Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Post »

Maryniu ale serwujesz urocze widoczki.
Półcień teraz w cenie podczas upałów.
Biała lilia, krwawnik i róża......super zestawienie. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A czemu moje roślinki nie chcą mi stać na baczność ?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - witaj u mnnie! Trochę cienia w ogrodzie jest bardzo wskazane,pamiętam ja przez pierwsze lata miałam taką "patelnię"i bardzo pragnęłam mieć trochę cienia .Kilka drzewek owocowych załatwiło sprawę ale trzeba było poczekać,żeby urosły... :) Lilie z różami dobrze wyglądają .U mnie są wciskane gdzie tylko są wolne miejsca na rabacie bo moje lilie rosną w doniczkach i innych pojemnikach bo bym nic nie miała... :?
Grażynko - u mnie wszystkiego po trochu..i cień i półcień i słońca też gdzie potrzeba... ;:224 tak,że mogę :wink: roślinom dogadzać w/g ich potrzeb.Ostatnio widzę,że "przesadziłam" i liliowce posadziłam tak,że obecnie znalazły się w całkowitym cieniu ;:7 przysłoniły je świecznice i dereń i ani ich widać spoza nich..będzie przesadzanie... ;:108
Olu - Twoje roślinki nie są Ci posłuszne ? ja wydaję im komendę " baczność" i ani drgną.. nie mają prawa... ;:190 :heja

mój CD...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn..
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój lipcowy CD... ;:3

Obrazek
reszta będzie w bieli :) i nie tylko..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,oszałamiająca ilość roslin pieknie kwitnących,nawet jezówki juz kitna,a ja czekam ciągle na nie.Chciałam spytac co to za drobne ładne kwiatki białe na zdjęciu w tle z fioletową różą?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oglądając Twoje zdjęcia mam wrażenie przyjemnego chłodu :D Niektóre kwiaty ogniste,ale całość bardzo przyjemna.
Moje hortensje mają na razie tylko pąki, czekam na pojawienie się pierwszych kwiatów. Dokupiłam dwie bukietowe wiosną i żałuję, że tak mało.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Maryniu,zrobiłam sobie mały spacerek po Twoim ogródeczku i jestem pod wrażeniem ogromnej ilości roślinek jakie zgromadziłaś.
Pięknie skomponowane rabatki ;:180 ,kiedy ja tak u siebie będę miała ;:oj
Będę częstym gościem u Ciebie.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam drogie Panie! :)
Małgoś - to mój "wypełniacz w ps."różance" posadzona na środku robi tło wszystkim "współlokatorkom" nie tylko różom ale i liliom no i temu co tam jeszcze rośnie...kupowałam to na targu jako "perzyk" :wink: a to jest krwawnik
... :oops: ;:7 no już wiem kichawiec ! ;:190 / rzeczywiście nie mogłam sobie przypomnieć..//świetna roślina trochę się rozłazi ale nie tak dużo... :wit
Ewciamaj :wit - trochę ognia w ogrodzie nie zawadzi..a robi się ciekawiej bez monotonii :) .U mnie wszystkiego po trochu ale chłodu za dużo to nie ma,troszkę miejsc pół cienistych owszem , tak że można się schować przed nadmiernym słońcem jak zbytnio przygrzewa...Hortensje ogrodowe u mnie dostają powoli pąki bo wydawało mi się,że wcale nie będą kwitły... :) Bukietówki też powolutku tworzą pąki, będzie dobrze !
Ewamon- dzięki za spacerek ;:180 i zapraszam,zapraszam :wit ...roślinek faktycznie trochę mi się zebrało przez lata... :)

