Gosiu - ależ zaimprezowaliście na własnych Urodzinkach skoro nadal odpoczywasz
Mam pytanko - jak zimą wygląda trzmielina oskrzydlona - masz może zdjęcia?
Jak Twoja gwiaździsta magnolia się miewa?
Pozdrawiam.
Beatko strasznie miło, że do mnie zajrzałaś. Jednak muszę Cię wyprowadzić z błędu. My jeszcze nie odpoczywamy - impreza trwa do niedzieli . A jak mi już wtedy przeskoczy cyfra z przodu, to nadal nie zamierzam odpoczywać
A tak na serio, to brak własnego komputera zdezorganizował mi wszystkie działania: mam bajzel w poczcie, zdjęciach, dokumentach. No i koszmarne zaległości na forum...
Zdjęć trzmieliny zimą nie mam chociaż je specjalnie dla Ciebie robiłam Powód - patrz wyżej....
Ale zrobiłam teraz takie. Jeszcze różnica jest niewielka, więc na pewno wyobrazisz sobie ją zimą:
Magnolia gwiaździsta zamierza po raz pierwszy zakwitnąć i w tej chwili wygląda tak:
A żeby nie było, że się u mnie nic nie dzieje, to jeszcze kilka zdjęć:
Gosia - no nareszcie - czekałam na Ciebie - ten żonkil wygląda jakby chciał dać buzi , tulipanki to takie biało-czerwone ?
Fajne zdjątka buziaki przesyłam
Asiu, nasionka masz zaklepane. Ale jakby co, to się przypominaj
Monia te tulipanki to Johann Strauss. Zawsze kwitną jako pierwsze i za to je uwielbiam.
Karola witaj u mnie. Dzięki za miłe słowa. A ten kwiatek jest nawożony specjalną mieszanką miłości, miziania, drapania i cierpliwości. Zastanawiałam się, co będzie jak do ulubionej kociej skrzyneczki wsadzę lobelię, ale synuś szybko mnie uświadomił, że wtedy po prostu urośnie kocimiętka...
Dziękuję za fotki
A ile latek ma już ta trzmielina?
Bo widzę, że zimą też spełniłaby swoje zadanie - coś muszę ładnego posadzić dla całorocznej osłony pierisa i skimmi.
Cieszę się, że Twoja gwiaździsta zakwitnie.
U nas te wielkie okazy już w pełni rozkwitu, są cudne - dlatego pytałam.
A kot widzę, że razem z Wami imprezuje. No cóż, musi jeszcze wytrzymać ten weekend - i ...... poprawiny pewnie trwające następne tyle samo czasu
Zdjęcie kociaka
Trzmielina ma sześć lat i jest moim ulubionym krzewem. Pięknie się prezentuje o każdej porze roku, a jesienią stanowi dodatkowo stołówkę dla ptaków. Gałęzie świetnie się prezentują w kompozycjach florystycznych.