Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Majka te pierwsze zdjęcia w ostatnim poście to Cesar..?Niesamowita róża ...piękna... :shock:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Kurcze dobijesz mnie tymi różami.Przeszukałam parę stron aby zobaczyć co wytargalaś i dlaczego.
No jak się jest tak rozpasanym jeśli chodzi o ilość kwiatow na krzewie to wiadomo,że 3-4 kwiatki wkurzają :D
Ilość roz powalająca a jeszcze te co nadejdą to już ogrod różany w pełnej krasie.
Jestem niesamowicie ciekawa sadzonek od Petrovica(bo ja miałam przykre doswiadczenie)Mam nadzieję,że będą dobrej jakości i nie zasuszone.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Nelu, :D nie to Pirouette, szalona różyczka. Tak mi było przykro ścinać tyle pąków i kwiatów.
Wiesz policzyłam, ona ma 16 pędów rosnących z ziemi. Jak ją kupiłam to nie pamiętam ile ich było, ale tak może 2 czy 3 , a ta reszta to wszystko w tym sezonie. Zaraz podpiszę zdjęcia.

Aniu, :D aj tam, aj tam, a Ty mnie swoimi. Coś Ty nie wkurzają mnie 3-4 kwiatki tylko ogólnie paskudy, źle rosnące.
Mała ta moja różanka , no ale specjalnie żeby nie powiekszac kostką zaklejona :;230
Też jestem ciekawa co przyjedzie no i co przeżyje do wiosny. Opiszę jak zwykle każdą różyczkę z osobna. ;:108

Ewo - Zocha, :D zanim zdecydujesz sie na konkretną różę poczytaj o niej, zadaj pytania do tych, którzy ją maja niech Ci opiszą jak rośnie i czy jest zdrowa. Łatwiej będzie Ci wybrać. Piszesz, że nie wiesz czy sobie z tym poradzisz. Uważam, że tak tylko nie kupuj na ura. Na wiosnę też są róże. Zdążysz kupić. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No całkiem nie najgorzej wyglądały. ja swoje wciąż jeszcze trzymam i codziennie na nie patrzę bo to takie energetyzujące o tej porze roku takie kwiaty. I ciągle czekam na te jeszcze w pączkach. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko one nie najgorzej wyglądały pierwszego dnia po mrozie jak się ogrzały w słonku. Jak lud z ich łodyg ustąpił to zaczęły zwieszać główki. Następnego dnia po kolejnej porcji mrozu już nie było co oglądać. Pozostało poczekać do wiosny. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wiem że u Ciebie był większy mróz, u mnie kwitną nawet jednoroczne jeszcze i jesion caly w liściach czyli poniżej -5 nie było. Będziemy czekać, przecież do wiosny coraz bliżej. ;:65 ;:3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no....... ;:65 ;:65 ;:65 Jutro przygotuję dla Jule sesję Chippendaile. Lubię jak ona się cieszy :;230
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Majeczko, dziękuję za miłe powitanie :D Nie musisz się absolutnie czuć zobowiązana do rewizyty, chociaż oczywiście serdecznie zapraszam do mojego skromnego ogródka :wit . Ja tak sobie wędruję po różnych pięknych ogrodach dla czystej przyjemności, nie licząc wcale na popularność :wink: . Zresztą z taką ilością róż, jaką ja mam, z taką ilością czasu, jaki mogę poświęcić działce, z takimi osiągnięciami, to z czym do ludzi :roll: :lol:...
Jak duża jest u Ciebie piękna Pirouette? Widzę, że niesamowicie zdrowa. Bardzo mi się podoba ;:224
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu - Kaniu :D nie dziękuj tylko wpisuj się czasami jak tak sobie powędrujesz po tych ogrodach. :;230
Nie masz racji, Twój ogród znałam do tej strony gdzie pokazałaś zdjęcie z lotu ptaka i od razu napiszę każdy ogród jest piękny jak i każdy kwiat róży. Masz pięknie położoną działeczkę, ogród od 2009 się rozrósł i dosadzasz nowe różyczki.
Zaraz wpiszę się u Ciebie, to mi nie znikniesz na kolejne 2 lata :;230 :;230
Kasiu Pirouette warto kupić , to kolejny terminator. ;:108
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

