Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Dobry wieczór wszystkim miłym odwiedzającym :wit
Dzisiaj było znowu gorąco....marzy mi się solidna ulewa, a tu jakieś marne przelotne opady zapowiadają u nas...Boję się, że nic z tego deszczu nie będzie :( Rośliny mam szarawe z kurzu od drogi składającej się głównie z pyłu i tłucznia.

Kasiek baaardzo dziękuję za słowa uznania ;:180 Muszę popracować nad jasnością zdjęć, bo mam wrażenie, że troszkę za ciemne mi jeszcze wychodzą. Prawda jest taka, że zawsze je robię w biegu i się śpieszę, a powinnam czerpać z tego przyjemność i tym samym zgłębiać tajniki aparatu.
Aniu dziękuję ;:180 Kamienie sama układałam w glebie i dotąd ślęczałam nad kamieniem, aż się przestał ruszać :lol: Ten pierwszy ze zdjęcia jest najmniej stabilny bo strasznie sucho było w tym miejscu, ale jeszcze popracuję nad tym.
Iwonko ominął mnie spory wydatek z tymi donicami ;:138 Jak to dobrze mieć takie sąsiadki! Ostatnio marudziłam, że od nikogo nic nie dostaję, a tu taka miła niespodzianka. Przygarnę jeszcze drewniane skrzynie bo są w zdecydowanie lepszym stanie niż moje. A moje po tym sezonie mogą się nie nadawać już do użytku. W sumie ciesze się, że są bez zawartości bo obsadzanie donic to czysta przyjemność. Jedna już ma lokatorów, postawiłam na werbenę biało-różową, gipsówkę różową i różę miniaturową Peach Clementine, jest leciutko brzoskwiniowo - różowa, cała w pąkach ;:65 Największa donica jeszcze przede mną i tu nie jestem pewna co bym chciała...może jakiś krzaczek? Do najmniejszej pójdzie biała begonia, fioletowa (prawie czarna) petunia i coś tam jeszcze....może scevola lub bacopa.
Gatita dziękuję, bardzo mi miło Cię gościć u mnie, podglądam i twój ogród, więc zajrzę już otwarcie z rewizytą ;:108
Debra tak to nowa rabata :lol: Po prawej była tylko sosna i iglaki które uformowałam, po lewej wszystko nowe. Zakwitły mi anemony , jutro wkleję fotki, są przecudne. Wyglądają jak sztuczne. Właśnie M jechał dziś do LM bo nam się opryskiwacz popsuł, ale o złączce mu nie powiedziałam :evil: No cóż muszę to koniecznie zrobić! Mszyca mi wsuwa brzozę, no tego jeszcze nie było...Już opryskana.
Dosia jak słowo daję prawdziwe :)
Iwciach - Iwonko też lubię ten murek fotografować , fajny efekt wychodzi. Moja Kicia też go lubi i kamienną ścieżkę też, przechadza się po niej jak hrabina.
Danusiu dziękuję ;:180 chociaż daleko mi do nastroju jaki panuje w twoim ogrodzie, te drzewa tak wolno rosną....Dobrze, że u sąsiada chociaż duże brzozy i jest na co popatrzeć.

Dzisiaj jak już wspomniałam obsadziłam donicę, ale miejsce znalazł u mnie także klon palmowy z grupy Dissectum o wdzięcznej nazwie 'Seiryu'. Zastąpił biedną , niewdzięczną irgę. Fotki będą jutro, obiecuję.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocy!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu w takim razie czekamy na fotki, poprzednia foto relacja wow ;:oj :!: :!: :!:
Zakupiony klonik będzie miał przyzwoite rozmiary, czy jakiś gigant wyrośnie?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, gratuluję zakupu - jestem pewna, że ten klon dostarczy Ci mnóstwo estetycznych wrażeń :) piękny jest!
Czekam na fotkę :)

ps. jak masz ustawione ISO w aparacie?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu to piękne drzewko dorasta do ok. 3 m ale czytałam gdzieś, że również do 5 :shock: Może i ty sobie sprawisz?
Drzewek szukasz podobno....
Aguniu poproszę o inny zestaw pytań :;230 .O której kończysz jutro, cobym ci hortusię przekazała, bo wstyd jak Julka przyjedzie....dzisiaj jadę zobaczyć co z kleome, nie miałam do tej pory chwili,żeby w tamtą stronę się udać, przepraszam :oops:

