Majka 411 - róże 2011 cz.2
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2
Majka te pierwsze zdjęcia w ostatnim poście to Cesar..?Niesamowita róża ...piękna... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Kurcze dobijesz mnie tymi różami.Przeszukałam parę stron aby zobaczyć co wytargalaś i dlaczego.
No jak się jest tak rozpasanym jeśli chodzi o ilość kwiatow na krzewie to wiadomo,że 3-4 kwiatki wkurzają
Ilość roz powalająca a jeszcze te co nadejdą to już ogrod różany w pełnej krasie.
Jestem niesamowicie ciekawa sadzonek od Petrovica(bo ja miałam przykre doswiadczenie)Mam nadzieję,że będą dobrej jakości i nie zasuszone.
No jak się jest tak rozpasanym jeśli chodzi o ilość kwiatow na krzewie to wiadomo,że 3-4 kwiatki wkurzają

Ilość roz powalająca a jeszcze te co nadejdą to już ogrod różany w pełnej krasie.
Jestem niesamowicie ciekawa sadzonek od Petrovica(bo ja miałam przykre doswiadczenie)Mam nadzieję,że będą dobrej jakości i nie zasuszone.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Nelu,
nie to Pirouette, szalona różyczka. Tak mi było przykro ścinać tyle pąków i kwiatów.
Wiesz policzyłam, ona ma 16 pędów rosnących z ziemi. Jak ją kupiłam to nie pamiętam ile ich było, ale tak może 2 czy 3 , a ta reszta to wszystko w tym sezonie. Zaraz podpiszę zdjęcia.
Aniu,
aj tam, aj tam, a Ty mnie swoimi. Coś Ty nie wkurzają mnie 3-4 kwiatki tylko ogólnie paskudy, źle rosnące.
Mała ta moja różanka , no ale specjalnie żeby nie powiekszac kostką zaklejona
Też jestem ciekawa co przyjedzie no i co przeżyje do wiosny. Opiszę jak zwykle każdą różyczkę z osobna.
Ewo - Zocha,
zanim zdecydujesz sie na konkretną różę poczytaj o niej, zadaj pytania do tych, którzy ją maja niech Ci opiszą jak rośnie i czy jest zdrowa. Łatwiej będzie Ci wybrać. Piszesz, że nie wiesz czy sobie z tym poradzisz. Uważam, że tak tylko nie kupuj na ura. Na wiosnę też są róże. Zdążysz kupić. 

Wiesz policzyłam, ona ma 16 pędów rosnących z ziemi. Jak ją kupiłam to nie pamiętam ile ich było, ale tak może 2 czy 3 , a ta reszta to wszystko w tym sezonie. Zaraz podpiszę zdjęcia.
Aniu,

Mała ta moja różanka , no ale specjalnie żeby nie powiekszac kostką zaklejona

Też jestem ciekawa co przyjedzie no i co przeżyje do wiosny. Opiszę jak zwykle każdą różyczkę z osobna.

Ewo - Zocha,

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
No całkiem nie najgorzej wyglądały. ja swoje wciąż jeszcze trzymam i codziennie na nie patrzę bo to takie energetyzujące o tej porze roku takie kwiaty. I ciągle czekam na te jeszcze w pączkach. 

- majka411
Majeczko one nie najgorzej wyglądały pierwszego dnia po mrozie jak się ogrzały w słonku. Jak lud z ich łodyg ustąpił to zaczęły zwieszać główki. Następnego dnia po kolejnej porcji mrozu już nie było co oglądać. Pozostało poczekać do wiosny. 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wiem że u Ciebie był większy mróz, u mnie kwitną nawet jednoroczne jeszcze i jesion caly w liściach czyli poniżej -5 nie było. Będziemy czekać, przecież do wiosny coraz bliżej.

- majka411
A no.......
Jutro przygotuję dla Jule sesję Chippendaile. Lubię jak ona się cieszy 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Majeczko, dziękuję za miłe powitanie
Nie musisz się absolutnie czuć zobowiązana do rewizyty, chociaż oczywiście serdecznie zapraszam do mojego skromnego ogródka
. Ja tak sobie wędruję po różnych pięknych ogrodach dla czystej przyjemności, nie licząc wcale na popularność
. Zresztą z taką ilością róż, jaką ja mam, z taką ilością czasu, jaki mogę poświęcić działce, z takimi osiągnięciami, to z czym do ludzi
...
Jak duża jest u Ciebie piękna Pirouette? Widzę, że niesamowicie zdrowa. Bardzo mi się podoba

Jak duża jest u Ciebie piękna Pirouette? Widzę, że niesamowicie zdrowa. Bardzo mi się podoba

- majka411
Witaj Kasiu - Kaniu
nie dziękuj tylko wpisuj się czasami jak tak sobie powędrujesz po tych ogrodach.
Nie masz racji, Twój ogród znałam do tej strony gdzie pokazałaś zdjęcie z lotu ptaka i od razu napiszę każdy ogród jest piękny jak i każdy kwiat róży. Masz pięknie położoną działeczkę, ogród od 2009 się rozrósł i dosadzasz nowe różyczki.
Zaraz wpiszę się u Ciebie, to mi nie znikniesz na kolejne 2 lata
Kasiu Pirouette warto kupić , to kolejny terminator.

