Ogród południa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród południa

Post »

Nie no jasne z pomidorami dyskusji nie ma, ale niedżwiadka polarnego jednak nie było, uff :D

Czekam na ten sezon jak tam u Ciebie te ogóreczki bajereczki będą wyglądały.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niedźwiadka nie było i nima, ale kto wie, byle mnie nie pożarł hihihi
z ogórkowatych to będę siała przepękle i gąbczaka, zobaczymy czy mi wyjdą hihihi jak mi gąbczak wyrośnie to sobie gąbek kąpielowych narobie i będę sie pucowała i pucowała hihihi :;230

Czekam jeszcze z wysianiem pomidorów i papryczki, bo za mało światła :( i wyciągną sie póżniej sztrucle ;:306
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak Kasiu, jeszcze troszkę, 14 marca będzie dobrze, chyba że inaczej zaplanowałaś

zresztą wiesz co robisz, amatorskim amatorem nie jesteś :heja
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja to zawsze tak około 10, ale w tym roku chyba w dzień kobiet zaszaleje, bo już sie doczekać nie mogę wysiewów ;:65
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Świętować dzień kobiet wysiewając pomidorki-- podoba mi się :tan
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niesamowita jesteś z tymi warzywami. A do tego wszystko pięknie Ci się udaje ;:138 Dynie i tykwy stanowiły przy tym świetną, jesienną dekorację.
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Kasieńko, warzywnik pierwsza klasa ;:215 Ja z konkretnym zapytaniem przychodzę: zdradź proszę swoje tajniki uprawy sałaty rzymskiej. Ja ją uwielbiam, ale co roku porażkę odnoszę, chociaż trzymam się tego, co piszą na opakowaniach. Już myślałam, żeby ją wiązać, jak to dawniej robili... Szczerze mówiąc, to ze wszystkimi sałatami mam słabe rezultaty - tylko lodowa znośne główki zawiązuje, reszta rozmemłana ;:145 Uprawiałaś już może kalafior Romanesco (kupiłam nasionka - moje pierwsze podejście 8-) )? Zobaczyłam Twoją brukselkę i przypomniałam sobie, że jeszcze trochę mam na ogródku, całkiem o niej zapomniałam ;:oj
"Na początku był Smok."
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne tykwy Ci porosły ;:oj
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Kasiu,ale ściebie ogrodniczka ;:138 ;:138 warzywka ,cytruski kwiaty,piękna zadbana działka ;:77 jaka pracowita dziewczynka ;:77 widzę ze bardzo tęsknisz za wiosną ;:3
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

MORANGO pisze:c.d wspominek warzywnych ;:31

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
No kochana jesteś wielką ogrodniczką ;:138 ;:138 ;:138
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Kochana gratuluje dyń i tykwy,jakie cudne.Ja w zeszłej jesieni dostałam sadzonki tykwy i tylko jedna wyszła,za to dynie od wielu lat sadze i teraz jeszcze mam.lubie powidła jabłkowo dyniowe,do chlebka lub na ciasto pa :uszy :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie w domu nie jadało się dyń i się nie nauczyłam. Za to cukinie poznałam trzy lata temu i uważam, że są świetne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Kasiu...byłam u Ciebie wczoraj...podziwiałam właśnie jarmużowe drzewko, kiedy ktoś mnie zagadał i straciłam wątek...
wracam więc aby go podziwiać...odjazdowe...
Na początku dziwiłam się czemu posadziłaś warzywa pod taką wielką tują ;:oj ;:oj ;:oj.
Dopiero potem zrozumiałam pomyłkę ;:224. Z tego jarmużowego drzewa można by spokojnie zupę dla całego garnizonu wojskowego ugotować ;:138 .
No i niech mi kto powie, że rozmiar nie ma znaczenia ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

sweety- ;:180 dziękuję za pochwały, one jakoś same tak rosną pod moją opieką :) a co do dyń i tykw i wogole wszystkich dyniowatych to uwielbiam je uprawiać daja mi tyle radości i zadowolenia i zawsze zawsze można z nich coś fajengo wyczarować :) ;:15

Pani Bestia- również ;:180 , co do sałatki to przy głowiastej masłowej, listkowej ważne by uprawiać je wiosną i jesienią, mimo, że teraz są już odmiany do uprawy całorocznej to sałata szybko wybija w pęd kwiatostanowy, z rzymską i lodową to całkiem inna bajka, je można uprawiać cały rok i świetnie się udają :) no i jak ją piokujesz, to ważne by szyjką korzeniowa nie znalazła sie pod ziemia :) tak poza tymi zasadami których sie trzymam nie mam jakiś specjalnych tajników, romanesco jest bardzo prosty w uprawie polecam i wyjątkowo smaczny, ja z braku miejsca już kapustnych nie sadzę, oprócz brukselki i jarmuża, powiedz ty mi czy ty masz wątek na Forum bo nie mogę Ciebie znaleść :)

Rewi ;:180

misia 53- oj tęsknie tęsknie, a wiosny nie widać ;:223 dziękuję, za komplementy czasami też jest ze mnie leniuszek :)

iwonka0042- ;:180 prawie jak Katarzyna Wielka ;:306 , dziękuję za tak pochlebne komplemanty, warzywka to same rosną, chyba mnie lubią i tylę :)

e babcia- o powidełka też w tym roku zrobiłam po raz 1, wyszły pyszniutkie :tan ale ja dynię wolę na pikantno, jakaś zupka lub zapiekana mniam mniam ...

ewamaj66- Ewuniu, o cukiniach nic nie mówię, sadzę je co roku, mogę je jeść w sałatce nawet na surowo, jakiś dobry vinagret i świeży chlebek samo zdrowie.

oxalis- Kasiu ;:180 wszyscy mulą moje jarmużowe palmy z thujami hahaha :;230 , dobrze, że ja na wyżywieniu nie mam tego garnizonu wojska, bo bym z torbami poszła, i jarmuż by nie pomógł :) a z tym rozmiarem coś w tym jest ;:306
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to kolejne moje dyniowe trofea :)

Obrazek
Obrazek