalnymi podłożami do storczyków to tylko taka fanaberia.
No i jak to skomentować?

A ignorancja niektórych ludzi naprawdę mnie zadziwia.

Wydawałoby się, że przecież można do Działu ogrodniczego zatrudnić osoby kompetentne, a jednak...

Ostatnio taka "zorientowana inaczej" Pani wmawiała klientce (stałam obok i z ciekawością słuchałam), że jak się tej pani
nie podobają te sterczące na wszystkie strony korzenie storczyka to może je obciąć i z tego tekturowego (tak to nazwała)
podłoża też może przesadzić do zwykłej ziemi bo z tymi specjalnymi podłożami do storczyków to tylko taka fanaberia.

No i jak to skomentować?

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- masik
- 1000p
- Kontakt:
No ja bym nie zdzierżyła. Mam niewyparzoną gębę i jak to mówi mój M. jestem cholernym społecznikiem, z czego nie raz wynikały "ciekawe' sytuacje. 

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Madziu pewnie i ja bym coś nagadała, ale M zdążył mnie odholować
On nie lubi takich sytuacji.
Ale później weszłam na tą klientkę kawałek dalej i wyperswadowałam jej zastosowanie w praktyce rad tej pani co to się niby zna.

Ale później weszłam na tą klientkę kawałek dalej i wyperswadowałam jej zastosowanie w praktyce rad tej pani co to się niby zna.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- lbanek
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
Noo takie przypadki są częste, ja się spotkałam jak jedna pani drugiej tak mówiła jak ta sprzedawczyni, i jeszcze ją upewniała, bo u niej(tej1.) to storczyki tak rosną w zwykłej ziemi
już kilka lat
i miała nawet raz kwiaty
a te sklepowe doniczki to tylko
wyciąganie pieniędzy, na moje gadanie że storczyki w naturze nie rosna w ziemi, raczej,
powiedziała że za młoda jestem i się na kwiatach nie znam a ona juz 40 lat hoduje różne
kwiaty w doniczkach,
tak, ze ja jestem wyleczona z doradzania, nawet jak słyszę głupoty
już kilka lat

wyciąganie pieniędzy, na moje gadanie że storczyki w naturze nie rosna w ziemi, raczej,
powiedziała że za młoda jestem i się na kwiatach nie znam a ona juz 40 lat hoduje różne
kwiaty w doniczkach,
tak, ze ja jestem wyleczona z doradzania, nawet jak słyszę głupoty
- masik
- 1000p
- Kontakt:
[brech] ja bym od razu palnęła, że na starość pewne komórki mózgu obumierają, a taki tekst świadczy o tym, że w jej przypadku ten proces następuje szybciej.
Mój M. znowu by udawał, że mnie nie zna
Mój M. znowu by udawał, że mnie nie zna

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Zakup godny zazdroszczenia
I dowód że niektórzy mądrością nie grzeszą
Niech ci pięknie rośnie i te inne maleństwa też sie ładnie zapowiadają
A powiedz mi czy to awokado to takie zwykłe ze sklepu 

Niech ci pięknie rośnie i te inne maleństwa też sie ładnie zapowiadają