Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Kleo ;:196 azalie są śliczne.Kolorki urzekające,zachęcające do patrzenia.Czy długo masz ten ogród?,bo widzę wszystko takie duże, dorodne.Już drugi raz oglądam wszystko ;:4 ;:215
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie i kolorowo juz u Ciebie, a paprotki super mi też się one bardzo podobaja i choc nie mam dla nich jeszcze za dobrych warunków to kilka posadzę (juz czekaja na swoje miejsce) i spróbuje moze uda sie je utzrymać i u mnie. Ta pierwsz faktycznie ma ciekawe listki.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Wow, ale róże ;:oj Ale zazdroszczę, ja czekam cierpliwie na swoje . No i perukowiec zapowiada ładne peruczki. Super azalki i w ogóle bajecznie jak zwykle ;:196
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kleo, pięknie wygląda trawniczek i rabatki jak malowane ;:173 a ile róż u Ciebie już kwitnie ;:oj przepiękne.... ;:180 mogłabyś je podpisać? Interesuje mnie zwłaszcza ta morelowa.. ;:173 A myślałam, ze ja mam mikroklimat :;230
Zadziwił mnie Twoj Judaszowiec - czy to normalne u niego, to przebarwianie liści na bordowo? Mam u siebie świeżutki wiosenny nabytek - wypuścił sliczne listki w kształcie serduszek, ale wciąż są zielone. Ciekawe czy sie wybarwi..czy ten kolorek liści zostaje do jesieni?zastanawiam się, czy zakwitnie w przyszłym roku..i jak u niego z zimowaniem, to odmiana kanadyjska, a u mnie strefa 7a wiec powinno byc ok, jak myślisz? Rośnie u mnie w pełnym słońcu, a jakie stanowisko ma u Ciebie?
Przepraszam, że zasypuje Cię pytaniami o niego, ciekawa jestem tej roslinki ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Przepraszam Was kochani, że tak długo nie odpowiadam ale miałam lekkie urwanie głowy w pracy i niestety wieczorami zamiast posiadywać na forum musiałam ślęczeć nad papierzyskami. Ale już się poprawiam. :D :D :D
Jolu - tak jak napisał Rysiek (dziękuję za wyręczenie ), cięcie dotyczyło bzu czarnego zwanego u mnie "dzikim". Tnę go bo wtedy ma ładniejsze liście, właśnie takie koronkowe, na starych łodygach mają mniej wcięć. Natomiast klonik palmowy faktycznie jeden też lekko tnę z tego powodu, że rośnie mi na boki, a ja chcę aby rósł do góry. Normalnie się ich nie tnie, chyba że przemarznięte gałązki.
Izo - szron o tej porze roku to już lekka przesada! Ja swojej budlei też nie wykopuję, ale prawdę mówiąc nie liczę na to że przeżyła.
Ewo - cieszę się, iż moje róże i clematisy tak Ci się podobają.
Rysiek - moja odmiana bzu czarnego koralowego to Plumosa Aurea (znalazłam gdzieś zapisek).
Gosiu - mój ogród ma ponad 15 lat, cieszę się z tego iż się podoba. Najpierw sadziłam drzewa, aby szybko urosły a dopiero potem była reszta.
Iwonko - paprocie w cienictym ogrodzie dodają dużo uroku. Pierwszą moją paprocią był pióropusznik strusi, ale uwaga, jest dość ekspansywny!
Simbi - podejrzałam, Twoje róże też za chwilę zakwitną, a perukowiec też ładny. A jak tam Twoja noga?
Kasiek - mój judaszowiec to po prostu odmiana o ciemnych liściach, ma je cały sezon, tylko po wypuszczeniu są zielonkawe. Więc Twój raczej koloru nie zmieni. Ja specjalnie takiego szukałam - bardzo npodaoba mi się ten kolor liści. Mój przez pierwsze dwie, trzy zimy przemarzał i odbijał o dołu, ale już trzecią zimę nic się z nim nie dzieje złego. Tylko rośnie bardzo powoli. Jeszcze nie kwitł, myślę, że jest na to za młody. Rośnie u mnie na słonecznym miejscu, tylko zimą są tam przeciągi. A róże w wolnej chwili podpiszę, a o morelową chodzi Ci tę w pączku czy tę rozwiniętą?
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

KLEO1 pisze: Simbi - podejrzałam, Twoje róże też za chwilę zakwitną, a perukowiec też ładny. A jak tam Twoja noga?
Zakwitła różyczka star profusion. Przepiękny kwiat , lekko dający po oczach swoją barwą. Bardzo dużo pąków mają te moje okrywowe, jak ruszą, to będzie wspaniały widoczek.
Co do nogi - szkoda gadać, jutro po południu lekarz :?

Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Ja miałam dwie ładne okrywówki, ale w tę zimę diabli je wzięli.
Skoro mój dziki bez (znaczy koralowy) tak się podobał to jeszcze kilka jego zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to kloniki palmowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kwitnące dziewanny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kwitnące peonie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Kloniki piękne, muszą się cudownie przebarwiać jesienią. Pamiętasz nazwę tego ostatniego, co ma tak mocno powcinane liście ? No i te peonie, ależ ładne pączusie .

izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A te dziewanny to masz już jakiś czas? one chyba nie są zbyt długowieczne? Miałam kiedyś i teraz sobie kupiłam znowu... Pokazały się piękne kolory.
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

KLEO :wit Kloniki przepiękne zwłaszcza te żołtawo cytrynowe . A różyczka to aż oczy bolą od pięknego intesywnego różu :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Najpierw odpowiadam:
Simbi, nazwy klonika niestety nie znam, a peośki faktycznie w tym roku piękne, choć najstarsza i najładniejsza w tę zimę wymarzła.
A to piękna nieznajoma, zakwitnie w tym roku pierwszy raz:

Obrazek

Izo - dziewanny mam od 7-8 lat i rozrastają się ładnie choć powoli i nic nie wskazuje na to by miały zakończyć żywot. W tym roku też dokupiłam, w tym jedną błękitną, ale jeszcze nie kwitnie.
Ewiczka - bardzo lubię kloniki, są prawdziwą ozdobą jesienią. A róże z kolei mają taką piękną kolorystykę, no i różne formy wzrostu, do wyboru, do koloru...

A to moja nn zakupiona niedawno w celach eksperymentalnych.

Obrazek

a tu trawnik już współpracuje za mną ale nie do końca

Obrazek

no i jeszcze zakwitł dyptam

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Kleo gratuluję sreberka ;:138 ;:oj ;:63 ;:77 ;:77 ;:77 ;:cm
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

KLEO :wit Dzisiaj deszczyk upragniony , to i trawnik zacznie się poprawiać.Zresztą nie narzekaj masz cudownie. Jestem na forum a we flakonie mam koło kompa jedną pachnącą piwonie i jak oglądam Twoje fotki to tak jakby to one pachniały - wrażenie super :;230 . Bardzo jestem ciekawa jak te żółte kloniki się wybarwią jesienią , na pewno bardzo ładnie . To są właśnie uroki roślin liściastych. Młego dnia :heja
Pozdrawiam Ewula
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

sprawdziłem na allegro i jest jedna oferta z bzem Plumosa Aurea, chyba się zdecyduję sadzonki małe ale i niedrogie, sprawdzałem w okolicznych centrach ogrodniczych - nie ma bzów dzikich :)
Rysiek
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Ogród przepiękny cieszy oko i duszę :) Gratuluję wytrwałości. Naprawdę cudeńko :!:
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”