Mój fijoł 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 5

Post »

Majka, takie też lubię, aczkolwiek Atragene spisują się lepiej, że o Viticella nie wspomnę-lęk przed uwiądem mniejszy :wink: Mam nadzieję, że kozłówkę Ci spakowałam :roll: Nie wiem, jak wypadnie połączenie, bo marzanka lepiej wygląda w półcieniu, kozłówka w pełnym słońcu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

The President-wcale nie jest taki niebieski, raczej fioletowy.

:wit Ewciu,
na zdjęciu jest niebieski, a mówi się, że kolor czerwony trudno dobrze uchwycić :;230
Nie potrzebnie się przejmujesz chwaściorami. Natomiast rzeczywiście pąki róż na zdjęciach
wychodzą tak sobie...... chyba, że ma się super aparacik jak Gosia.
Cierpliwie poczekam na Twoje różyczki. Noce są teraz bardzo ciepłe więc powinny szybciutko
przybierać i kwitnąć. :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, jeszcze kilka dni :D Chippendale już pomarańczowy, reszta też pokazuje kolor. Nie mogę się doczekać ;:65
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ewciu, Chippendale, to jedna z najwcześniej kwitnących róż. Tą, która mi pierwsza kwitła, porządnie przycięłam i teraz się szykuje do drugiego kwitnienia. Jak dobrze pójdzie, to zaliczy ze trzy rundy w sezonie. ;:215
Jak widzisz już kolorek, to pilnuj, bo ona może w ciągu jednego dnia ładnie się rozwinąć. ;:333
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

aguniada pisze:Ewcia, postuluję o zdjęcia - więcej i częściej! Te ostatnie - a zwłaszcza rabata irysowo-piwoniowo-makowa - pokazują jak piekny i ukwiecony masz ogród... Fotografuj go z większą częstotliwością, please ;:196
Zgadzam się z przedmówcą! Przejdzmy od słów do czynów ;:63
Ewa, ja jeszcze nie śpię (ledwie po północy tutaj) a Ty juz na nogach...? Fotki ogrodu o świcie? ;:173 hihi, pogaduchy z Majką bladym świtem :uszy pozdrowienia, jeszcze z Miami - jutro wieczorem wylot :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, odwiedzam Chippendale ze trzy razy dziennie, żeby pierwszego kwiatka nie przegapić :wink:
Kasia, maszyna ze zdjęciami odjechała z M do pracy :roll: Ja powoli się zbieram również do wyjścia :D Cieszę się, że już wracasz :D Pewnie mnóstwo róż u Ciebie kwitnie...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tak patrze na Maritima, ciagle go ogladam - niby jeden pak ma ale straaaasznie dlugo trzeba czekac zeby sie otworzyl ... sprawdza moja cierpliwosc czy jak :twisted:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow ale kolorowo na skalniaku. ;:oj Wszystko kwitnie- pięknie. Dzwonki skupione u mnie też marne, kwitną raptem trzy- muszę je przesadzić. Ale białych to nie widziałam jeszcze u nikogo. Czy u Ciebie sie rozłażą te dzwonki? U mnie strasznie oapnował działkę dzwonek jednostronny, ciężko go zwaczyć bo listki się urywają a korzonki zostają w ziemi.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Ewcia, kolorków u Ciebie coraz więcej ;:138 Skalniaczek zaszalał. Ewuniu kwitnie już u Ciebie Purpurea Plena Elegans. U mnie na razie nie :(
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Ewa - ależ wspaniałe widoki ;:138 ;:138 a te powojniki - Andromeda wspaniała ;:215 a D. Ruppel kupiłam w sobotę w Starym Polu, ale mały był wybór powojników ;:145
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ale masz fajny busz na skalniaku. A te różowe kuleczki to jakie kwiatki? Takie coś bym sobie chętnie posadziła... ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Skalniaczek w stonowanych barwach bardzo ładnie się prezentuje!
Co do fioletowych powojników - u mnie też zawsze na zdjęciach są niebieskie!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś,masz sporo kwitnących roslinek,powojników juz tyle kwitnie,a u mnie żaden.Jednoroczne tez się ociągaja w porównaniu z ubiegłym rokiem.
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Ewo powiedz mi czym dokarmiasz powojniki ? Mają takie piękne zielone listki
i tworzą gąszcz :shock:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, ja już oczy wypatruję, a moje róże ciągle w pąkach :wink: U Ciebie widziałam Eden, a u mnie wciąż tylko Teresa i Stanwell...Ale już niedługo, może nawet jutro coś się otworzy :D
Ida, u mnie dzwonek skupiony rządzi :? Sieje się jak dziki, pojawiają się nowe chaszcze. Jednostronny też daje mi się we znaki. Niestety, kocham dzwonki, pozwalam im na zbyt wiele (karpacki też się sieje, tylko biały nie chce :? ).
Aneta, zaczyna się :tan Purpurea nic nie pokazuje, ale nauczona doświadczeniem nie liczę na szaleńcze kwitnienie w roku kupna. Poczekam sobie do przyszłego roku 8-)
Agusia, świetny wybór do półcienia :D W pierwszym i drugim roku (na słońcu ;:223 ) dr Ruppel kwitł tak sobie. W tym roku spodziewam się dużo więcej.
Agata, te różowe kulki to kozłówka długoszyjkowa-świetnie wygląda w słońcu :D Pamiętam, że mam dla Ciebie odętkę...
Aneta, cieszę się, że Ci się podoba :D Okazało się, że uwielbiam połączenie niebieskiego z białym i różowym :;230 Może to mało oryginalne, ale jakie ładne :D
Gosia, prawda jednoroczne się opóźniają. Natomiast coraz bardziej cieszą mnie powojniki-na kilka wciąż czekam :D
Elżbieta, niczym :oops: Czasem podjedzą od róż, którym sypię długo działający nawóz, na ogół jednak radzą sobie same. Najlepiej rosną na rabatce pod garażem, tam znajduje się gruzowisko.

Mój krzaczek czarnego bzu :D Kończy już kwitnienie.
Obrazek

Naparstnice na rabatce z powojnikami.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”