Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

W zeszłym roku sadziłam cebulowe przy latarce :;230 .Wszystkie zmarzły ;:223 .Jak wykopię przy latarce to mogą zgnić przez zimę :;230 :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Może mamafrania zapomniała zasypać dołki, albo nornice wcięły!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Bardzo ładna ta rabata przed domem :) A i żurawek widzę że u Ciebie przybywa w zastraszającym tempie !!! Nie dziwię się - sa bardzo wdzięczne. No i wybór przeogromny :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Na początek dnia - parę zdjęć ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomoponik tuż tuż ;:138

Obrazek

I największa niespodzianka (szok?). Niedawno posadzona Vanilla Fraise zaczyna kwitnąć ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Masko,mróz był silniejszy ;:145 Ale ja się nie poddaję.Sadzę teraz znowu.W dzień :;230
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, zdjęcia jak zwykle fantastyczne ;:138 ;:138 ;:138 Najfajniejsze różane pączki i trzy daturowe trąbki :tan
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

tak a te wyciągnięte trąbki takie fajne ;:173 a te pierwsza fotka to słonecznik prawda ?? cudowny świat makro ;:180
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu, fotki jak zawsze cudowne ;:oj Mój ty Miszczu ;:180
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu artystko - piękne zdjęcia!
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspaniałe portrety roślin.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, odrabiam zaległości po awarii neta. Znów sporo ciekawych fotek wkleiłaś.

Nowe poszerzenie rabaty o żurawki bardzo udane kolorystycznie, dodało wdzięku. Mam tylko wątpliwości czy nie za gęsto posadziłaś? zaraz będziesz przesadzać,no chyba że na zdjęciu nie widać dobrze perspektywy.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu (lora)! Faktycznie żurawki dodały rabacie 'rumieńców' :D Efekt mi mnie się podoba!
Sławku (slanka-flora)! Tak już jest, że matki -Polki wszystko potrafią. Tak jest od wieków. I nie sądzę, by odbierało nam to delikatność, czy kobiecość. A że potrafię naprawić spłuczkę, czy biegle posługuję sie wkretarko - wiertarką...
Anetko (_ninetto_)! Niestety aż tak uporządkowanie nie jest. Ani tak wypielone, mimo że poświęcam temu kaądą wolną chwilę. Niekiedy jednak mi się nie chce i koniec ;:224 dziękuję za komplementy ;:196
Kubasia! Dobry sprzęt to podstawa. No i skusiłam się na kolejne żurawki, a na wiosnę zamierzam powtórzyć taki manerw :;230 No i TYLKO SAMODZIELNIE. Taka mam zasadę!
Misiu (Maska)! Pięknie to ujęłaś 'cacana;! dziękuję ;:168 Taczka może nie wygląda wytwornie, ale to w końcu taczka. No i na razie żadnej zimy, żadnego śniegu i żadnego odśnieżania!
Miłko (takasobie)! Taczka zrobiła na forum furorę :;230 Kapustę kupiłam jako sadzonkę, ale w tym roku zamierzam spróbowac wysiać sama. Mam już nawet nasionka. Świetnie, że Ci się podoba :D
Iguś! ;:138 ;:138 ;:138 Dostałam pochwałę od eksperta. Do rad się zastosuję! Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu (Maliola)! Może nie tyle się wypogodziło, co przestało padać. Ale mokro było bardzo. Dzięki temu jednak łatwiej sie kopało. A jak potem wyglądałam ;:oj Dzis natomiast od rana pieknie świeci słonko. Dziś zatem 'akcja cebule'!
Krysiu (Ignis05)! Mam nadzieję, ze u mnie GdF będzie rosła bez perturbacji. U nas zawsze jest dużo sniegu, więc... To piękna róża, a z fioletowym clematisem powinna wyglądać zjawiskowo :tan Faktycznię trochę się napracowałam, choć najwięcej siły kosztowało mnie sprzatąnie po! Kompostownik mam na samej górze działki. Tam też mam pryzmę z kamieniami, które potem wykorzystuje na różne sposoby w ogrodzie. Ale cieszę się, że nakład pracy odbija sie na efektach :wit
Agnieszko (Aguniada)! Dziękuję ;:196 Dziś mam nadzieję mi się uda. Wszystko zależy od tego, kiedy uda mi się wyrwać z pracy. W weekned masz to jednak jak w banku. Postaram się zrobić zdjęcia byś mogła ocenić perspektywę. Nie jest to jednak łatwe, bo działka jest dość wąska i długa, a do tego za domem się wznosi. Ale się postaram!
Aniu (wielkakulka)! Pogoda ducha pomaga przede wszystkim tej osobie, która ją ma. Człowiek zaraz sie lepiej czuje ;:168 I to jest najważniejsze.
Basiu (fiskomp)! A po co beton :;230 I tak sie dobrze trzymają, a i zawsze można coś zmienić i to bez użycia eMa. Witam Cię w moim ogródku i zapraszam częściej :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu (Alionuszka)! Doczekałam się, że i do mnie zajrzałaś ;:138 faktycznie mamy podobne rośliny. Jednak moja passiflora jakoś nie zawiązała owoców. Ale nie żałuję. Natomiast psianka nadal wygląda bardzo dobrze. Wcale po niej nie widać jesieni. Trochę przeszkadza mi w niej to, że strasznie śmieci przekwitniętymi kwiatami. Mam przez to wieczne zamiatanie w ganku! datura jest także tegoroczna samodzką i kwitnie. Zresztą nigdy nie miałam z tym problemu. A nawoziłaś ją? Swoją nawożę magiczną siłą.
Aniu (mamafrania)! Mieczyków nie miałam dużo, więc poszło szybko. Ptzy latarce nie próbowałam :wink: Poza tym w to miejsce chciałam wsadzić chryzantemę, więc sama rozumiesz - miałam mocną motywację! Jakoś mnie w tym roku wzięło na te kwiaty... Chciałabym by udało mi się je przezimować!
Aguś (AgaNet)! Podzielam w 100% Twoje zdanie na temat żurawek. Co prawda miałam już nie sadzić w tym sezonie, ale skoro Iga napisała mi, że jest dobry moment, to nie miałam wyboru :;230 Zaczęłam od takiej, jaką i Ty masz. Ale skoro tak ładnie u mnie rosną...
Teresko! Lodziu! Moniu! Marysiu (Misiu)! Aniu (mamafrania)Dzięki Wam za pochwały ;:4 Zaczęłam faktycznnie od słonecznika. A daturom znowu nie odpuściłam. Teraz dają prawdziwy koncert w kwitnieniu!
April! Trochę zdjęć faktycznie dodałam :;230 Iga twierdzi, że dobrze posadziłam żurawki, a to w końcu ekspert w tej dziedzinie. Zawsze jednak moge przesadzić ;:224 Fajnie, że znowu jesteś!
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniecznie napisz proszę jak chryzantema przetrwa zimę.Chciałabym i boję się.Nie lubię jak mi coś się marnuje.Już wolę tego nie mieć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”