Misiu, Jadziu - Dziękuję

Pracy było bardzo dużo. Kolanami przeszłam ogródek w szerz i wzdłuż...dalsze plany też jeszcze sa.
Wandziu mam jeszcze pół worka kory to po weekendzie okryję obie
Hortensje...- tą
Bukietową od Ciebie i
różową od
Beatki.
Dorotko - Witam po raz pierwszy w moich progach...i - Dziękuję.
Byłam u Ciebie. Podziwiałam fantastyczne i kosztowne hobby. Kiedyś hodowałam perliczki i liliputy.
Janusz tak się cieszę. Witam i ukłony niskie składam.
Krysi
Z tego co od Was przywieźliśmy wyszedł ładny leśny szpaler, oby wszystkie drzewa przetrwały zimę; Jodły mają się jak na razie dobrze.
Tuje i Szmaragdy zmieniły barwę na ciemniejszą.
Dwa kursy drzewek - zgubiłam rachubę. W przyszłym roku między jodłami i tujami rozłożymy Agro-włókninę żeby nie było plewienia.
Zamierzamy nowe ogrodzenie postawić aż za szpalerem drzew od Janusza.
Wcześniej płot odgradzał front domu od zachodniej części -sadu i podwórka co uniemożliwiło spacerki wokół domu.
Janusz nie wiem jeszcze kiedy pojedziemy do Zamościa, bo Kazio wykarczował prawie cały sad. Ostatnie dwie zimy wykończyły go.
Zadzwonię wcześniej.
Kazio pniaki powyrywał powyciągał za stodołę i porządkuje w wolnych chwilach.
Tam gdzie był sad uprawił pod ogród warzywny a na starym warzywniaku i łące posiał pszenicę żeby koszenia ubyło. Przybyło nam 1 ha pszenicy
a nowe drzewka owocowe planujemy posadzić na wiosnę w wybiegu przeznaczonym dla kur.
Bo w tym roku czasu zabrakło.
...mini lasek w 1 odsłonie...
Jadziu- najprawdopodobniej młodzi będą potrzebować niańki bo Synowa musi wrócić do pracy, Syn urlop paluje tak aby zająć się Jagodą gdy Synowa wróci do pracy.
Ja też Im nie odmówię Ogród poczeka aż babcia wróci z Krakowa.
Tadeusz Każdy ogród jest inny. Owszem coś pod gapimy od innych ale to nie to samo.
Moje "Ogrodowe marzenia" się spełniają i "Abecadło ogrodowe"odkrywa się. Pozostała jeszcze "Wizytówka' ogrodu.
Nokły jest nie powtarzalne i na pewno nie powtarzalne będzie nowe miejsce zakupione przez Was.
Zaproszenie jest aktualne. A Wnusią jestem zafascynowana.
Pozdrawiam Tereskę.
Tak - Było:... na 6 zdjęciu przy donicach 30
powojników - clematisów posadziłam.
Dziękuję za pamięć. Dobrej Nocy życzę.