Ogród działkowy w Maksie II
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród działkowy w Maksie II
Mirableko śliczna nowa hortensja. Czekamy na fotki bo na pewno sie na działeczce dzieje 

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie. Trochę mokro zrobiło się na zewnątrz i na jakiś czas wróciłam do domu. Od wtorku znowu zagoszczę na działce.
Aguś , nic się nie martw, pewnie uda mi się ją zdobyć.
Remi , dziękuję za miłe słowo. Ja również nie mogę się wyrobić , ciągle coś mamy do załatwienia. Lato się skończy , a my nie poleniuchujemy?
Mój M. ciężko pracował ostatnio nad obrzeżem. Teraz tylko zagospodaruję grządki, posieję trawę na ścieżce. Ja tym czasem następny kawałek trawnika oczyściłam z trawy i posadziłam róże, w przyszłym sezonie dosadzę powojniki. Trochę widoków z działki.

to jedna i ta sama róża. Nie pachnie , to jedyna jej wada.
W/w rabatka różana.

Aguś , nic się nie martw, pewnie uda mi się ją zdobyć.
Remi , dziękuję za miłe słowo. Ja również nie mogę się wyrobić , ciągle coś mamy do załatwienia. Lato się skończy , a my nie poleniuchujemy?
Mój M. ciężko pracował ostatnio nad obrzeżem. Teraz tylko zagospodaruję grządki, posieję trawę na ścieżce. Ja tym czasem następny kawałek trawnika oczyściłam z trawy i posadziłam róże, w przyszłym sezonie dosadzę powojniki. Trochę widoków z działki.

W/w rabatka różana.

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
śliczna ta róża a rudbekie przepiekne też kupiłam w tym roku na agrze 2 szt inne i jedną mam taką jak Ty i jeszcze wysiałam nasionka od sąsiadki ,wzeszły i z tego sie ciesze ale chyba w przyszłym roku beda kwitły tak??
- nemezja
Róża przepiękna i oryginalna! Ale te kwiatuchy na pierwszym zdjęciu chociaż piękne i dorodne to dla mnie zwiastuny jesieni
. Tak mi sie kojarzą:).

- Mirabela
- 1000p
Owszem Marzenko. Ale zauważyłam, że zmieniają się ich kwiaty, w następnym roku w tym miejscu powinny być inne. Nie umiem tego wyjaśnić. W zeszłym roku w tym miejscu miały inne kwiaty.
To są: Rudbekia ? rodzaj roślin z rodziny astrowatych, obejmujący ok. 15 gatunków pochodzących z Ameryki Północnej. W Polsce w środowisku naturalnym występują tylko dwa gatunki: rudbekia naga i rudbekia owłosiona.
To są: Rudbekia ? rodzaj roślin z rodziny astrowatych, obejmujący ok. 15 gatunków pochodzących z Ameryki Północnej. W Polsce w środowisku naturalnym występują tylko dwa gatunki: rudbekia naga i rudbekia owłosiona.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Mirko rudbekia cudna
kwiatuchy ma jak słoneczka 

- Mirabela
- 1000p
Bardzo lubię te kwiaty za ich różnorodność w kolorze kwiatów, trwałe.
O to obrzeża, o których wspominałam wcześniej

Trawkę będę musiała posiać na ścieżce i rozłożyć korę. A w przyszłym sezonie zajmę się skalniakiem. Teraz to bym chciała posiedzieć na słoneczku i nigdzie się nie spieszyć. Dzisiaj trochę zdrówko szwankuje ,podskoczyło mi ciśnienie i strasznie boli mnie głowa. Podaruję sobie dzisiaj zaglądanie do Waszych ogrodów.
O to obrzeża, o których wspominałam wcześniej

Trawkę będę musiała posiać na ścieżce i rozłożyć korę. A w przyszłym sezonie zajmę się skalniakiem. Teraz to bym chciała posiedzieć na słoneczku i nigdzie się nie spieszyć. Dzisiaj trochę zdrówko szwankuje ,podskoczyło mi ciśnienie i strasznie boli mnie głowa. Podaruję sobie dzisiaj zaglądanie do Waszych ogrodów.
- Mirabela
- 1000p
Nie chcecie zaglądać do mnie?
Ja znowu dzisiaj od M. otrzymałam nagrodę. Zapłacił za roślinki, które wybrałam. Powojnik Jan Paweł II, to taka bida przeceniona, natomiast drugi powojnik to niestety nn. Mogę dodać, że ma liście owłosione. Przetacznik - Veronica spicate Pink, tawuła - Spirea Anthony Waterer.
powojnik nn - już nie !!! Jest to wiciokrzew Girarda -Lonicera giraldii

powojnik Jan Paweł II

tawuła

przetacznik

powojnik nn - już nie !!! Jest to wiciokrzew Girarda -Lonicera giraldii

powojnik Jan Paweł II

tawuła

przetacznik

- nemezja
Mirabelko mnie ten nn wygląda na wiciokrzew, po liściach, ale mogę się mylić:)
- Mirabela
- 1000p
I ja zgadzam się z Tobą namezjo . Poszukałam , poczytałam i znalazłam - jest to wiciokrzew Girarda -Lonicera giraldii.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Mireczko zakupy super
żeby mój M. tak chętnie płacił za moje zakupy
Przetacznik rewelacyjny
Wielosiła chyba niestety nie można za bardzo dzielić ale zostawiłam nasionka żeby dojrzały to zbiorę i może coś się jeszcze wysieje

Przetacznik rewelacyjny

Wielosiła chyba niestety nie można za bardzo dzielić ale zostawiłam nasionka żeby dojrzały to zbiorę i może coś się jeszcze wysieje

- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Mireczko, pozwolić rozgościć się w Twoim ogródku?
Zakupy bardzo fajne a do tego jeszcze miałaś sponsora
Pozdrawiam.
Zakupy bardzo fajne a do tego jeszcze miałaś sponsora

Pozdrawiam.
- Mirabela
- 1000p
Witam serdecznie! Moniś, będę wdzięczna za nasionka
Tereniu witam! Jeszcze nie miałam sposobności spotkać Ciebie osobiście. Mam nadzieję, że będzie nam dane.
Tereniu witam! Jeszcze nie miałam sposobności spotkać Ciebie osobiście. Mam nadzieję, że będzie nam dane.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Mireczko, mam dla Ciebie już dwie pelasie ukorzenione
Jedna to tulipanowa 

- Mirabela
- 1000p
Justynko, nie mogłaś mi lepszych wiadomości przekazać. Ja cały czas jestem na działce. Sporo pracy mnie czekało , ale pomału już się wyrabiam. Za domem kończę porządkować, nasadzać, rozkładam najpierw skoszoną trawę, a potem rozsypię korę. Sąsiedzi się cieszą , ponieważ zbieram od nich skoszoną trawkę. Takie trzy miejsca mam już obsadzone i zagospodarowane.
- żylistek

Gdzieś słyszałam, że pod orzechem włoskim nic nie urośnie. U mnie jakoś to nie sprawdziło się. Na środku przesadziłam żylistka o różowych kwiatkach.
Mam jeszcze przygotowana rabatkę pod płotem , tam przesadzę pęcherznicę ciemną i jasną oraz tawułę wysoką.

Gdzieś słyszałam, że pod orzechem włoskim nic nie urośnie. U mnie jakoś to nie sprawdziło się. Na środku przesadziłam żylistka o różowych kwiatkach.
Mam jeszcze przygotowana rabatkę pod płotem , tam przesadzę pęcherznicę ciemną i jasną oraz tawułę wysoką.