Witajcie
Serdecznie dziękuję za odwiedzinki:)
Anetko - dzięki serdeczne

Właśnie o tego
Purpurea Plena Elegans mi chodziło .. śliczny
A do Emila wybieram się w porze kwitnienia liliowców - po zakupy
Basiu - tak jak pisałam na poprzedniej stronie cały czas zastanawiamy się nad tralkami. Z jednej strony wydaje mi się, że dom by fajniej wyglądał .. taras byłby bardziej zaciszny ... zdecydowanie. Ale z drugiej strony chciałam tam dać taki kamień "z dziurą ". Taki wodny szmeracz

i posadzić trochę roślin pachnących ... lawendy, macierzanki ( może trochę cebulowych wiosennych ).. może jakieś okrywowe iglaste, może okrywowe róże .. ale nie taki typowy skalniak.
Pomyśleliśmy więc , że skoro nie możemy się zdecydować - to zrobimy najpierw roślinność .. i kamień ( prąd już jest doprowadzony ) .. a jak nie wypali to damy tralki. Roslinki zawsze mozna przesadzić , a Wydawanie kilku tysięcy na tralki, żeby sprawdzić, czy nam się podoba, chyba mija się z celem i zdrowym rozsądkiem
Nie chcę zasłaniać tego miejsca kwiatami ani wysokimi roślinami. Raczej wolałabym mieć widok z tarasu ...
Na kolumny najpierw chciałam róże .. ale kolce tuż przy schodach .. zmieniałam zamiar i kupiłam 2 clematisy i 1 wiciokrzew, sadzonki innego obiecała mi Asia - Popieliczka

. Ciekawe, czy będzie im odpowiadać miejsce ...
A najlepiej przyjedź .. zobacz .. może będziesz miała jakiś pomysł. Może zobaczysz czy te tralki .. bo my już 3 lata nie możemy zdecydować
Asiu
My będziemy chyba na Targach w sobotę . A Wy? Mogłabyś mi zabrać tego liliowca i sadzonki wiciokrzewu
Sprawdziłam te trawy .. ciekawe, nawet bardzo ... ten koński ogon nawet mam sadzonkę

Dostałam od Alinki z Kalwarii
Lawendy mam na razie za mało .. moja nie wzeszła jeszcze . Może coś dokupię na targach.
Alidko witaj
Wiosna - ciepło .. a ja leżę w łóżku ... No , ale wyspałam się za wszystkie czasy dziś