Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

Ja w tym roku stopuje troche... jak ide rano, to o 14 jest koniec, co by sie nie dzialo ja schodze. No pi razy drzwi, pietnascie minut na zlozenie narzedzi :wink: Ale w zeszlym roku dalam sobie tak popalic, ze az mi obrzydlo pod koniec i patrzec sie na chabazie nie moglam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu u Ciebie bardzo już wiosennie i kolorowo....nawet hiacynty takie duże.....niesamowite :shock: :D Bardzo lubię tę odmianę krokusów, są prześliczne, to Pickwick, prawda?
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ta kępa krokusów wygląda cudnie ;:215 Mam nadzieję że posadziłam u siebie jakieś cebulice bo są w moim ulubionym kolorze.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku jak ślicznie wygląda ta kępka krokusików ;:oj
tak kolorowo...... ;:138 ;:138

też czekam na jeszcze inne kolorki krokusów bo tez jesienią trochę ich posadziłam......i ja na razie coś tam wychodzi ale kiedy i czy zakwitną.....nie mam zielonego pojęcia :roll:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

mnie też sie podoba to kółeczko z krokusów :tan ja u siebie wzorek układałam jesienia z nich i praktycznie guzik widać tego wzorka, wszystko sie jakoś tak zmyło :?
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Jule a ja jak jestem na ogrodzie to staram się na komórkę nie patrzeć żeby nie wiedzieć która jest godzina :;230
Agnes tak masz racje to Pickwick, też mie sięone strasznie podobają, kupiłam ich jesienią chyba z dziesięc cebulek, ale tak śmiesznie zakwitają - nie jednocześnie, codziennie zakwita jedna cebulka :)
Aancyk ja cebulice wypatrzyłam u kogoś tu na forum i tak mi się spodobaly, że objeździłam wszystkie możliwe sklepy i w końcu dostałam, posadziłam je kolo przebiśniegów i razem wyglądają bardzo fajnie :wink:
Shiral ja też kupiłam (tak myślałm) mnóstwo róznych kolorów i niestety na razie jest chyba z czteryczy pięć kolorów, nie ma np. różowych, chyba że dopiero wyjdą bo dużo jeszcze nie zakwitło
ibizo ja dopiero teraz układałam kóleczko, jesienią posadziłam je jak leciało , a teraz jak zakwitły to bardzo delikatnie wykopywałam i robiłam kółeczko :D drugie kółeczko mam zółto białe, jutro cyknę fotkę
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Aniu,dobry masz patent z tym przesadzanie kwitnących krokusów ,bo nawet kupując w dobrych sklepach ogrodniczych zdarzają się różne niespodzianki. Ale dobrze znoszą tą przeprowadzkę?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

witam was w niedzielne słoneczne popołudnie ;:3
danusiu moje krokusiki bardzo ładnie zniosły przesadzenie teraz jak kwitną :D
miałam bardzo pracowity weekend, wypieliłam chyba wszystko co jest możliwe, obcykałam moje kwiatki porobiłam nowe ścieżki, ale jest i bardzo smutna część ;:174
a mianowicie - mój M postanowił postawić nowy płot, bo mieliśmy siatkę, wię mówię mu, żeby uważał na forsycję i złotokapa bo rosną obok płotu i co :evil: forsycję zauważył, bo chyba tylko ślepy by nie zauważył 2 metrowego drzewka a złotokap mały , półmetrowy biedaczek, który mimo wszystko przetrwał zimę i zaczął już wypuszczać listki został .......... :evil: :evil: został zdeptany jak śmieć, potraktowany bezdusznie łopatą ;:145
zamurowało mnie to jak zobaczyłam szczątki na ścieżce, stanęłam sparaliżowana a M twierdzi, że go nie zauważył,
odwróciłam się i poszłam do domu z postanowieniem, że przez tydzień, nie przez miesiąc nie wydobędę z siebie żadnego słowa, żadnego gestu.
Wieczorem zachowywałam się jak głuchoniema, dzisiaj rano również ;:224
W pewnym momencie M wsiadł w auto i wybył z domu , więc pomyślałam, że chyba przesadziłam, ale co ;:224 mam powód, biedaczek nie wytrzymał i pojechał chyba z kimś pogadać, jak się ma w domu głuchoniemą żonę, ale po godzinie patrzę wraca z.. ;:224 ;:oj

Obrazek

Obrazek

mówi do mnie , że objezdził wszystkie możliwe sklepy dzisiaj, ale nie mieli nigdzie tego złoto....czegoś, więc kupił to , :D nie wie co to jest , ale myśli, że takie coś mi się będzie podobało :D no więc nagle przemówiłam, bo strasznie chorowałam na hortensję niebieską, ale złotokapu i tak nie mogę przeboleć, muszę skoczyć na alegro i kupić następnego.
Postanowiłam, że będę ja trzymała w doniczce przed domem, tylko muszę dokupić sobie jeszcze różową, na razie muszę ją zachartować, na noc wnosić do domu, żeby się przyzwycziła
Wystawiłam też dzisiaj swojego ,,olka,, na dwór, żeby powdychał świeżego powietrza, na wieczór też go jeszcze będę zabierała do domu

Obrazek
x-S-l
---

Post »

oj Ania, Ania :;230 :;230
ale M Ci niespodziankę zrobił - no jakie zadośćuczynienie za złotokapa....a mnie ta historyjka tak rozbawiła, że teraz siedze i ryczę ze śmiechu :;230
mam nadzieję, że mi zaraz nie przywalisz ;:173 :lol:

też choruję na niebieską, bo różową mam :uszy
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Marta jak tylko będzie miała coś co będę mogła rozdzielić to podeślę ci szczepeczkę (adres mam :D ) tylko sąsiadka mi powiedziała, że ją trzeba podlewać aunem, żeby cały czas była taka niebieska, muszę o tym poczytać :wink:
x-S-l
---

Post »

Aniu ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aniu, działasz ;:224
Najbardziej żal, gdy nasze pupilki giną przez bezmyślność.
Mój M z tych, co dbają o najmniejszy drobiażdżek.
Hortensja piękna, błękit na zgodę. Dobry pomysł ;:333 .
Ze znalezieniem złotokapu nie powinnaś mieć problemu, popularny.
Mój nawet na corocznie siewki. Tylko nie wiem jak z ich kwitnieniem.
Patent z przesadzaniem krokusów chyba wypróbuję.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Dobra metoda na M ......głuchoniema żonka :;230 .........i nie tylko o roślinkach nas to forum uczy.... ;:131
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Musisz zakwaszac dosc dobrze podloze np roztworem ałunu amonowego, sodowego lub potasowego.
U Majewskiego w zeszlym roku mieli ladniutkie ogrodowki w doniczkach - rozowe, niebieskie i biale. Po przekwitnieciu scieli je i tak staly, ostatnio jak bylam, to wypuszczaja juz liscie i sprzedaja je po niecale 10 zl. aha Azalie tez u niego kupilam. Nie wiem czy bylas ostatnio ale otworzyl ta prawa strone co jest na zewnatrz i sa stam krzaki, iglaki, drzewka do wykopania i wlasnie Azalie teraz.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

A to się ubawiłam czytając historyjkę o braku w okolicy "złoto... czegoś" :;230 warto było chwilkę milczeć i być wściekłą na mężusia... - to czasami procentuje.... nasze babskie sposoby obrażania się odnoszą pozytywny skutek ...Twoja hortensja śliczniusia ;:215

Pozdrawiam Jola.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”