Fotki wieczorkiem...
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czekam z niecierpliwością na foto, mam w planach klonika palmowego pod okno, ale myślałam że one są mniejsze ;:224 Musze poszukać jakiejś odmiany karłowatej żeby mi widoku nie zasłonił :?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aancyk pisze:Czekam z niecierpliwością na foto, mam w planach klonika palmowego pod okno, ale myślałam że one są mniejsze ;:224 Musze poszukać jakiejś odmiany karłowatej żeby mi widoku nie zasłonił :?
Podobno Butterfly dorasta do 1.5 m po 10 latach, ale dla mnie za niski. Najlepiej żeby był taki do 3-4 m.max
Kasiu, chyba dzisiaj podjadę do tej szkółki koło ciebie.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Magda, ja mam Butterfly 2 lata, a już ma 1,5 m. Jak go kupowałam to miał 30 cm. Więc chyba rośnie dosyć szybko i do małych nie należy :wink: .
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Witaj Kasiu...wpisuje sobie Twój ogródek jako kolejny ulubiony ;:138 tak tu magicznie...... ;:79
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

I ja myślę o klonie palmowym, jakimś małym najlepiej. I nie drogim :wink: . Tyle się naczytałam o chorobach klonów.... ;:101
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne zdjęcia robisz ;:63 , to pierwsze podejrzewane o bycie fotomontażem :D też mi się bardzo podobało.
Donice świetne, też bym takie przygarnęła.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A gdzie sa foty klonika? nie mowiac o obsadzonych donicach he?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochane , ale gonicie... :lol:
Aniu ten pod okno byłby stanowczo za duży, to jedyny taki duży z tej grupy. Taki jak ma aguniada byłby pewnie dobry , taki jamnik :)
Madziu i co byłaś może w tej szkółce? Ten nawet i do 5 m może dorastać :shock:
Iwonka muszę polecieć do ciebie i zobaczyć jaką masz odmianę :)
Julka_ witam Cię baaardzo serdecznie :wit Jest mi niezmiernie miło, że ci się u mnie podoba ;:138
Olu mój pierwszy czerwony prawie nie chorował, gałązki jakieś podsychają po zimie ale dzielnie się trzyma ;:108 Kup koniecznie , bo piękne są!
Oliwko dziękuję ;:180 Jedną już obsadziłam, nad resztą się zastanawiam, bo co nagle to po diable...
Julka już wklejam, już wklejam...znowu innym aparatem ech....

Obrazek

Obrazek

ta fotka mi nie wyszła, jakaś prześwietlona jest i nie oddaje urody werbeny i gipsówki, ale ogólnie widzicie jak wygląda...
Obrazek

Obrazek

hendersonii, mniej wdzięczny niż rooguchi, ale trudno...
Obrazek

kolonia cynii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i czerwony anemon na biało-różowo-fioletowej rabacie....
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, superaśny ten klonik ;:oj Widzę, że klonoza się rozszerza...a wszystkiemu winna Aguniada! :;230
Hendersoni równie uroczy jak Rooguchi ;:196 Bardzo ładne kompozycje w donicach z terakoty, ja też je lubię za uniwersalny urok ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Klonik czadowy ;:333 Tez by mnie sie taki przydal w miejsce pecherznicy Diabolo, wiesz ta co prowadze na pniu. Ona jednak musi zmienic miejsce, bo na tle tej maty nie za bardzo ja widac.
Beczulkowata donica cacuszko ale powiem, ze oczami wyobrazni widze w niej jakas kulke na pniu 8-) Bukszpan albo jakiegos iglaka albo trzmieline ale moze byc tez naprzyklad rozmaryn - roza miniaturowa na pniu tez byla by cacana hihi ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Klonik czadowy ;:333 Tez by mnie sie taki przydal w miejsce pecherznicy Diabolo, wiesz ta co prowadze na pniu. Ona jednak musi zmienic miejsce, bo na tle tej maty nie za bardzo ja widac.
Jula a nie możesz coś na tył wrzucić dla kontrastu?
Kasiu nie dojechałam, już pisałam u siebie. Chyba się zdecyduję na szczepiony, też je bardzo lubię. Jeden wezmę z ciemną, a drugi z jasną koroną żeby nie było za monotonnie.Iwcia mnie zaskoczyła z tym Butterfly, wszędzie napisane, że on taki malusi i niepozorny :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”