Zielony świat Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zielony świat Moniki

Post »

Monia - Tytoń faktycznie szaleje :;230
pokazałaś taką paletę barw, że mi wytrzeszcz się zrobił i prawie gałkami okulary sobie wybiłam :shock: :;230

cieszę się dziewcyznki, że pokazujecie swoje skrzynki - to ja będę miała okazję "zerżnąć" pomysł na kompozycję bo ja to w ogóle się nie znam ;:222 no ale nie można być alfą i omegą prawda? ;:224 starczy, że swoje doniczkowe wiem gdzie i którego z którym postawić ;:333
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Halo Aguś :heja
Polecam ci uczep - to to żółte w drugiej skrzynce - rośnie jak szalone nie ważne czy deszcz i zimno czy upał i patelnia i kwitnie jak szalone.
Czytałam, że kupiłaś werbenę - od razu przygotuj sobie specyfik na mszyce bo akurat tego kwiatka uwielbiają ;:223
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia, mów po kolei, co jest w tych skrzynkach??
W ogóle szczawik kwitnący na żółto ;:173...
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Jak cudnie u Ciebie! :D czy tą begonię kupiłaś w formie sadzonki czy sama hodowałaś z bulwki? :D
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09

Post »

ciekawa jestem jak Twój balkon wygląda od strony sąsiadów ;) w sensie z ulicy, z zewnątrz. Ja zawsze patrzę na inne, warte uwagi balkony i widzę, że inni też podglądają mój ;) Twój musi wyglądać bajecznie ;:138 ;:138
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Niunia1981 pisze:Właśnie słuchałam prognozy pogody w radiu i znowu u nas tylko 18 stopni i do tego ma padać ;:185
U mnie tak jest już od kilku tygodni. A wcześniej też padało, tyle że było zimniej. W zasadzie od początku kwietnia mam paskudnie ? z krótkimi przerwami...

Tak czy siak roślinki masz piękne.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ale dałaś po oczach ;:oj ;:63 .śliczne kwitnienia ;:oj ;:oj ;:oj ;:63
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Zgadzam się z Lilaskiem i proponuję wyskoczyć przed blok z aparatem i koniecznie pstryknąć dla nas foteczkę :D
A tytoń dopisuję na listę "must have" na przyszły rok ;:3 Tylko gdzie go kupić? Nigdzie takiej roślinki nie widziałam...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heloł everybody ;:138

To lecimy po kolei:

Karolino - skrzynka nr 1 - od lewej strony - bakopa różowa 'Great Rose', smagliczka różowa-zwykła, petunia miniaturowa kaskadowa (Calibrachoa) ciemnoróżowa, smagliczka biała odmiana zwisająca Snow Princess'. Moja uwaga - zdecydowanie za dużo - trzy roślinki starczą w zupełności na doniczkę 60 cm ;:108 . Skrzynka druga - od lewej - żółty uczep (bidens), czerwona werbena 'Empress Dark Red', smagliczka biała zwykła.

Igor - cześć kochaniutki ;:196 Tą begonię kupiłam gotową, jest to odmiana 'Begonia x tuberhybrida 'Peaches 'n Cream'. Mam jedną hodowaną z bulwki i właśnie powoli rozwija pączki - ma być żółta zwisająca. Zobaczymy co będzie ;:108

Lilasek - właściwie to tak jakoś wyszło, że kwiatki kładą mi się na stronę wewnętrzną balkonu mimo iż skrzynki wiszą na zewnątrz. Natomiast 5 pojedynczych doniczek co wisi na balustradzie mam od środka - strasznie wiało i się bałam, że małe sadzonki się połamią, muszę przewiesić je na zewnątrz jak wszystkie pelargonie zaczną kwitnąć ;:108 Ja też zaglądam w okna i balkony :;230

Loki - u nas taka pogoda jest od zeszłego tygodnia z tym, że w poniedziałek były upały iście tropikalne, wczoraj tak wiosennie, a dzisiaj leje!! Codziennie inna aura, osteospermum nie może otworzyć kwiatków już od dwóch tygodni bo potrzebuje więcej słonka. ale za to fuksje mają jak w raju i już się zapączkowały. Czekam na rozkwit ;:65 Dzięki za miłe słowa ;:196

Mandragoro - tytoń kupiłam na ryneczku za chyba 3 zł. Od takiej pani co miała tylko kilka rodzajów kwiatków balkonowych. Jak pelargonie zakwitną to zrobię fotkę z dołu ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Niunia1981 pisze:Halo Aguś :heja
Polecam ci uczep - to to żółte w drugiej skrzynce - rośnie jak szalone nie ważne czy deszcz i zimno czy upał i patelnia i kwitnie jak szalone.
Czytałam, że kupiłaś werbenę - od razu przygotuj sobie specyfik na mszyce bo akurat tego kwiatka uwielbiają ;:223

a to to żółte to jakoś się nazywa? :;230 bo coś na ścianę jeszcze szukam, bo widziałam, że haczyk jest u mnie ;:224

a tą werbeną to mnie pocieszyłaś ;:188 ja tu się fuksjom opieram bo przędziory trza ganiać :pogon a tu... ech... ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Kwitnące balkonowe super są , tytoń pięknie zakwitł . A ten szczawik jest ładny , jeszcze takiego nie widziałem .
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moniko sadząc po zdjęciach (miło Cię zobaczyć ;:196 ) to spotkanie było niezwykle udane :D a co z zakupami ?
Kupiłaś coś ? Zdjęcia balkonowych skrzynek fantastyczne. Zastanawiam się tylko, czy to zasługa fotografa, czy one tak po prostu pięknie Ci kwitną ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniodkowa - no, to to żółte to uczep :;230 sadzonka na ryneczku kosztowała 5 zł. Polecam ;:108 Fuksje kochana to ty na tym słonecznym balkonie wykończysz, one rosną najlepiej na półcienistym stanowisku, no chyba że jest jakaś odmiana co toleruje słońce. U mnie rosną w najciemniejszym kącie i są już stosownych rozmiarów ;:215

AloesIK - witam cieplutko w pochmurny dzień ;:196 Dziękuję za miłe słowa pod adresem kwiatków. Szczawika kupiła mi mama na ryneczku za 5 zł ;:215

Heliofitko - kupiłam kupiłam, zaraz wkleję zdjęcie ;:108 Fotograf ze mnie jak z koziej .... to zasługa roślinek. Ale jak musiałam się nagimnastykować żeby zrobić te zdjęcia bo na razie to mam dżunglę na balkonie bo żurawki stoją :;230

Zakupki u Igi (jeszcze wcisnął się wilczomlecz od Małgosi) - kupiłam 6 żurawek i dwie hosty :tan

Obrazek

Nazwy żurawek wstawię jak dojadę do domu bo nie wiem co kupiłam :;230

Zdobycze od kochanych forumek ;:196 :

Obrazek

Kolekcja koleusków mi się powiększa - miałam jednego a mam 6 ;:215 Maluszki z wymianki z Małgosią i gratisik od Joli ;:196

Obrazek
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Monia ale zakupy. Fantastyczne. Normalnie zaszalałaś. ;:oj
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko moja mama też kupiła łącznie 8 roślinek, będziemy się wymieniać jak się rozrosną ;:215 Ale to na pewno dopiero początek zakupów żurawkowo-hostowych bo to cudne roślinki ;:108
Dostałam jeszcze liliowce od Geni ale na razie mama wsadziła je do siebie na działkę, jak już będe miała przygotowaną rabatkę to posadzę u siebie na działeczce :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”