Ulcia ja oceniać...

...przecież sama widzisz że u mnie to jeden rosół w ogrodzie, artystycznie to ja leżę...ale na kawusię to rzeczywiście mogłabym wpaść strasznie jestem ciekawa jak te tulipanki u ciebie wyłażą-no i ta polana krokusików-u mnie jak wymarzły po taj surowej zimie to jakoś nie ma okazji dokupić i tak się zastanowić to mam bardzo mało wiosennych

ale lato na bogato
Justi

takie opinie mobilizują do działania;:196 jesienią dokupiłam nieco różyczek i jestem bardzo ciekawa czy sprawdzą się odmiany(bo to z niesprawdzonego ale taniego źródła), listki już puszczają więc żywe

...no i posadzone w trawniku

będzie trzeba je czymś podsadzić, żeby tak na pusto nie rosły

i znowu
będzie się działo
Oj Jolu to istna bestyjka kopie doły prawie jak pod róże

wyciąga korzenie, doniczki, zabawki z piaskownicy a jak wpadła przez taras do domu i gwizdnęła ciapa to zorientowałam się za późno i w prezencie dostała drugiego-bo z jednego to ja pożytku bym nie miała

Z króliczkiem "prawie się zaprzyjaźniła" ale myślę że w tym roku to zbytnio sobie nie polata po ogródku bo Czika uznaje tylko zabawy w "berka gryzionego"

szczególnie z teściem

...jeże niestety wyprowadziły się od nas do sąsiadki do stodoły-im pewnie też dała w kość ...Ale ta jej ruchliwość ma swoje zalety, od kiedy
trzęsie podwórkiem to żadna kura nie rozgrzebała mi rabatki ( sama nadrabia za cały kurnik

)miała być groźna a jest rozpieszczana przez wszystkich domowników

... zajadła mi agrest

cały krzak wyciągnęła ...ślicznieje w oczach i zamęcza staruszka Dina
DuczekiOsia

Są
świetne ale potrzeba do nich sporo cierpliwości a i ogród stylizują po swojemu
"nasze ZOO " to jeszcze 4 letni króliczek Koluś uwielbiający buszować latem pomiędzy bylinami i w warzywniaku a zimą pilnować żeby w piecu nie wygasło

...

...

...
i 2-latek Pinki - ulubieniec dzieci

...

...
i inne wydanie ogrodu-wersja męska
mieszkaniec Lucek z bandą
A w ogrodzie...pustki

i nie ma co pokazywać
.............