To ciekawe - u mnie niestety Pirouette strasznie chorowała na czarną plamistość - dostałą ją inna forumowiczka ale to naprawdę fajna róża i jak potrafi zakwitnąć.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko sesja Pirouette zachwycająca, niesamowicie piękna to różyczka, w moich ukochanych kolorach.....pisałam Ci juz kiedyś, że straszne mam ciśnienie na różowo-pomarańczowo-żółte róże.....a tu te kolorki tak bajecznie się przenikają.....cudo....aż płakać się chce, ze nie mam na nią miejsca.......czekam z niecierpliwością na sesję Chippendaile kolejne moja ukochana w tych odcieniach.....i już w moim posiadaniu :tan ......Podobnie jak Augusta Luise :tan
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pewnie ze sie cieszy :heja
Maja foty robilas po deszczu czy specjalnie woskujesz przed fotami? :wink: U mnie niestety-stety przy autostradzie nie da sie utrzymac roslinnej "czystosci" :roll: No ale mobilnosc ma swoje uroki i wady.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Gosiu, :D polecam Pirouette to jest róża terminator. Jak zwykle zastanawiamy się dlaczego jedna jest zdrowa i rośnie jak szalona, a druga chora. Jak nic, to za sprawą szczepienia. Już pisałam ale jeszcze raz to napiszę ona ma 16 pędów wychodzących z ziemi. Kupiłam tą różę w ogrodniczym na wiosnę nie pamiętam czy były 2 lub 3 pędy. Róża jest z Florpaku. ( chyba tak się nazywają) ;:108

Witaj Aga, :D i ja lubię przeplatające sie kolory w ogrodzie. To jest cała poezja przyrody.
Pirouette naprawdę polecam, a Chippendaile będzie tylko muszę przejrzeć te ponad 6 tysięcy zdjęć
Pewnie ze sie cieszy :heja
Maja foty robilas po deszczu czy specjalnie woskujesz przed fotami? U mnie niestety-stety przy autostradzie nie da sie utrzymac roslinnej "czystosci" No ale mobilnosc ma swoje uroki i wady.
Witaj Jule, :D ciesz sie, a ja to lubię :heja
Coś Ty, Jule ja pryskam nabłyszczaczem do kwiatów tuż przed robieniem zdjęć :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p
Od: 2 maja 2011, o 18:09

Post »

Majuś!Zanim coś kupię,to szukam tego na forum,i ogólnie w sieci.Petitka jest fajna,teraz to wiem na pewno :wink: wiem,są róże trudne,ale jest też tak,że niektórym rosną dobrze a innym gorzej,taka elfe baaardzo mi się podoba,jest dosyć kłopotliwa,ale muszę ją mieć,żeby się przekonać jak jej będzie u mnie.Zaglądam na to forum już bardzo długo,to tutaj nauczyłam się wybierać rośliny i tutaj zakochałam się w różach,tutaj nauczyłam się je wybierać,a już miłością szaleńczą kocham te w angielskim stylu ;:167 ;:167 ,inne też wybieram ale takie,które kwitną cały sezon,niestety nie lubie tych takich dzikich :?: pojedynczych i raz kwitnących,proszę o wybaczenie miłośników :oops:
Moje watki, do których zapraszam
Róże Ewy - zochy i Ogród-Raj zochy-Ewy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewaciu - Zocha :D ja też czytałam i wędrowałam po forum trzy lata. Uczyłam się od innych co kupować i gdzie. To normalna kolej rzeczy. Przecież każdy z nas ma inne odczucia piękna. Ty nie lubisz tych a, ktoś innych.
Ważne jest mieć takie, które sprawiają Ci radość. Angielki są piękne. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”