Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Aguniu, cóż za piękności. A Red Leonardo z tymi czarnymi pączusiami wygląda po prostu cudownie :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie pokazałam mojemu M Twoje zdjęcia różyc, był zachwycony. Początkowo nie wiedział że to Twoje i zapytał czy mieszkasz pod Zieloną Górą że takie ładne róże przetrwały zimę :;230 Jak się dowiedział że to u Ciebie to był mocno zdziwiony. Ja swoje suchary wykopałam w sobotę i rzuciłam na ognisko ;:223
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agunia, zgubiłam znowu wątek ;:223
Nie cierpię tego.
Oglądam zdjęcia i podziwiam.
Niesamowicie Ci się zagęściła rabatka przy ognisku.
Powiększony krąg wygląda dużo lepiej.
Pokaż więcej swoich rózyc w donicach. Jak to wygląda z perspektywy.
Czy jesteś zadowolona z ich rozwoju?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś cudne różyczki i właściwie trudno powiedzieć która jest naj... bo każda ma to coś a w każdej to jest co innego. Zapachy sobie sami dotworzymy w końcu każda z nas ma podobne aromaty na własny użytek. ;:167 ;:215
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Och, nic tylko zchwycać się!
Po pracy musisz mieć wspaniały wypoczynek wśród takich widoków i zapachów! ;:108
Nie potrafię stwierdzić, która z Twych róż jest najpiekniejsza, ale po co, kiedy wszystkie zasługują na taki sam podziw :D
A więc ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Marla54
100p
100p
Od: 3 mar 2012, o 18:13

Post »

:wit Witam, jestem na 14 stronie tego wątku ... ale masz piękny ogród, taki dostojny!!! Szkoda że nie ma opcji cofniecia się do samego początku. Zapisuje sobie i wracam do czytania. ;:138
Don't be sorry .. just don't do it!! - Maryla
Człowiekowi w życiu potrzebne jest: serce do kochania, rozum do myślenia i ręce do pracy.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale sie rozyce rozbujaly ;:138 Sebastian oczywiscie chwyta mnie za ;:167 jak zwykle - przystojniak jeden, nawet w paku czaruje ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga ;:oj Takie zdjęcia i takich róż ;:oj Oj, nie mogę się doczekać, moje ciągle pozawijane w pąki, ale powoli się coś pokazuje. Angielki ze świata i od Ewy pięknie rosną, inne już opłakałam ;:145 Najbardziej mi żal królowej szwedzkiej, bo tej najbardziej pragnęłam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudne masz róże. Czy cały czas je nawozisz, czy tylko raz na wiosnę?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit pieknej pogody ciag dalszy ... tak mozna zyc :wit Wczoraj mlody sasiad przetaczkowal mi gore piachu ktora mialam na tej drugiej rabacie przed domem i zrobilo sie troche miejsca na chabazie :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Izuś, ponoć róż w pierwszym roku się nie nawozi, zatem nawozy dostały tylko te, które rosną u mnie dłużej... reszta sadzona była w dołkach z podsypką obornika, więc dobrze im chyba...
Ewcia, teraz zaczęły się naprawdę upalne dni, więc róże u Ciebie momentalnie się otworzą... żebyś wiedziała jak się zachwyciłam niektórymi szeroko otwartymi pąkami po powrocie z pracy wczoraj... dziś liczę na kolejne niespodzianki :) Królową szwedzką spraw sobie raz jeszcze... ja mam tak samo z Muzykantami - po prostu muszę ich mieć w ogrodzie...
Jula, doberek :wit Zazdroszczę Ci, że możesz się pogrzać na słonku - ja już siedzę w klimie :roll:
Sebastian dziś pokazał się już w pełnym rozkwicie - po południu trzasnę mu sesyjkę ;-)) Piękny jest!
Nowe miejsce na chabazie?? To co tam planujesz, mów :)
Marla, witam po raz pierwszy i zapraszam do zwiedzania... cofnąć się możesz do pierwszej części wątku sprzed roku, ale to chyba nie ma sensu - ważne jest co się teraz, w pełni lata niemal, dzieje :) Cieszę się, że Ci się podoba!
Konwalio droga, masz rację, że odpoczynek w różanym aromacie jest cudowny... Trochę się obawiałam nadmiaru pszczół na tarasie, ale te zainteresowane są tylko kwiatami ;-)) Dzięki za miłe słowa pod adresem róż!
Majuś, masz rację - nie ma chyba najpiękniejszej róży... każda jest na swój sposób naj... Ty tych aromatów masz ogrom, ja wciąż chłonę każdy pojedynczy kwiat...
Majeczko, inspiracje ode mnie? przecież Ty masz większość róż, które posadziłam... To Ty możesz się dzielić doświadczeniem i wiedzą - ja dopiero raczkuję... co nie znaczy, że nie darzę ich uczuciem równie silnym co Twoje! :)
MaGorzatko, mnie też się Red Leoś ogromnie podoba - startuje właśnie takimi ciemnymi, prawie czarnymi pąkami... super to wygąda!
Gosiu, cieszę się, że jesteś... różyce w skrzyniach sfotografuję po południu... muszę powiedzieć, że bardzo ładnie każda z nich przyrosła, mają sporo pąków i wygląda na to, że naprawdę im tam dobrze... mają dużo słońca, a podłoże nie wysycha, czegóż chcieć więcej. Oby bez problemu przetrwały zimę - tę i kolejne....
Jolu, a czemuż to M. się zdziwił, że róże moje? W naszej okolicy dość ładnie przezimowały - poza kilkoma u mnie - i mają się bardzo dobrze... sądzę, że u siebie możesz rozważyć posadzenie ich do donic... co Ty na to?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Królowej nie daruję :D Przyglądam się różom z Floribundy, jest duża szansa, że jesienią u nich poszaleję. Te dwie, które zamówiłam i posadziłam (Eden i Octavia Hill), wyglądają całkiem dobrze.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, róże Harknessa biorą mnie coraz bardziej - Octavia Hill cudeńko! Ma pąki? Będzie kwitła? Może i ja coś wybiorę... kupowałaś w donicach czy nagokorzenne?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ma :D Na razie nie ma jeszcze komu robić zdjęć, ale kwiat na pewno będzie. Kupowałam wiosną z nagim korzeniem, jesienią też jakieś kupię 8-) Żałuję, że na więcej róż Harknessa nie mogłam sobie pozwolić( bo kupiłam angielki z R ;:14 ), ale to jest do nadrobienia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś, M się zdziwił bo wszystkim znajomym wymarzły do zera, nasze też więc sądził że mało róż w tym roku na Mazowszu. Nawet w szkółkach wybór znikomy. Jak chciałam kupić Mamie bo ona też wszystkie straciła, to objechaliśmy chyba z sześć ogrodniczych żeby cokolwiek znaleźć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”