Kwiaty Patrycji

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty Patrycji

Post »

Patrycjo masz pięknie i zielono, jak w buszu. ;:138 ;:63 ;:138
A wracając do ukorzeniania to ja nikogo nie namawiałam do ukorzeniania sukulentów w wodzie.
Napisałam tylko, że u mnie to się sprawdza. :D Myśle, że z tym jest podobnie, jak z innymi rzeczami dotyczącymi roślinek.
Dla niektórych jedne rosliny są łatwe i w uprawie i w ukorzenianiu a inni notorycznie je uśmiercają. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zenia,7vstyna,Adam12222 Dziękuję. Bardzo lubię ten mój "zielony raj"
kasia74 Też mam takie, które częście trzeba podlewać ale jakoś pomału z nimi daję sobie radę.
elcia1974 Dziękuję. JA po prostu chyba wolę te sukulenty od razu do ziemi wrzucać, jakoś mi się szybciej amm wrażenie ukrzeniają niż w wodzie :;230 .
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

elcia1974 pisze: Dla niektórych jedne rosliny są łatwe i w uprawie i w ukorzenianiu a inni notorycznie je uśmiercają. :wink:
Ukorzenianie to pikuś... ja notorycznie uśmiercam sukulenty, bo łatwiej mi jeśli chodzi o gospodarkę wodną dogodzić storczykom, niż takiemu kalanchoe, dajmy na to. Więc albo mi gniją, albo usychają na wiór. Mam też takiego kurdupla, co całą zeszłą zimę spędził na balkonie... i przeżył :roll: a tak się starałam go pozbyć...
Patrycjo... w sprawie tego zygusia PW poszło ;:224
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrycjo -jestem pełna uznania dla Twoich domowników,że wytrzymują taki kwiatowy natłok.Mnie by na taczkach wywieźli razem z kwiatami, gdybym im tyle półek zafundowała :;230
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Patrycjo - wspaniale porozmieszczałaś te swoje roślinki , jestem pełna uznania dla Ciebie oraz podziwu dla Twoich kwiatów ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Bardzo dużo :shock: ładnych zielonych masz... każdy skrawek półeczki zajęty przez doniczkę... te kompozycje w kokosie super się prezentują...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
bool
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2010, o 22:49
Kontakt:

Post »

Filigranowa27 pisze:Witam Chcialam przedstwic Wam moja skromna kolekcje
Tak pisałaś na wstępie, ale chyba kolekcja już nie taka skromna, z tego co widzę na zdjęciach. :shock: Jak się ma nie wiele miejsca na roślinki, to każdy centymetr jest na wagę złota :)
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

OOOOO jeżuuuuu!!!! Ależ mnie się tam podoba. Ja chcę do Ciebie!!!! Połka pod półką i pod półką półka!!! Uwielbiam tyyyylllleeee zieleni i do tego jest bardzo ciekawie i różnorodnie-przy każej doniczce można się zatrzymac na chwilkę i popodziwiać.... Kilka razy fotki przeglądałam w tą i z powrotem! Oj chyba mego "M" odeślę do Twojego watku i postraszę-albo półki zrobisz albo do Filigranowej się wyprowadzam :;230 Kokosowe Fittonie też rewelacja ale...aż wstyd pomysły zgapiać... :oops: Pięknie, kochana, pięknie. Gratuluję serdecznie ;:167
x-F-7
---

Post »

Kochani cieszę się, że Wam się mój pokój z kwiatam podoba:)Bardzo mi miło czytać wasze komentarze:) ;:196 .
socurekOdłożony zyguś czeka;0.
APe[/b ]Oj wytrzymują , ale tata zaznaczył, że kwiaty mają być u mnie w pokoju. Na parapetach jego mam mu nie ustawiać.Ale parę przemyciłam i tam;)
kociara,AnjjaDziękuję ;:196
bool No faktycznie było ich na początku mało, ale jak zebrałam wszystkie moje w 1 miejsce to sie zrobiło sporo, a jak później mi się cosik spodobało i zachciało to dokupiłam i uzbierało sie tego tyle co widzicie, a jeszcze 4 wazoniki są pełne szczepek, które sie ukorzeniaja i nie wiem gdzie ja to upchnę:D:D :;230
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Filigranowa27 pisze:nie wiem gdzie ja to upchnę:D:D :;230
Słonko, z taką kreatywnością to na pewno gdzieś znajdziesz miejsce ;:180 Proszę tam dbać o zygusia dla mnie ;:224
x-F-7
---

Post »

Zuguś siedzi grzecznie na półeczce i nawet dostał osłonke z trawy hiacyntowej;) Czeka cierpliwie jak dasz znać;) ;:196

A żeby nie było tak cukierkowo to powiedzcie co robić, bo mój _aeschynantus_ marmurek stracił wszystkie liście . Nie ma ani za mokro ani za sucho:(.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Patrycjo tak długo oglądałam zdjęcia z twojego pokoju, aż w końcu miałam wrażenie, że siedzę w środku tej "oranżerii" :D
Widziałam wiele domów (nie mieszkań), gdzie nie było nawet połowy roślin, które znajdują się na twoich 9 m kwadratowych :shock:
Obawiam się tylko, że kiedy one wszystkie urosną, to będziesz musiała zabrać klatkę z papugą pod pachę i wyprowadzić się...może do jakiegoś miłego chłopca z pustymi parapetami :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

pokój naprawde wygląda imponująco, jak się zdjęcia ogląda to kopara do ziemi opada a mój M na mnie wrzeszczy że mam za dużo kwiatów :evil: chyba muszę pokazać mu Twój wątek :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mika, dopiero co pisałam to samo, że będę pokazywać moim zdjęcia, jak będą marudzić, że mam za dużo kwiatków.
Patrycjo, a jak wygląda doniczka z trawy hiacyntowej, bo przyznam, że nawet nie wiedziałam o istnieniu trawy hiacyntowej, a co dopiero o doniczkach z niej. :roll:
x-F-7
---

Post »

heliofitkaDziękuję. Mam ogromną nadzieję, że takiego kawalera znajdę, który zaakceptuje moje kwiaty również:) Lub będzie ich miłośnikiem i połączymy nasze wspólne kolekcje :;230 :;230 :;230
mika181zezwalam wszystkim, aby pokazywać moje pólki swoim M i niech na was już nie krzyczą, że przynosicie kolejny kwiatek do domu;)
rapunzel zdjęcie doniczki z trawy hiacyntowej:) Uwielbiam je.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”