Dzisiaj z rana byłam na działce i okazuje się,że tam troszkę więcej popadało i roślinki odżyły nie trzeba było podlewać na dzisiaj straszą burzami u mnie więc nie przewidywaliśmy dłuższego pobytu bo duchota jeszcze większa po deszczu a tu się wypogodziło.. :? Nie ma to jak ogród przy domu... Ale zdjęcia nowe zrobiłam i jestem :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
widzę teraz że mi się namieszało z tymi fotkami ale już zmieniać nie będę ;:182
cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zapewne i ja doczekam sie odrobiny cienia,choć w tym względzie liczę nie na drzewka owocowe, bo te rosną z tyłu domu,ale na czerwonego klona. Zaklinam los i już postawiłam pod nim ławeczkę ;:113 A nóż pomoże, przyspieszy...
Zapomniałąm Cie pochwalić za zdjęcia - są po prostu świetne ;:180
Co do lilii, jesteś winna tego, że przyczynią się do mojego bankructwa ;:199 Na razie mam tylko słownie 2 sztuki...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu zdjęcia robisz przepiękne. ;:138
Róże z krwawnikiem kichawcem cudnie wyglądają, miałaś dobry pomysł.
U mnie skubany bardzo się rozłazi, muszę ciągle wyrywać, może inna odmiana.
Klematis cały obsypany kwiatami, piękny, no i te różowe przetaczniki są piękne, u mnie coś zaczynają marnieć, będę musiała przesadzić. :)
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

"Onego czasu" to ja krwawniki miałem ale pozbyłem się właśnie dla ich chęci łażenia.Ostatni,niski na skalniaku,zapodział się tej
zimy sam.Ale wrócę do nich bo jak Marynia mówi to świetny wypełniacz a przy tym jest teraz dużo bardzo ładnych kolorów.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania :wit - coś mi się widzi,że za dużo cienia to Ci ten klonik nie da... ;:218 Dzięki,za pochwałę moich zdjęć to bardzo miłe... ;:180 bo ja mam foto-fioła! :oops: Bankructwo...przez lilie i przeze mnie ????? ;:202 Ja kupuję lilie po 2 zety :) na targu sprzedają u mnie holenderskie cebule...no co Ty kilkanaście szt nawet to jeszcze nie majątek !!! :;230

Tajko - ;:196 miła jesteś! dzięki bardzo !Różowe przetaczniki bardzo lubię po zimie mi zginął 2-letni , kupiłam 2 szt jakieś różne no i ostatnio znalazłam kwitnące 2 kłoski obok dziury po nornicy...nie była taka i kawałek jednak zostawiła...dzisiaj uzyskałam z tej kępki 2 sadzonki,które pieczołowicie wsadziłam do dobrej ziemi kwiatowej w doniczkach... :) Te nornice u mnie w tym roku doprowadzają mnie do białej gorączki... ;:145 Powoli mój ogród przeistacza się w doniczkowy... :( dużo roślin już uratowałam w donicach ...dzisiaj zobaczyłam dziurę przy nowych hortensjach bukietowych ! :evil:

Janku :wit - też ostatnio podobają mi się krwawniki i oprócz takich białych łąkowych z których mam "łączkę" ulubioną
w tym sezonie przybył mi czerwony i pomarańczowy,który jeszcze nie kwitnie ale już dzisiaj się upewniłam ,że faktycznie będzie w tym kolorze... :) no i ten kichawiec,który bardzo mi się "nadał" jako wypełniacz na rabacie różano - liliowej...i jeszcze planuję go rozsadzić w inne miejsca ale jakoś tak za bardzo u mnie się nie rozrasta jak mówi Tajeczka.Kiedyś kupiłam różowy był cudny,kupiony kwitnący i nacieszyłam się nim tylko do jesieni bo zimy nie przeżył...Wróciłam do nich niedawno... :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Hahahaha no na pewno ów klon jeszcze długo cienia nie da, ale nauczyłam się przy budowie cierpliwości :) Dam radę! Taka mam koncepcję i będę się jej trzymać ;:215 Poza tym na razie korzystam gościnnie z orzecha sąsiada ;) Ale ciiiii
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A.... :D no chyba,że sąsiada okradasz z cienia ;:204 ....żeby się tylko nie zeźlił i nie kazał sobie płacić za orzechowy cień :;230 .musisz żyć z nim w zgodzie! :heja ;:136
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”