A mnie się marzy...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: A mnie się marzy...

Post »

Chyba Agnieszka chciała ginurę ;:224
Awatar użytkownika
Agaciu
500p
500p
Od: 24 paź 2012, o 17:20

Post »

masik pisze:Chyba Agnieszka chciała ginurę ;:224
przepraszam ale zanim odczytałam twój post to już ubiłam targ z inną forumką, jak się do mnie na PW odezwała :( wybaczysz mi to zaniedbanie? ;:145 ;:145 ;:145 ;:145 ;:180 chylę czoła w ramach przeprosin ;:333 faux pas...
Pozdrawiam - Agnieszka
Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Z innej beczki Pogaduchy u Magduchy
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zmniejszanie zdjęć mnie :evil: :evil:
guru302
500p
500p
Od: 14 lip 2012, o 23:09

Post »

To nic nie szkodzi :) :) będę miała 2 :) :)
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Nawet nie wiecie jak mnie ucieszyło dzisiejsze czyszczenie brzuszka awokada niemalże skazanego na wyrzucenie. Było kupowane i wykałaczkowane znacznie wcześniej niż odmiana Hass. Rozpołowiło się prawie, straciło prawie całą skórkę," wyliniało".....i pokazało mi dzisiaj jęzor ;:138 Stwierdziłam niechybną płeć męską. ;:215

Obrazek Obrazek

Zgarniętemu z trawnika "wielkanocnikowi" tez się chyba u mnie podoba, a ja już wiem jak wyglądają mini pączki i mini listki.

Obrazek

Cytrynka. Wszystkie nasionka sadzone razem, ale jedno z innej cytrynki. Różnica jest kolosalna. Ta sierotka poszła w górę jak burza, ale do tej pory nie ma jeszcze listków właściwych. Reszta, mimo, że o połowę mniejsza już ma listki właściwe tzn już je widać. Przepraszam za jakość zdjęcia mniejszej cytrynki ale przy tym świetle nic innego nie umiałam zrobić

Obrazek Obrazek

A to dwa wywleczone adeniaczki. Też różne, dla kontrastu

Obrazek Obrazek

Na koniec jeszcze dodam, że rozmoczone nasionka aturi, wypuszczające mini korzonki na podkładzie z waty trafiły właśnie do ziemi. ;:333
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

masik pisze: Obrazek
To za ile?
pachira za 0,99 ;:oj ;:oj

a ja choruję na tego kwiatka ;:223 u mnie w biedzie pewnie nie będzie a juz na bank nie za takie ogromne pieniądze :;230

ja chyba muszę na moje avocado pokrzyczeć - próba uprzejmych rozmów póki co nie przynosi efektów :lol:
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Wiesz Aneczko cena mojej pachiry to ignorancja pani kierowniczki, która nie wie kompletnie co sprzedaje...i mój fart. No i moje szczere spojrzenie ;:154 oooo, takie.
A co awokada to jednak cierpliwi niech będą nagrodzeni. Ja olałam pestkę kompletnie. Pod bierzącą wodą tylko co drugi dzień myłam jej brzuszek i wymieniałam wodę. Sama jestem ciekawa ile tkwiła w tej wodzie, muszę własny temat przetrzepać.... ;:333
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Madziu oby więcej takich okazji kochana ;:138
A ignorancja niektórych ludzi naprawdę mnie zadziwia. ;:173 Szczególnie bawi mnie to w marketach typu Obi, LM itp.
Wydawałoby się, że przecież można do Działu ogrodniczego zatrudnić osoby kompetentne, a jednak... ;:224
Ostatnio taka "zorientowana inaczej" Pani wmawiała klientce (stałam obok i z ciekawością słuchałam), że jak się tej pani
nie podobają te sterczące na wszystkie strony korzenie storczyka to może je obciąć i z tego tekturowego (tak to nazwała)
podłoża też może przesadzić do zwykłej ziemi bo z tymi specjalnymi podłożami do storczyków to tylko taka fanaberia. ;:202
No i jak to skomentować? :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

No ja bym nie zdzierżyła. Mam niewyparzoną gębę i jak to mówi mój M. jestem cholernym społecznikiem, z czego nie raz wynikały "ciekawe' sytuacje. :uszy
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Madziu pewnie i ja bym coś nagadała, ale M zdążył mnie odholować :;230 On nie lubi takich sytuacji. ;:185
Ale później weszłam na tą klientkę kawałek dalej i wyperswadowałam jej zastosowanie w praktyce rad tej pani co to się niby zna. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

Noo takie przypadki są częste, ja się spotkałam jak jedna pani drugiej tak mówiła jak ta sprzedawczyni, i jeszcze ją upewniała, bo u niej(tej1.) to storczyki tak rosną w zwykłej ziemi
już kilka lat ;:202 i miała nawet raz kwiaty ;:202 a te sklepowe doniczki to tylko
wyciąganie pieniędzy, na moje gadanie że storczyki w naturze nie rosna w ziemi, raczej,
powiedziała że za młoda jestem i się na kwiatach nie znam a ona juz 40 lat hoduje różne
kwiaty w doniczkach,
tak, ze ja jestem wyleczona z doradzania, nawet jak słyszę głupoty
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

[brech] ja bym od razu palnęła, że na starość pewne komórki mózgu obumierają, a taki tekst świadczy o tym, że w jej przypadku ten proces następuje szybciej.

Mój M. znowu by udawał, że mnie nie zna :;230
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Zakup godny zazdroszczenia ;:180 I dowód że niektórzy mądrością nie grzeszą :;230
Niech ci pięknie rośnie i te inne maleństwa też sie ładnie zapowiadają ;:138 A powiedz mi czy to awokado to takie zwykłe ze sklepu :?:
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tak Kasiulka, najzwyklejsze. Kupowane w bezdomce ;:215
Awatar użytkownika
katharos