Nie masz racji, Twój ogród znałam do tej strony gdzie pokazałaś zdjęcie z lotu ptaka i od razu napiszę każdy ogród jest piękny jak i każdy kwiat róży. Masz pięknie położoną działeczkę, ogród od 2009 się rozrósł i dosadzasz nowe różyczki.
Zaraz wpiszę się u Ciebie, to mi nie znikniesz na kolejne 2 lata

Kasiu Pirouette warto kupić , to kolejny terminator.

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
To ciekawe - u mnie niestety Pirouette strasznie chorowała na czarną plamistość - dostałą ją inna forumowiczka ale to naprawdę fajna róża i jak potrafi zakwitnąć.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko sesja Pirouette zachwycająca, niesamowicie piękna to różyczka, w moich ukochanych kolorach.....pisałam Ci juz kiedyś, że straszne mam ciśnienie na różowo-pomarańczowo-żółte róże.....a tu te kolorki tak bajecznie się przenikają.....cudo....aż płakać się chce, ze nie mam na nią miejsca.......czekam z niecierpliwością na sesję Chippendaile kolejne moja ukochana w tych odcieniach.....i już w moim posiadaniu
......Podobnie jak Augusta Luise 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Pewnie ze sie cieszy
Maja foty robilas po deszczu czy specjalnie woskujesz przed fotami?
U mnie niestety-stety przy autostradzie nie da sie utrzymac roslinnej "czystosci"
No ale mobilnosc ma swoje uroki i wady.

Maja foty robilas po deszczu czy specjalnie woskujesz przed fotami?

- majka411
Witam Gosiu,
polecam Pirouette to jest róża terminator. Jak zwykle zastanawiamy się dlaczego jedna jest zdrowa i rośnie jak szalona, a druga chora. Jak nic, to za sprawą szczepienia. Już pisałam ale jeszcze raz to napiszę ona ma 16 pędów wychodzących z ziemi. Kupiłam tą różę w ogrodniczym na wiosnę nie pamiętam czy były 2 lub 3 pędy. Róża jest z Florpaku. ( chyba tak się nazywają) 
Witaj Aga,
i ja lubię przeplatające sie kolory w ogrodzie. To jest cała poezja przyrody.
Pirouette naprawdę polecam, a Chippendaile będzie tylko muszę przejrzeć te ponad 6 tysięcy zdjęć
ciesz sie, a ja to lubię
Coś Ty, Jule ja pryskam nabłyszczaczem do kwiatów tuż przed robieniem zdjęć

Witaj Aga,

Pirouette naprawdę polecam, a Chippendaile będzie tylko muszę przejrzeć te ponad 6 tysięcy zdjęć
Witaj Jule,Pewnie ze sie cieszy![]()
Maja foty robilas po deszczu czy specjalnie woskujesz przed fotami? U mnie niestety-stety przy autostradzie nie da sie utrzymac roslinnej "czystosci" No ale mobilnosc ma swoje uroki i wady.

Coś Ty, Jule ja pryskam nabłyszczaczem do kwiatów tuż przed robieniem zdjęć

- zocha
- 100p
- Od: 2 maja 2011, o 18:09
Majuś!Zanim coś kupię,to szukam tego na forum,i ogólnie w sieci.Petitka jest fajna,teraz to wiem na pewno
wiem,są róże trudne,ale jest też tak,że niektórym rosną dobrze a innym gorzej,taka elfe baaardzo mi się podoba,jest dosyć kłopotliwa,ale muszę ją mieć,żeby się przekonać jak jej będzie u mnie.Zaglądam na to forum już bardzo długo,to tutaj nauczyłam się wybierać rośliny i tutaj zakochałam się w różach,tutaj nauczyłam się je wybierać,a już miłością szaleńczą kocham te w angielskim stylu
,inne też wybieram ale takie,które kwitną cały sezon,niestety nie lubie tych takich dzikich
pojedynczych i raz kwitnących,proszę o wybaczenie miłośników 

- majka411
Ewaciu - Zocha
ja też czytałam i wędrowałam po forum trzy lata. Uczyłam się od innych co kupować i gdzie. To normalna kolej rzeczy. Przecież każdy z nas ma inne odczucia piękna. Ty nie lubisz tych a, ktoś innych.
Ważne jest mieć takie, które sprawiają Ci radość. Angielki są piękne.

Ważne jest mieć takie, które sprawiają Ci radość. Angielki są piękne.